);

De zwangere buik van Evelyne

De zwangere buik van Evelyne

In de rubriek: De zwangere buik van … stellen we 10 vragen aan moeders over de tijd dat ze zwanger waren. En natuurlijk tonen we buiken. Blote buiken, geklede buiken, kleine, grote, het maakt niet uit. Zolang ze maar zwanger zijn.

Dit keer hebben we tien vragen aan de 29 jarige Evelyne, een mama van 3 spookjes: 2 jongens en een meisje, die in 2014 trouwde met haar jeugdliefde. 

 

Hoeveel weken zwanger was je toen deze foto genomen werd?

Ik was hier 40 weken. 

 

Hoe heb je je zwangerschap beleefd?

Dit was mijn laatste zwangerschap en daardoor was deze erg emotioneel, maar ook zwaar wegens Pre-eclampsie (zwangerschapsvergiftiging) .

 

Was je misselijk tijdens je zwangerschap?

Meestal was ik 's ochtends misselijk tot aan de middag. Eens ik mijn lunch op had, voelde ik me een stuk beter! Ik had wel altijd muntjes in mijn zakken voor een oppeppertje.

 

Had je bijzondere (eet) gewoontes tijdens je zwangerschap?

Ik was altijd hoogzwanger in de zomer en kon dan heerlijk genieten van een groot glas dat ik vulde met ijsblokken! Ik knabbelde ze allemaal één voor één op voor de tv, tot ergernis van mijn man. Hij vindt het geluid van krakend ijs verschrikkelijk!

 

Na hoeveel weken zwangerschap beviel je?

Mijn laatste zwangerschap was de langste en zwaarste. Ik beviel spontaan op 40 weken en 2 dagen.

 

Was het een natuurlijke bevalling of een keizersnede?

Deze bevalling was volledig natuurlijk, geen inleiding, geen epidurale en geen knip.

 

Was het geslacht van je kindje een verrassing of wist je het al lang?

De vorige 2 zwangerschappen waren beide een verrassing, maar omdat dit de laatste zwangerschap was, wouden we het graag anders doen. Een geslachtsecho hadden we nog nooit gehad en vonden we dan ook super!

 

Vertel ons.. werd het een hij of een zij en hoe heet hij/zij?

Ik beviel op 16 augustus 2012 van een flinke jongen, Davio!

 

Als je het overnieuw mocht doen, zou je dan proberen de zwangerschap anders te beleven, iets anders te doen?

Het enige dat ik mis tijdens alle zwangerschappen is een fotoreportage van ons met de bolle buik. Verder heb ik altijd heerlijk genoten van de quality time die ik alleen had met mijn buikkabouter.

 

Heb je nog tips voor mama’s to-be?

Nog zoveel ! Maar de belangrijkste is: geniet! Een kindje dragen is een onzekere tijd, je denkt altijd aan wat er kan misgaan, in plaats daarvan, denk aan alle dingen die er goed gaan ! Zwanger zijn is iets magisch dat enkel wij vrouwen mogen meemaken. Bespreek ook altijd je onzekerheden met je gynaecoloog of vroedvrouw, zij hebben zoveel ervaring en kunnen je zeker verder helpen.

 

Dank je wel voor dit interview Evelyne en voor je mooie zwangere buikfoto. Meer weten over Evelyne? Volg haar dan op haar blog en op social media via Facebook en Instagram.

Meer uit deze rubriek lezen? Ga naar De zwangere buik van….

De visgraat vloer of hongaarse punt: het verschil

De visgraat vloer of hongaarse…

Het is je misschien wel opgevallen dat visgraat hotter dan ooit is. Zowel bij houten vloeren als tegels. Maar wist je dat er nog een mooi…

Inrichting van de babykamer: waar kan je mee beginnen?

Inrichting van de babykamer: waar…

Ben je in verwachting? Wat een geweldig nieuws! Grote kans dat je niet kunt wachten om de babykamer te gaan inrichten. Het is ook hartstikke…

Efficiënt je badkamer indelen: zo doe je dat!

Efficiënt je badkamer indelen:…

Badkamers behoren vaak tot de wat kleinere ruimtes in een woning. Vaak hebben mensen het gevoel dat ze nét niet de ruimte krijgen die ze nodig…

Reacties 1

  1. Bedank dat ik het artikel voor je mocht schrijven !This thread has been closed from taking new comments.