);

Zelf feestslingers maken

Zelf feestslingers maken

Zoals jullie in mijn vorige blog al konden lezen laat ik graag zien dat een persoonlijke draai aan je kinderfeestje geven helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Dat het zelfs heel leuk kan zijn om tijdens de voorbereidingen alvast in de stemming te komen (in plaats van in de stress te schieten). Mijn persoonlijke favoriet zijn op dit moment feestslingers. In dit blog wil ik laten zien dat er zoveel mogelijk is, zelfs als je maar één materiaal uitkiest om mee te werken. In dit geval de vlechtstrook.

 

De klassieker: de lussenslinger

slinger maken lussenslinger

De lussen slinger kent natuurlijk iedereen. Je plakt de uiteinden van de vlechtstrook op elkaar en “lust”daar de volgende vlechtstrook doorheen waarvan je weer de uiteinden op elkaar plakt. Net zo vaak tot de slinger de gewenste lengte heeft. (het makkelijkste is om voor deze slinger halve vlechtstroken te gebruiken).

 

De ballenslinger

ballenslinger zelf maken

Voor deze slinger knip je de vlechtstrook doormidden. Je plakt de twee helften als een kruis op elkaar. Maak dan op dezelfde manier nog een kruis. Nu plak je twee kruizen op elkaar waarbij je de ene een kwartslag draait ten opzichte van de andere. Plak nu alle uiteinden op elkaar en er onstaat een bal. Genoeg ballen gemaakt? Dan rijg je ze allemaal aan een leuk touwtje en klaar is je slinger.

hoe maak je een ballenslinger

 

De bloemenslinger

bloemenslinger zelf maken

Voor de bloemenslinger plak je het uiteinde van een vlechtstrook precies op het midden van de vlechtstrook vast zodat er een lus ontstaat. Dit herhaal je met het andere uiteinde. Nu plak je twee van deze stroken op elkaar als een kruis. En dan ook weer twee kruizen op elkaar zodat er een bloemvorm ontstaat. Werk het hart van de bloem af met een leuk vormpje en gebruik halve vlechtstroken om de bloemen door middel van lussen aan elkaar te rijgen. Hoe vrolijk is dat?

bloemenslinger maken

 

De lussenslinger

lussenslinger leuk

Naast de klassieke lussenslinger is dit ook een leukere variant. Maak een vouw in het midden van de vlechtstrook. Vouw nu de uiteinden van de vlechtstrook precies naar het midden (je hebt nu 3 vouwen in je vlechtstrook). Gebruik deze vouwen om je vlechtstrook te “lussen”en knip een gaatje aan de kant waar de lussen niet zitten. Rijg een leuk touwtje door de gaatjes en knoop vast zodat de lussen goed op hun plek blijven zitten.

lussenslinger maken

 

Het muizentrappetje

slinger van muizentrappetjes

Vouw met twee vlechtstroken een muizentrappetje. Contrasterende kleuren maakt het extra leuk. Maak in een kant een gaatje en rijg aan een mooi touwtje. En klaar is je verjaardagsslinger!

Deze verjaardagsslingers zijn door kinderen prima zelf te maken dus ook heel leuk als activiteit tijdens een kinderfeestje.

 

De leukste musea voor kids

De leukste musea voor kids

Een van de dingen die ik heel graag met mijn kinderen doe is musea bezoeken. Nu denk je misschien dat musea heel saai zijn voor kinderen,…

Een feestelijke verjaardagstaart zonder stress

Een feestelijke verjaardagstaart…

Een feestelijke verjaardagstaart maken zonder stress… Toen mijn kinderen heel klein waren mochten ze altijd uit het grote boek bij de bakker…

Zelf feestslingers maken

Zelf feestslingers maken

Zoals jullie in mijn vorige blog al konden lezen laat ik graag zien dat een persoonlijke draai aan je kinderfeestje geven helemaal niet moeilijk…

Ik ben Anne, moeder van twee prachtige jongens (2001 & 2007), getrouwd met een superleuke man en ik woon in het midden van het land. Ooit was ik architect nu alweer jaren zelfstandig ondernemer.

De verjaardagsmuts was altijd een belangrijke traditie bij ons thuis, mijn vader maakte altijd de meest prachtige creaties voor mij. Toen ik zelf moeder werd zette ik deze traditie uiteraard voort en in plaats van huizen bouw ik tegenwoordig verjaardagsmutsen voor mijn beroep. Als ontwerper van feestproducten kon een blog over kinderfeestjes natuurlijk niet uitblijven. November 2015 startte ik met goede vriendin Merike Hiep en Hoera – online magazine over kinderfeestjes. Op 4Mama deel ik de allerbeste tips met jullie zodat je ook zelf zonder stress van de verjaardag van je kind kunt genieten.

Reacties 2

  1. Melek

    mrt 10, 2018 at 10:17

    Superleuk! Blij dat ik va de verjaardagen voor dit jaar af ben, maar sowieso een leuk knutselprojectje voor de kinderen. Met het resultaat mogen de kamers opgevrolijkt worden. Leuk joh!This thread has been closed from taking new comments.