);

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor haar om te maken. Dit knutselprojectje is lowbudget, superschattig om te zien, makkelijk om te maken en nog handig ook. Hieronder leg ik uit wat je nodig hebt en hoe je het tasje kunt maken.

 

Wat je nodig hebt voor het harten tasje

Om het harten tasje te maken heb je het volgende nodig:

  • Twee lapjes (A4 formaat) vilt in verschillende kleuren
  • Een rond ontbijtbord
  • Een schaar
  • Knopspeldjes
  • Een naald met scherpe punt
  • Katoengaren
  • Kralen

 

Het harten tasje maken

Gebruik een bord om twee gelijke cirkels uit de vilten lapjes te knippen. Vouw de cirkels dubbel en vouw de ene cirkel om de andere cirkel. Maak aan beide kanten de cirkels aan elkaar vast met de knopspeldjes.

tasje knutselen stap 1tasje knutselen stap 2tasje maken van vilt stap 3

 

Met het katoengaren en de speld met scherpe punt naai je de twee cirkels aan beide kanten aan elkaar vast. Begin hiervoor bovenaan en laat een stuk garen hangen (je hoeft geen knoop te maken). Als je bij de punt bent draai je het tasje om en naai je ook de andere kant met een stiksteek vast. Knip de eventueel het uiteinde een stukje af, maar zorg er wel voor dat je met de uiteinden een strikje kunt maken om het tasje te sluiten.

lief harten tasje knutselen

 

Zo maak je de tas helemaal af

Nu ga je het hengsel maken. Knip hiervoor een lang stuk katoengaren af dat, als het dubbelgevouwen is, lang genoeg is om over de schouder te hangen. Aan een enkel draad rijg je een kraal (deze komt aan de buitenzijde van het tasje). Doe nu beide uiteinden door de naald en steek deze door het vilt van buiten naar binnen. Rijg nu de kralen voor het hengsel, maar zorg dat je aan het uiteinde nog een stukje overhoudt om het hengsel aan de andere kant ook vast te maken. Het uiteinde maak je vast door met een enkel draad de naald van binnen naar buiten te steken, een kraal te rijgen, de naald weer terug te steken naar binnen toe en tenslotte de uiteinden met een dubbele knoop aan elkaar vast te maken. 

harten tasje makenlief hartentasje maken diy

Nu nog een mooie versiering aanbrengen in de vorm van bijvoorbeeld een bloem en/of een hart en dan is de hartentas klaar.

leuk tasje zelf makenhet zelfgemaakte tasje is klaar

 

Meer blogs en knutselprojecten van Gea:

 

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.