);

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje worden gezet. Samen met mijn medestandster mocht ik, als contactouder, daarom een cadeau verzinnen voor de juffen van Sien. Tja, dat een dergelijk cadeau dan creatief wordt, mag voor zich spreken.

 

Cadeau voor de juffen

Een cadeau voor de juffen, dat is nog niet zo makkelijk. Want wat geef je nu diegene die er elke werkdag voor je kind is. Voor ons was het wel duidelijk dat het vooral iets moest zijn dat de kinderen hadden gemaakt. Maar ook dan is het nog niet zo makkelijk. Want hoe zorg je dat elk kind iets leuks maakt en vooral hoe maak je van elk klein stukje één geheel. Wij hadden al snel de oplossing gevonden. We maken met de kinderen een mozaïek. 

Cadeau voor de school juffen

 

Mozaïek voor de juffen

Het idee is erg simpel. Elk kind krijgt een kartonnen vierkantje (wij hebben vijf bij vijf centimeter gedaan) per juf. Daarbij deden wij Foam klei in de favoriete kleuren van de juffen. Voor een klein vierkantje heb je niet heel veel nodig. Nadat de klei goed gedroogd was kregen wij de mini tegeltjes van de kinderen terug. 

juffen cadeau

 

Als ondergrond hebben wij heel dik karton gebruikt. Met witte Foam klei hebben wij de rand gemaakt. En dan kan het maken van het mozaïek beginnen. Eén voor één hebben we de vierkantjes vastgeplakt en omringd met een klein randje witte klei. Omdat wij niet helemaal uitkwamen hebben we spiegelkarton gebruikt om de laatste twee vierkanten op te vullen. Na 24-48 uur drogen is het mozaïek klaar.

cadeautje voor de juf

 

Lowbudget mozaïek

Foam klei is een superleuke manier om mozaïek tegeltjes te maken, maar er zitten natuurlijk wel kosten aan verbonden. Heb je maar een klein budget te besteden? Dan zijn er nog veel meer manieren om de tegeltjes te versieren. Zo kun je propjes gekleurd crêpepapier gebruiken of laat je de kinderen de tegeltjes verven. Ook voor de rand zijn er alternatieven. Gebruik bijvoorbeeld papier-maché. Je kunt hiervoor wit toiletpapier gebruiken en knutsellijm dat je één op één mengt met water.

 

Ook een leuk cadeau voor opa’s en oma’s

Mozaïeken zijn altijd geweldig om te maken en cadeau te geven. Opa en oma worden vast heel erg blij met een mooi mozaïek van hun kleinkind(eren). In het midden kun je ook nog een leuke foto plaatsen zodat opa en oma het kunnen ophangen als een foto.

» Kijk hier voor meer leuke knutselblogs!

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.