);

Een beetje (kerst)liefde door de brievenbus

Een beetje (kerst)liefde door de brievenbus

Hou je ook zo van het krijgen van post? Ik wel! Nu de kans groot is dat kerst wederom een feest wordt dat thuis met het gezin gevierd wordt in plaats van bij ouders en schoonouders en met de hele familie of met een grote groep vrienden vond ik het dit jaar wel weer eens leuk om kerstkaarten te sturen. Gewoon aan wat lieve familie en vrienden. Om toch te laten weten dat we aan hen denken. Zeker met de kerstdagen.

Via kaartje2go mocht ik een kerstkaart maken en hieronder laat ik je zien welke het geworden is en neem ik je mee in het maakproces.

 

Een leuke persoonlijke kerstkaart in no-time

Het is echt super makkelijk om een hele persoonlijke kerstkaart te maken. Je hebt natuurlijk kerstkaarten met leuke teksten en afbeeldingen die je nog her en der kunt aanpassen, maar veel leuker vond ik het om een kerstkaart te maken die echt van “ons” was.

Je hebt geloof ik keuze uit ruim 3200 verschillende kerstkaarten. Ga daar maar eens de voor jou leukste uitkiezen. Het is een feest om al die leuke kaarten te doorzoeken. Je kan overigens makkelijk de selectie te verkleinen door verschillende opties aan te klikken als: met of zonder foto, wil je je kerstkaart liever hip en trendy of juist grappig, etc. Ook voor zakelijke kerstkaarten zijn er heel leuke varianten beschikbaar.

Maar goed, ik koos voor een dubbele vierkante kerstkaart met een leuke tekst. En bij gebrek aan leuke foto’s van het hele gezin heb ik voor een foto gekozen van onze hond Charlie. Hij is ook by far de meest fotogenieke uit ons gezin wink.  Dus het was een kwestie van foto uploaden en onze namen in een mooi lettertype onderaan de kaart zetten en bestellen. Maar wil je je kerstkaart nog verder “versieren” dan zijn daar ook mogelijkheden toe.

Je hebt zelfs de mogelijkheid om in middels een QR-code een videoboodschap bij je kaart te doen. Dat maakt je kaart super persoonlijk. Omdat ik ouders en schoonouders heb, die niet eens weten wat een QR-code is, heb ik daarvoor niet gekozen. Maar ik had het wel heel leuk gevonden!

Het maken van onze kerstkaart was niet alleen super simpel, maar ook heel leuk om te doen. Zie hieronder het resultaat:

kerstkaart maken via kaartje2go

 

Mijn kerstkaarten bestellen

Als je je kerstkaart helemaal naar je zin hebt, dan kan je je kaarten bestellen. Je krijgt vervolgens 3 formaten waaruit je kunt kiezen. Omdat ik een vierkante kaart gekozen had, kon ik kiezen uit een groot formaat van 21 x 21 cm, een middelgroot formaat van 14x14 en een kleine kaart van 10x10. Ik vond 14x14 eigenlijk wel een heel mooi maatje.

Vervolgens kan je ervoor kiezen om eerst een proefdruk te ontvangen. Dat is handig als je grote oplages bestelt of bijvoorbeeld je trouwkaart of geboortekaartje via Kaartje2Go opmaakt. Voor een kerstkaart vond ik dat niet nodig. Op diezelfde pagina kies je of je de kaarten thuis wilt ontvangen of direct vanuit Kaartje2go wilt versturen. Je kan in het laatste geval een datum ingeven wanneer je de kaarten verzonden wilt hebben. Ik heb ik ze eerst naar mijzelf op laten sturen, omdat ik sowieso graag een exemplaar wilde bewaren en ik vond het leuk om ze zelf nog even te bekijken. Direct versturen naar de ontvangers kost trouwens niks extra behalve dat je uiteraard de portokosten van 0,91 cent moet betalen voor Nederlandse verzendingen. Naar het buitenland verzenden kan ook tegen de tarieven die daarvoor staan.

Vervolgens kies je hoeveel kaarten je wilt (dit kan je elk moment aanpassen), welke kleur enveloppen je wilt (witte zijn gratis), welk papiersoort je wilt (met glans is gratis) en welke sluitzegels. Je kan er natuurlijk voor kiezen om ze zelf dicht te plakken of binnen te vouwen, maar een sluitzegeltje is wel zo leuk. Sluitzegels kosten 0,25 cent per stuk en je hebt heel veel verschillende soorten.

Je krijgt je eerste kaart bij Kaartje2go gratis. Ik was voor 17 kaarten met enveloppen en sluitzegels iets meer dan 37 euro kwijt.

 

Snel in huis

Ik had mijn kaart voor 20.00 uur ’s avonds gemaakt en had ze de volgende dag al in huis. Ik ben heel benieuwd naar de reacties op onze kerstkaart met onze hond Charlie in de hoofdrol.

Wil je nou ook een leuke kerstkaart ontwerpen? Kijk dan eens bij Kaartje2Go voor leuke kerstkaarten.

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.