);

De zonnebril: waarom het een must have is

De zonnebril: waarom het een must have is

Sommige mensen zetten bij de eerste zonnestralen direct een zonnebril op, terwijl anderen zelfs op de meest zonnige dagen nog geen zonnebril dragen. Behoor je tot de laatste groep? Dan vind je een zonnebril misschien niet fijn. Toch is het wel verstandig om op zonnige dragen een zonnebril op te zetten. In deze tekst vertellen wij je waarom.

 

Kleinere kans op blijvend oogletsel

Een zonnebril filtert uv-straling. Dit is direct ook de belangrijkste reden om zo’n bril te dragen. Helaas zijn veel mensen zich niet bewust van de gevolgen die een overvloed aan uv-straling op hun ogen kan hebben. Wanneer je ogen langdurig en veelvuldig blootgesteld worden aan zonlicht, is de kans op blijvend oogletsel een stuk groter. Zo krijgen mensen die niet of nauwelijks een zonnebril dragen bijvoorbeeld eerder staar dan mensen die dit wel doen. Daarnaast slijt de gele vlek sneller bij mensen die geen zonnebril dragen. Doordat een zonnebril de uv-straling filtert, beschermt zo’n bril je ogen.

 

Ogen worden minder vermoeid

Je hebt vast wel eens ervaren dat het behoorlijk lastig is om zonder zonnebril tegen de zon in te kijken. Het felle licht prikt in je ogen, waardoor je constant met je ogen knijpt. Doordat je op deze manier veel van je ogen vraagt, is de kans groot dat ze aan het einde van de dag behoorlijk vermoeid zijn. Dit is met een zonnebril niet het geval. Doordat zo’n bril het zonlicht filtert, kun je tegen de zon in kijken zonder dat je met jouw ogen hoeft te knijpen. Hierdoor kun je ’s avonds vaak langer je ogen openhouden dan wanneer je geen zonnebril draagt.

 

Een zonnebril in de auto

Rijd je veel in de auto of begeef jij je regelmatig op of langs het water? Dan kun je verblind worden door schitteringen. Asfalt en water kunnen zonlicht namelijk op een vervelende manier weerkaatsen. In dat geval biedt een polariserende Ray-Ban zonnebril uitkomst. Doordat zo’n bril speciale glazen heeft, heb je niet langer last van hinderlijke schitteringen. Zo’n bril kost wel wat meer, maar je ervaart snel genoeg dat je minder vermoeid bent als je bijvoorbeeld een lang stuk gereden hebt op een zonnige dag. 

 

Voor welke zonnebril kies je?

Zie je in dat het belangrijk is om een zonnebril te dragen? Dan wil je er misschien eentje kopen. Lastig is dit niet, want zonnebrillen zijn er in allerlei soorten en maten. Koop niet de eerste beste zonnebril, maar verdiep je eerst in de mogelijkheden. Er zit namelijk nogal wat verschil in de kwaliteit van zonnebrillen. Denk overigens niet dat een Ray-Ban zonnebril dames altijd beter is dan een merkloze bril, want dat is niet het geval. De zonnebrillen die in Nederland verkocht worden, beschermen namelijk allemaal even goed tegen uv-straling. Het prijsverschil wordt vooral veroorzaakt door het merk en de uitstraling.

 

Camping aan de Costa Brava: waar let je op?

Camping aan de Costa Brava: waar…

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel gezinnen het moment waar ze al maanden naar uit zitten te kijken: kamperen. En dat doen…

Meer veiligheid in de badkamer

Meer veiligheid in de badkamer

Natuurlijk wil je overal een veilige omgeving creëren waar je kleintjes zorgeloos kunnen spelen. Heb je ook al eens gedacht aan de badkamer?…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.