1,2,3 zelfgemaakt brood uit de pan
Iedereen eet het en iedereen lust het; brood. Brood van de bakker is lekker, maar eigengemaakt brood is toch het lekkerst. Een brood bakken kost best wat tijd. Eerst moet er een deeg gemaakt worden en dan moet het nog een half uur in de oven. Daarna moet je versgebakken brood nog een poos afkoelen, omdat je anders je mond verbrand en omdat je jouw lekker broodje anders klef snijdt. Al met al, ben je zo een uur verder en dan heb je nog steeds niet kunnen smullen van je broodje.
Niet zo lang geleden aten we soep, heerlijk vinden we dat. Het liefst eten we daar wat brood met kruidenboter bij. Het brood was helaas op en de winkel was gesloten (op zondag in een dorpje zijn de winkels nog gewoon gesloten). Ik had wel zin in brood, maar het was ook bijna etenstijd. Een uur voor een afgekoeld broodje had ik dus niet.
Het was dus tijd om creatief te zijn. Ik bedacht een recept dat theoretisch zou moeten werken. Ik pakte alle ingrediënten en ging aan de slag. In een kwartier hadden we ons broodje voor bij de soep. En hij smaakte goed, al zeg ik het zelf.
De volgende ochtend heb ik het recept nog een beetje aangepast, zodat ons 1,2,3-broodje voor bij de soep (of gewoon voor een lekkere luie zondagochtend) nog beter zou zijn. Nu is ie niet alleen goed, hij is heerlijk en lekker veelzijdig. Doordat het broodje wat plat is, is het brood ook goed te gebruiken om een broodje hamburger van te maken, of om shoarma tussen te doen, of om te beleggen voor onderweg tijdens een fietstochtje. Dit brood is erg makkelijk om te maken en daardoor leuk om samen met de kinderen te bakken.
Ook een 1,2,3 broodje maken?
Wil je dit brood ook eens uitproberen? Dan heb je het volgende nodig: 200 gram bloem, ½ zakje bakpoeder, 2 el olijfolie, 100 ml lauw water, peper, zout, bakboter, een beetje extra bloem voor je werkblad
Nu heb je alles.
Zo maak je van je ingrediënten een broodje
Meng de bloem, bakpoeder, peper en zout in een kom. Voeg olijfolie en water toe. Kneed in de kom tot het op een deeg lijkt. Bebloem je werkblad en leeg je kom op de bloem. Kneed tot een mooi deegje en maak een bal. Plet de bal tot het ongeveer 1-2 cm dik is. Doe bakboter in een koekenpan. Zet de pan op heel hoog vuur tot de boter gesmolten is en goed warm (boter mag niet bruin worden). Zet het vuur laag. Klop al het overtollige bloem van het deeg. Leg het deeg in de warme pan. Draai het brood om wanneer het brood tot de helft gaar is. Haal het brood uit de pan wanneer de andere kant ook gaar is.
En smullen maar!
Lees ook: een recept voor een koolhydraatarme broodvervanger
Foto boven is van Shutterstock, foto in de tekst is van Natascha zelf.
Deze ga ik eens proberen! Ik houd erg van 1, 2, 3 ????
Deze gaat in mijn bestandje van makkelijke recepten en ga het eens uitproberen!
Het idee is om nog meer recepten te plaatsen. Alle recepten zullen een eigengemaakte foto hebben en een kort verhaal. Ik hoop dat iedereen zal genieten van zowel het verhaal als het recept. Dit recept heb ik nu al vaak gemaakt, het is gewoon een lekker makkelijk veelzijdig broodje die goed smaakt???? Eet smakelijk dames.