);

Zelf uitnodigingen maken voor een kinderfeestje

Zelf uitnodigingen maken voor een kinderfeestje

Een goed kinderfeestje begint met een leuke uitnodiging. Nu is er natuurlijk heel wat te koop, maar zelf maken is helemaal niet zo moeilijk en minstens zo leuk. Samen met je kind de uitnodigingen voor zijn/haar feestje in elkaar knutselen is heel gezellig en zorgt ook voor de nodige voorpret. In dit blog laat ik je graag een paar voorbeelden van uitnodigingen zien die je in een middagje in elkaar knutselt.

De rups

(de snelste, afhankelijk van hoeveel stuks je nodig hebt moet je deze toch wel binnen een uurtje kunnen maken).

Uitnodiging maken kinderfeestje

 

Wat heb je nodig:

Stevige (groene) briefkaarten, gekleurd papier, wiebel oogjes en een zwarte stift.

Hoe ga je te werk:

Teken cirkels op gekleurd papier, gebruik bijvoorbeeld een eierdopje als voorbeeld. Teveel werk? Koop dan een cirkelpons met een diameter van 5cm dan ben je zo klaar. Plak de gekleurde cirkels in rupsvorm op de (groene) kaart. Plak wiebeloogjes op het hoofd en teken met een zwarte stift voelsprieten en pootjes. Maak nu nog een tekstballonnetje dat je uit wit papier knipt (je kunt ook prima een printer hiervoor gebruiken). Plak dit ballonnetje bij het hoofd van de rups en klaar is je uitnodiging. Op de achterkant van de kaart kun je alle details van het feestje noteren.

 

De bloem

(iets meer werk maar nog steeds heel snel te maken).

Uitnodiging kaartjes maken kinderfeestje

 

Wat heb je nodig:

Gekleurd papier, lange sateprikkers, zwarte pen

Hoe ga je te werk:

Opnieuw heb je veel cirkels nodig uit gekleurd papier (een pons werkt lekker snel, maar je kunt natuurlijk ook in je keuken kijken naar eierdopjes en schaaltjes in verschillende maten). Begin met de grootste cirkel, ik koos voor de grote cirkel een diameter van 7,5cm. Per uitnodiging heb je twee grote cirkels nodig, het makkelijkste is om hiervoor wit papier te gebruiken. Ook heb je per uitnodiging 7 kleine cirkels nodig, ik koos voor een diameter van 5 cm. Plak de kleine cirkels als bloemblaadjes op de grote en bewaar er een voor het hart van de bloem. Plak nu op de achterkant van de bloem een lange sateprikker. Het makkelijkste is om op de tweede grote cirkel eerste de details van het feestje te schrijven voordat je hem ook op de sateprikker plakt. Als laatste schetste ik op groen papier een bladvorm waarbij je erop moet letten dat je een stukje extra uitknipt aan de kant waar je het blad aan de prikker vast wilt zetten. Plak het blad vervolgens vast aan de sateprikker en klaar is je uitnoding!

 

De paddenstoel

(een iets grotere uitdaging).

Uitnodiging kaarten paddenstoel maken

 

Wat heb je nodig:

Gekleurd papier

Hoe ga je te werk:

Ook voor deze uitnodiging heb je weer een cirkel nodig. Ik gebruikte een gebaksbordje voor de omtrek. Vouw de cirkel dubbel en knip hem precies op de vouw doormidden. Doe een streepje lijm in het midden van een van de helften en leg de andere erbovenop, dit is de hoed van de paddenstoel.(let op je moet de hoed aan beide kanten kunnen openvouwen). Teken op wit papier de stronk van de paddestoel, knip deze uit en gebruik hem als mal om de stronken van de andere paddenstoelen te maken, plak vast. Knip nu uit groen papier gras (ook deze kun je weer als mal gebruiken voor de overige exemplaren). Plak alles vast en versier de paddenstoel met witte stippen, bloemmetjes en bijvoorbeeld vlinders. Gebruik hiervoor ponsjes of leuke stickers. In de hoed van de paddenstoel kun je alle details van het feestje kwijt en klaar is je uitnodiging.

 

De Kabouter

(deze uitnodiging kost het meeste tijd om te maken). Je hoeft natuurlijk niet voor een kabouter te kiezen op dezelfde manier kun je bijvoorbeeld ook heel leuk, prinsessen of dino's maken. 

uitnodigingen kinderfeestje maken

 

Wat heb je nodig:

Wit papier, gekleurd papier en een zwarte stift.

Hoe ga je te werk:

Neem een strook wit papier (vouw bijvoorbeeld een vel printerpapier over de lange kant dubbel en knip door midden, hier kun je twee uitnodigingen mee maken). Vouw de strook als een harmonica een aantal keer dubbel. Maak nu een afbeelding op de voorkant, let erop dat het plaatje goed doorloopt tot de zijkanten, zodat harmonica niet uit elkaar valt na het knippen.  Als je afbeelding klaar is, knip je hem rondom uit waarbij je er dus extra goed oplet dat de harmonica nog ergens vastzit. Ik gebruikte hiervoor het gras, zorg dat de verbinding een beetje breed is, anders kan de uitnodiging makkelijk scheuren en dat zou zonde zijn van al je werk.  Als je nu de harmonica uit elkaar vouwt kun je de details van het feestje op de extra kabouters kwijt.

Klaar is je uitnodiging.

» Lees ook: leuke kinderfeestjes voor meiden

 

De leukste musea voor kids

De leukste musea voor kids

Een van de dingen die ik heel graag met mijn kinderen doe is musea bezoeken. Nu denk je misschien dat musea heel saai zijn voor kinderen,…

Een feestelijke verjaardagstaart zonder stress

Een feestelijke verjaardagstaart…

Een feestelijke verjaardagstaart maken zonder stress… Toen mijn kinderen heel klein waren mochten ze altijd uit het grote boek bij de bakker…

Zelf feestslingers maken

Zelf feestslingers maken

Zoals jullie in mijn vorige blog al konden lezen laat ik graag zien dat een persoonlijke draai aan je kinderfeestje geven helemaal niet moeilijk…

Ik ben Anne, moeder van twee prachtige jongens (2001 & 2007), getrouwd met een superleuke man en ik woon in het midden van het land. Ooit was ik architect nu alweer jaren zelfstandig ondernemer.

De verjaardagsmuts was altijd een belangrijke traditie bij ons thuis, mijn vader maakte altijd de meest prachtige creaties voor mij. Toen ik zelf moeder werd zette ik deze traditie uiteraard voort en in plaats van huizen bouw ik tegenwoordig verjaardagsmutsen voor mijn beroep. Als ontwerper van feestproducten kon een blog over kinderfeestjes natuurlijk niet uitblijven. November 2015 startte ik met goede vriendin Merike Hiep en Hoera – online magazine over kinderfeestjes. Op 4Mama deel ik de allerbeste tips met jullie zodat je ook zelf zonder stress van de verjaardag van je kind kunt genieten.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.