);

Zomertip: Burgers' Zoo en de Mangrove Musical

Zomertip: Burgers' Zoo en de Mangrove Musical

Wij zijn gek op dierentuinen, maar waren nog niet eerder in Burgers’ Zoo geweest. Waarom eigenlijk niet vroegen we ons af toen we er eenmaal waren. Nou is het voor ons niet naast de deur, het is toch zo’n 75 minuten rijden naar Arnhem, maar dat heeft ons in het verleden niet weerhouden om ook andere dierentuinen te bezichtigen. Conclusie: er is geen reden. Het kwam er gewoon niet van, maar nu we er geweest zijn, gaan we er zeker terug. En voor jou een extra reden om te gaan: De Mangrove Musical en het nieuw te openen mangrovebos!

 

De Mangrove Musical

We waren uitgenodigd door productiemaatschappij Van Hoorne, bekend van kindermusicals als Roodkapje, de theatershow van Wardo Wonder, ….. en vele andere. In 2016 mochten we verslag doen van de musical Deep Ocean Monsters en deze hele zomer kun je gaan kijken naar Zoë & Silos — De Mangrove Musical. Dit ter promotie van de opening van de nieuwe en grootste overdekte mangrove van de Wereld.

Omdat we ook op ons gemak de rest van het park wilden bekijken, zijn we eerst naar de musical gegaan. Een half uur heerlijk achterover zitten en kijken naar een leuke show over Zoë die haar vriendje Silos in haar droom achterna reist naar de mangrove in Belize en daar Mikey de morphovlinder, Knars de wenkkrab en Priscilla de Zeekoe ontmoet. Burgers’ Zoo heeft ook een echt levende zeekoe, die wij helaas niet konden zien omdat ze op dat moment in haar nieuwe verblijf bij de nieuw aan te leggen mangrove aan het wennen is. Het moet er echt prachtig worden, dus zeker reden om er deze zomer heen te gaan. Vanaf 13 juli kun je het grootste overdekte mangrove van de wereld bekijken. Kijk hier voor meer info over de mangrove en de aanleg.

Maar nog even over de mangrove musical. Absoluut een aanrader. Tip: ga in het midden zitten en kun je een plekje vooraan bemachtigen, doe dat dan. Dat zijn echt de beste plaatsen om de musical goed te kunnen zien. Na afloop is er nog even tijd voor een foto met Zoë en Silo. Die van mij had alleen geen zin, dus heb ik de hoofdrolspelers maar zonder kind op de foto gezet.

hoofrolspelers mangrove musical

 

Wat is er verder te doen en te zien in Burgers’ Zoo?

Wij vonden het park ruim opgezet, maar toch lekker compact. Makes sense? Nee? Door de opzet heb je aan het einde van de dag niet het idee een marathon afgelegd te hebben, wat ik bij andere dierentuinen nog wel eens heb wink. Maar alle dieren zijn er wel zo’n beetje vertegenwoordigd en het is zeker niet zo dat ze klein behuisd zijn. Wij waren het meest onder de indruk van het overdekte gedeelte. Het was even zoeken naar de ingang, want dochterlief wilde naar de haaien. Dan kom je eerst door het tropische regenwoud. Dat is echt schitterend aangelegd, maar wel heel klam en warm, wat natuurlijk logisch is voor een tropisch regenwoud cheeky Maar op een gegeven moment wilde ik echt naar de uitgang, alleen waar is die??? Nou, geef je er maar gewoon aan over… om buiten te komen moet je of terug, maar dan mis je heel veel of je gaat door naar het einde van het regenwoud en loopt een donkere gang in. En daar begon het aquarium. Je komt dan in het oceaan gedeelte met allerlei aquaria met uiteindelijk een prachtig groot aquarium met een “gezonken schip” en daar waren ze… de haaien. Een hamerhaai, een blacktip en een mensenhaai zwemmend tussen allerlei andere flinke vissen.

Burgers' Zoo aquarium oceanBurgers' Zoo haaien aquarium

 

En toen we dachten dat we alles van het aquarium gezien hadden, kwamen we bij een geweldige aquarium dat boven ons hoofd verder liep met enorme pijlstaartroggen. Serieus… het aquarium van Blijdorp is er niks bij. Dit is echt prachtig! Dit mag je niet overslaan als je bij Burgers’ Zoo bent.

Ocean aquarium burgers zoopijlstaartrog burgers zoo

 

Daarna kwamen we terug in de Bush en liepen we door naar een andere gang. Godzijdank… heerlijk koel… net als een grot… oh het IS een grot! Zo goed gemaakt dat het net echt lijkt. Ik moest even op de wand kloppen om te checken of ik niet in een echte grot beland was inclusief stalactieten en stalagmieten.

Burgers' Zoo grotBurgers' Zoo grot

 

Dan zullen we nu wel naar buiten kunnen, maar nee, we kwamen weer in een warme koepel terecht. Maar hoe leuk! Een geweldig Mexicaans sfeertje was nagebootst waar je ook wat kon eten en drinken. Een echte cantina dus. Ook kan je hier even naar het toilet. De rotsen zijn uiteraard niet echt, maar de beplanting wel. Enorme cactussen staan hier in de “woestijn”. De Lynx liet zich helaas niet zien, dan maar deze bokken op de foto.

woestijn in Burgers zoowoestijnbokken in burgers zoowoestijn in Burgers Zoogrand canyon in burgers zoo

 

En dan kom je na een uurtje ronddwalen weer buiten. Ik kreeg wel de indruk dat er een betere route te verzinnen is om het overdekte gedeelte te ontdekken, maar omdat we er voor het eerst waren, was het nog een beetje zoekende naar de weg. volgens mij hebben we nog niet eens alles gezien.

Geen dierentuin zonder apen, dus die wilden we daarna als eerste zien. Op naar de apen. Daar zat op dat moment niet heel veel leven in. Ik vond het wel mooi dat je vanaf boven kon kijken. Zo zie je zelf heel veel en de apen zelf hebben het bezoek veel minder in de gaten. Het zijn grote binnen-verblijven en ze kunnen naar buiten als ze dat willen. Ook buiten is er een flink Chimpansee-park aangelegd.

apen in burgers zoochimpansees in burgers zoo

Weer buiten aangekomen gaven de slingerapen net een mooi concert.

slingerapen van burgers zoo

 

Uiteraard hebben we daarna nog heel veel andere dieren gezien, maar nog niet eens allemaal.

Na nog een half uurtje spelen in de speeltuin zijn we weer huiswaarts gekeerd. Bedankt Burgers’ Zoo en Van Hoorne Entertainment voor de kans om dit dierenpark beter te leren kennen. We komen zeker nog eens terug.

Burgers' Zoo fotoBuiten bij Burgers'Zooposeren met de aap voor burgers zoo

 

Tips voor een avontuurlijke vakantie in de natuur

Tips voor een avontuurlijke vakantie…

Wanneer je denkt aan een avontuurlijke vakantie in de natuur, dan denk je misschien aan een jungletocht in Zuid-Amerika of een safari in Afrika.…

10 tips voor het ontwerpen van een kindvriendelijke badkamer

10 tips voor het ontwerpen van…

Als je een nieuwe badkamer ontwerpt of laat ontwerpen, is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van alle gezinsleden. Het…

De perfecte badkamer voor gezinnen met jonge kinderen

De perfecte badkamer voor gezinnen…

Badkamers zijn vaak een drukke plek in het huis. Vooral ’s ochtends en ’s avonds als je jonge kinderen hebt. Je wilt dat alles in de badkamer…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.