);

Zo wordt de beste koffie bepaald

Zo wordt de beste koffie bepaald

Hoe wordt nu eigenlijk bepaald wat goede koffie is? Zijn er manieren om dit objectief te meten? Of is het de persoonlijke smaak van degene die het drinkt die zegt of een koffie lekker en goed, of juist een stuk minder goed te drinken is? Over smaak valt tenslotte niet te twisten.

 

Over smaak valt niet te twisten

Een willekeurig gesprek op een kantoor kan over van alles gaan, maar duidelijk is dat er twee zaken zijn die opvallend vaak aan de beurt komen: het weer en de koffie. De koffie op kantoor, om precies te zijn. Met alle twee is namelijk altijd wel iets mis, en omdat niemand zich hierdoor persoonlijk aangesproken kan voelen, zijn het heerlijk veilige onderwerpen om eens flink over te klagen en zeuren.

Die koffie op kantoor, daar lijkt al sinds jaar en dag iets mis mee te zijn, als je deze gesprekken mag geloven. Niet te drinken, te sterk, te slap, te oud, te warm, te koud: de machine kan het blijkbaar nooit goed doen. Toch valt het in de praktijk reuze mee, als je er objectief naar kijkt. Zeker de moderne machines leveren prima koffie af. Of deze ook bij iedereen perfect in de smaak valt, dat hangt grotendeels af van de persoonlijke smaak. En omdat koffie bij uitstek aan drankje is dat je hier precies op kunt aanpassen, is het lastig om iedereen tevreden te houden.

 

Jouw voorkeuren geven de doorslag

Alhoewel de smaak van een kopje koffie voor een groot deel wordt bepaald door de gebruikte koffiebonen, waarbij zowel het ras als het hele proces waarbij zij van een groene pit in een bruin poeder veranderen een rol speelt, is het uiteindelijk je persoonlijke smaak die zegt of iets goed smaakt of niet.

Objectief gezien, voor zover dat mogelijk is, is de ene koffieboon beter dan de ander, en is de ene manier van verwerken meer aan te raden dan een andere. Hierbij wordt de koffie vooral beoordeeld op zijn smaak, die moed mild zijn, en zeker niet te beter. Maar ja, ieder mens is verschillend, en er zijn ook genoeg mensen voor wie het niet bitter genoeg kan zijn.

Het is dus vooral zaak om de koffie te vinden die jij het lekkerst vindt, en daarbij goed naar je eigen smaak te luisteren. Het merk is daarbij niet zozeer van belang, al is het prima om altijd illy koffie te blijven drinken, als je eenmaal ontdekt hebt dat je deze lekker vindt. Het is vooral de samenstelling van de koffie en de manier van zetten die de smaak maakt, en die bepaalt of jij van de koffie gaat genieten of niet.

 

Dé trends voor de babykamer

Dé trends voor de babykamer

Er is een kleine op komst of je wilt de babykamer opnieuw inrichten. De meeste vrouwen vinden het geweldig om de babykamer in te richten.…

Zo wordt de beste koffie bepaald

Zo wordt de beste koffie bepaald

Hoe wordt nu eigenlijk bepaald wat goede koffie is? Zijn er manieren om dit objectief te meten? Of is het de persoonlijke smaak van degene…

4 praktische tips voor een kindvriendelijke tuin

4 praktische tips voor een kindvriendelijke…

Wanneer je kinderen hebt zul je al snel merken dat de tuin een plek is waar ze graag spelen. Maar tegelijkertijd wil je dat de tuin er mooi…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.