);

Zomerse producten met korting kopen in de winter

Zomerse producten met korting kopen in de winter

De kersttijd is weer volop ‘aan’. En dan bedoel ik niet alleen de lampjes in bomen binnen en buiten. In deze tijd komen ook de lijstjes en de jaarlijkse terugblikken met en over van alles. Ik heb ook een lijstje! Maar dat heeft helemaal niets met kerst of oud en nieuw te maken. Het kwam in me op door iets wat mijn moeder vanochtend aan de telefoon zei. Ik vertelde haar dat mijn man en dochter gisteren nieuwe kerstballen hadden gekocht. Ze zei: “ik heb eigenlijk ook nieuwe kerstballen nodig, maar ze zeggen toch altijd dat je die beter na de kerst kunt kopen?”

En zo kwam ik dus op mijn lijstje. Want als we pas na de kerst spullen kunnen kopen voor volgend jaar kerst moeten we dan nu niet alvast spullen kopen voor de zomer? En zo ja wat dan?

Mijn top 5 van zomerspullen die je beter kunt kopen in de winter:

  1. Airco’s! Afgelopen zomer wilde ik voor mijn ouder wordende ouders een airco bestellen. Op advies van een vriend bestelde ik een klein kubusvormig airco-achtig apparaat. Bij een niet zo’n tof bedrijf, dat moet gezegd. Maar dat wist ik pas achteraf. Kassa besteedde er nog aandacht aan, ik was niet de enige. De vraag was te groot want de zomer te heet. En te lang. Het apparaat kwam uiteindelijk pas half september. Toen het nog nazomerde. Maar de mussen vielen niet meer van het dak. Het ding staat nog onuitgepakt in de doos. Te wachten op de volgende zomer. Dan zijn mijn ouders dus alvast voorzien. Maar voor mezelf ga ik lekker op zoek in de kerstvakantie. Ze zijn nu veel goedkoper en ik weet zeker dat ze geleverd zijn voor het weer warm is.

 

  1. Koop een parasol. Ik kom er altijd pas achter dat dat ding stuk is of uitgeleend als ik hem echt nodig heb. Ook hier veel aanbiedingen in de winter. Een parasol neemt niet veel ruimte in, dus makkelijk op te slaan tot dat we weer lekker in het zonnetje kunnen zitten.  En wees eerlijk. Als het warm is kom je er eigenlijk altijd wel één te kort, bijvoorbeeld voor tijdens een feestje als je tuin vol zit met visite. Of voor boven het zwembad dan kunnen de kindjes ook lekker uit de zon spetteren.

 

  1. Een buitenkeuken of een tuinhaard. Een beetje Googlen leert dat er nu hele mooie aanbiedingen zijn. En waarom niet meteen in gebruik nemen? Sinds een aantal jaren houden wij op ‘derde kerstdag’ meestal een winterbarbecue. Heerlijk om eten te combineren met buiten zijn na een paar dagen overwegend binnen bunkeren… eh…ik bedoel natuurlijk kerstdineren.

 

  1. Ook uitverkocht afgelopen zomer in mijn woonplaats: zwembadpompen. Dat ding heeft overuren gemaakt en gaf er de brui aan. Dan is het zwemmen echt niet aangenaam. Dus overal geweest voor een nieuwe maar echt overal, ook online uitverkocht. Nu online volop te koop en tegen een niet-hoog-zomer-tarief.

 

  1. Bikini’s en andere zwemspullen voor mijn dochters. Ik kwam toch leuke bikini’s tegen onlangs online. 5 Euro. Meteen ingeslagen. Maatje groter alvast. Nu koop ik er 6 voor de prijs van 1 bikini in de afgelopen zomer. Toen we snel naar de sportwinkel moesten omdat door al dat gezwem de haakjes, lintjes, strikjes en elastiekjes het langzaamaan begaven. De wat goedkopere winkels waren uitverkocht. Geen bikini meer te vinden in de juiste maat. De sportwinkel had nog prachtige exemplaren. Maar voor de achtertuin vond ik ze eigenlijk te duur. Nog een tip: een badlaken cadeau geven voor de feestdagen met een kaartje voor een dagje zwemmen in een binnenbad. Leuk en nuttig cadeau! En je hebt meteen lekkere nieuwe badlakens ingeslagen. Ik weet niet hoe jullie er over denken maar je pas op een warme dag herinneren dat die oude dingen echt wel versleten waren, is niet tof. Winkelen is mijn hobby maar als het moet en/of bij 30 graden is het minder leuk.

 

Heb jij nog tips of suggesties voor winteraankopen? Ik hoor ze graag!

De afbeelding met Summer Sale is van Shutterstock

 

Meer blogs van Edith:

15 Toffe educatieve gezelschapsspelletjes

15 Toffe educatieve gezelschapsspelletjes

Ergens vond ik het altijd wel een romantisch idee. De kinderen thuis les geven. Ik begreep nooit goed dat het ‘zo maar’ (vast niet zo maar)…

Leuke uitjes in Gelderland voor het hele gezin

Leuke uitjes in Gelderland voor…

De herfst is echt begonnen. Zondagen binnen zitten terwijl de regen tegen de ramen klettert. Ik hou van de herfst maar dit is wel heel veel…

De leukste Herfstvakantie uitjes in Brabant

De leukste Herfstvakantie uitjes…

Hoewel voor mijn gevoel de zomervakantie nog nauwelijks voorbij is, staat de herfstvakantie al weer voor de deur. En wat een heerlijk seizoen…

Mijn naam is Edith, ik ben 43 jaar en ik ben mama van twee lieve pientere meiden (2009 en 2011). Ik werk freelance als adviseur, trainer en coach binnen de arbodienstverlening. Communicatieve vaardigheden zijn daarbij van groot belang dus ik probeer me daar meer op toe te gaan leggen. Schrijven hoort daar ook bij! Maar dat is ook vooral wat ik zelf heel graag doe.

Naast mijn werk geniet ik van mijn gezin. We gaan graag op pad met elkaar om dingen te ontdekken en te doen! Als ik me-time heb dan vind ik het fijn om zo maar wat te rommelen in huis, te lezen, een voetbalwedstrijd of het theater te bezoeken. En oké… ik geef het toe… ik vind shoppen ook heel erg leuk! Voor mezelf, maar vooral ook voor de kids. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.