);

Welke zorgverzekering past bij jouw levensstijl?

Welke zorgverzekering past bij jouw levensstijl?

Als je in Nederland woont of werkt en 18 jaar of ouder bent, kun je niet om een zorgverzekering heen. De overheid heeft deze verzekering namelijk verplicht gesteld. Sommige mensen sluiten een zorgverzekering af bij de eerste beste verzekeraar die zij tegenkomen, maar dit is niet verstandig. Je wilt immers een zorgverzekering afsluiten die bij je levensstijl past. Maar hoe vind je deze? Wij helpen je hier op weg.

 

Gezondheid

Wil je een zorgverzekering kiezen die bij je levensstijl past? Neem je eigen gezondheid dan eerst eens onder de loep. Als je gezond bent en weinig zorg nodig hebt, volstaat de basisverzekering. Hiermee ben je verzekerd voor alle medisch noodzakelijke zorgkosten die je maakt. Je verzekeraar vergoedt bijvoorbeeld kosten voor de huisarts, medische specialisten, voorgeschreven geneesmiddelen, ziekenvervoer, verloskundige zorg en kraamzorg. Kinderen tot 18 jaar zijn ook meeverzekerd op de basisverzekering van hun ouder(s).

Breng je regelmatig een bezoekje aan de fysio? Of heb je een slecht gebit? Dan vind je misschien niet dat je gezond bent. Dit kan komen door je levensstijl, maar ook door een erfelijke aandoening. De kosten voor fysiotherapie en de tandarts worden niet vergoed door de basisverzekering, maar je kunt een aanvullende fysio- en/of orthodontie verzekering afsluiten. Je bent dan ook – tot op zekere hoogte – verzekerd voor fysiotherapie en de tandarts. Je zorgverzekering wordt hierdoor wel duurder, maar laat je hier niet door leiden. Een zorgverzekering met aanvullende dekkingen kan namelijk veel beter bij je levensstijl passen.

 

Activiteit

Sommige Nederlanders zijn zo’n beetje elke dag in de sportschool te vinden, terwijl anderen helemaal niet sporten. Of je nu actief bent of juist een minder actieve levensstijl hebt, het is altijd verstandig om je zorgverzekering hierop af te stemmen. Mensen die veel sporten hebben een grote kans op blessures. Vandaar dat een aanvullende verzekering voor fysiotherapie vaak geen overbodige luxe is. Je draait dan niet zelf op voor de kosten als je door een fysiotherapeut behandeld moet worden aan een blessure. Sport je niet of nauwelijks? Dan kun je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie mogelijk achterwege laten. Je betaalt dan een lagere premie voor je zorgverzekering.

 

Levensfase

Bij het afsluiten van een zorgverzekering raden wij je niet alleen aan naar je levensstijl te kijken, maar ook naar de levensfase waarin jij je bevindt. Ben je zwanger of ben je net 18 geworden en heb je een zorgverzekering nodig voor 18 jaar? Houd hier dan rekening mee bij het afsluiten van je zorgverzekering. Je kunt je in dat geval aanvullend verzekeren om straks kosten te besparen. Omdat de kans groot is dat je al een zorgverzekering hebt, ben je hier nu misschien nog niet voor verzekerd. Dit hoeft geen probleem te zijn, want je kunt aan het einde van het jaar overstappen naar een andere zorgverzekering.

 

Leeftijd

Naast de leefstijl en levensfase is het ook verstandig om rekening te houden met je leeftijd als je een zorgverzekering af wilt sluiten. Omdat jonge mensen nog vitaal zijn, hebben ze vaak minder zorg nodig. Vandaar dat de basisdekking voor veel jongeren volstaat. Ben je al wat ouder? Dan kan het interessant zijn om je aanvullend te verzekeren voor fysiotherapie. Je bent minder vitaal en de kans op blessures en botbreuken is groter. Als je verzekerd bent voor de fysio, kun je hier meerdere behandelingen ondergaan zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de kosten.

 

Een hypotheek voor alleenstaande moeders

Een hypotheek voor alleenstaande…

Het idee om een huis te kopen als alleenstaande moeder kan zeer uitdagend lijken. Er zijn veel vragen die in je op kunnen komen zoals: "Zal…

Zo creëer je de ultieme kinderkamer

Zo creëer je de ultieme kinderkamer

Hoe moet je de kinderkamer inrichten? Dat is een vraag die ouders zich op een gegeven moment allemaal stellen. De kamer moet zowel voor jongens…

De geschiedenis van Flat White koffie

De geschiedenis van Flat White…

Koffiedrinkers genieten al heel lang van koffiedrankjes op basis van espresso, zoals cappuccino, macchiato en latte. Maar sinds kort is er…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.