);

Zonder pen en papier ben ik reddeloos verloren

Zonder pen en papier ben ik reddeloos verloren

Een paar weken geleden schreef ik dat ik een chaotisch planner ben. Ik ben iemand die ALLES opschrijft. Niet alleen mijn afspraken in een agenda en de boodschappen op een boodschappenlijstje, maar werkelijk alles. Ik schrijf op wat ik de komende dagen moet doen; mijn zogenaamde to-do-lijstjes, mijn blogs schrijf ik 9 van de 10 keer eerst op papier, ik schrijf mijn marketingplannen op, mijn verwachte en werkelijke inkomsten en uitgaven en mijn gedachten schrijf ik op in dagboeken.

Waarom? Zonder pen en papier ben ik reddeloos verloren, vergeet ik alles en is het een chaos in mijn hoofd. Het opschrijven van mijn gedachten en dingen die ik de volgende dag moet doen, zorgen ervoor dat ik met een “leeg” hoofd goed kan slapen.

 

Mom's one line a day dagboekEen dagboek bijhouden voor mijn dochter

Voor mijn dochter en mijzelf hou ik al ruim 8 jaar een dagboek bij. Dat begon 8,5 jaar geleden dagelijks met een couveuse-dagboek, daarna wekelijks tijdens de babytijd en na het eerste jaar schreef ik zodra ik iets leuks te vertellen had. Gewoon in een mooi notitieboekje.

Omdat ik merkte dat de klad er een beetje in kwam, heb ik een Mom’s One Line a Day dagboek aangeschaft en schrijf ik sinds vorig jaar elke dag een overdenking of gewoon op wat er die dag gebeurd is. Dat ik dat zo belangrijk vind, komt waarschijnlijk omdat mijn moeder overleden is en ik zó blij ben dat zij wat schrijfsels heeft achtergelaten over mij. Hoe ik was als baby en kind, wat ik deed en wat ze leuk vond aan mij. Dat is voor mij van een onschatbare waarde. Daarom wil ik alles opschrijven en bijhouden voor mijn eigen dochter, zodat als ik er niet meer ben (hopelijk duurt dat nog heel lang), ze kan lezen hoeveel ik van haar hield en wat haar zo bijzonder maakte.

Voor alle mama’s is dit een absolute aanrader! Je koopt de Mom’s one Line a Day o.a. bij Bol.com nu extra goedkoop!

 

Een fijne agenda

Om rust te scheppen in de chaos heb ik een agenda nodig. Mijn agenda gebruik ik om afspraken in te noteren, zoals tandarts, een meeting, vakanties van dochterlief, maar ook wanneer ik een winactie of blog online moet zetten of wanneer ik een winnaar moet trekken. Schrijf ik het niet op, dan ga ik het geheid vergeten. Tot voor kort had ik een senior succesagenda, maar die voldoet niet meer aan mijn eisen. Te weinig ruimte om dingen op te schrijven en de afspraken raken al snel verdwaald tussen mijn andere notities. Eigenlijk heb ik gewoon een agenda nodig die wat zakelijker ingestoken is. Waar ik mijn inkomsten in kan plannen, die meer overzicht geeft op maandbasis, waarin ik mijn taken voor die week en focuspunten voor die maand kan optekenen. Voor 2017 ben ik daarom op zoek gegaan naar een agenda die voor mij perfect werkt en dat is de De Zakenmam Agenda geworden. Deze agenda is door Zakenmam Marieke ontworpen en in een kleine oplage geproduceerd en heeft alles wat een Zakenmam, zoals ik, nodig heeft.

zakenmam agenda 2017

Het is geen agenda die je makkelijk in je handtas meeneemt, want hij is flink qua formaat, maar hij is echt fantastisch! Hij is mooi roze (uiteraard!) en begint met het opsommen van alle schoolvakanties in 2017. Handig want je bent tenslotte een mam ;-) Daarna komt een jaarplanner, wat makkelijk is voor het noteren van vakanties, verjaardagen en belangrijke gebeurtenissen die je echt niet mag vergeten. Vervolgens blikken we even terug op 2016 met vragen als: wat wil ik vieren uit 2016, wat is de mooiste les uit 2016, het noteren van je omzet per kwartaal in 2016 (niet onbelangrijk voor het plannen van je omzet volgend jaar) en waar je dankbaar voor bent.

Zakenmam Agenda 2017

Zit er teveel chaos in je hoofd? De Zakenmam agenda geeft je af en toe een Mandela om in te kleuren. Lekker even niks en je hoofd weer leegmaken. Elke maand start met een maandoverzicht. Makkelijk om meteen overzicht te hebben van de belangrijke zaken waar je die maand mee te dealen krijgt. Daarna komt een bladzijde waarin je voor die maand de focuspunten opschrijft en er volgt een overzicht met de gereden kilometers en de gemaakte omzet per dag. Het opschrijven van deze informatie helpt je om inzicht te krijgen en overzicht te houden. En dan begint de eerste week van de nieuwe maand, waarbij de dagen ingedeeld zijn van 06.00 uur tot 21.00 uur. Er is een aparte ruimte voor notities en onderin schrijf je de focuspunten op voor die week voor zowel je bedrijf als je gezin. En het heeft natuurlijk 2 leeslinten, zodat je makkelijk op de juiste pagina bent.

Ik heb helemaal zin om in deze agenda te starten. Ik ben eigenlijk al begonnen, want de agenda start op 12 december en mijn afspraken staan er al in. Ik ben ontzettend blij met mijn agenda en vind het een absolute aanrader voor elke mam met ambities voor haar eigen onderneming.

Benieuwd naar de Zakenmam agenda? Je bekijkt en bestelt ‘m hier

 

paperblanks notitieboekjePrachtige notitieboeje paperblanksnotitieboekjes

Ik kan lyrisch worden over een mooi notitieboekje. Naast een mooie bos bloemen kun je me op mijn verjaardag niet gelukkiger maken met een schitterend notitieboek als van Paperblanks. De vormgeving, de kaft, de sluiting met magneet, het is om te kwijlen. Veel mensen zweren bij het minimalisme van Moleskine, maar dat is echt niet mijn ding. Zó saai. En zeg nou zelf… je krijgt toch veel meer inspiratie van zo’n mooi notitieboekje? Ik heb de Paperblank producten voor je verzameld op bol.com, zodat je gelijk een mooi overzicht met notitieboekjes krijgt.

 

Planners

Nu ik de Zakenmam agenda heb met voldoende ruimte voor mijn eigen afspraken én die van dochter- en manlief, is mijn familieplanner een beetje overbodig geworden. Maar heb je voor jezelf geen flinke agenda nodig dan is zo’n gezinsplanner wel een uitkomst. In 1 overzicht zie je die week welke speeldates, studiedagen en kinderfeestjes gepland zijn. Ik heb wat leuke gezinsplanners voor je verzameld bij bol.com zodat je jouw favoriete planner uit kunt kiezen.lifeplanner Milly Pie

Je hebt ook planners waar je je zakelijke of privé doelen helder houdt en in nastreeft. De Zakenmam agenda zou zakelijk gezien in deze behoefte prima voorzien. Maar zoek je meer een planner die niet aan een agenda gelinkt is en dus elk moment van het jaar gestart kan worden, dan is de LIV Planner een mooi zakelijk alternatief of de Milly Pie Lifeplanner voor niet zakelijk gebruik. Beiden schitterend uitgevoerd met een mooie omslag.

 

Dit zijn de producten die mijn leven in banen leiden. De mooie notitieboekjes voor mijn gedachten en plannen, het dagboek om over jaren nog eens terug te lezen, een planner om de boel op de rit te houden en nu mijn nieuwe agenda voor 2017 om grip te houden op afspraken en doelen.

Ik zeg… laat 2017 maar beginnen (na de Kerst dan).

 

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Investeren in je ontwikkeling door coaching

Investeren in je ontwikkeling door…

Elke euro die ik tegenwoordig besteed in mijn business aan coaching is direct een investering in mijn eigen ontwikkeling. Maar je hoeft natuurlijk…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 3

 1. Marieke Anthonisse

  dec 12, 2016 at 11:16

  Hoi Esmée, dankjewel voor het mooie stuk over de agenda, en een hele fijne Decembermaand gewenst!
  Groet, Marieke 2. Marion

  dec 14, 2016 at 03:25

  Ik ben ook dol op notitieboekjes. Heb er soms zoveel dat ik niet meer weet in welk boekje ik wat heb geschreven. Voor de planning van de familieactiviteiten gebruik ik een familieplanner en daarnaast voor mijn eigen afspraken nog een schoolagenda. Zo heb ik overzicht op een langere periode en dat bevalt goed. 3. Die one liner lijkt me erg gaaf! Ik gebruik zelf de Purpuz Planner als agenda/planner/doelen boek, maar dat agenda van zakenmam vind ik ook wel heel gaaf. Ik kan heel erg gelukkig worden van goed planners en mooi vormgegeven notitie boekjesThis thread has been closed from taking new comments.