);

De wintersport checklist

De wintersport checklist

Als de eerste sneeuwvlokken in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland zijn gevallen, dan gaat het bij veel mensen kriebelen. Dan worden de ski’s uit de berging gehaald en worden ze weer geslepen. Wil jij ook weer zo graag op wintersport? Zie je jezelf al weer suizend van de berg afkomen in van die heerlijke witte poedersneeuw? Dan wordt het tijd om je wintersportvakantie te gaan plannen.

Heb je dat gedaan en ga je binnenkort op wintersport, loop dan eerst deze checklist even af of je niets vergeten bent.

 

Check 1: Vignet bij je?

Voor de landen Oostenrijk, Zwitersland en Slovenië heb je verplicht een vignet nodig. Dat is een zogenaamd Autobahnvignet. Die zijn bij de grensovergangen op snelwegen van Oostenrijk en Zwitserland verkrijgbaar. Je kan ze vooraf ook bestellen bij de ANWB.

Voor Duitsland heb je een milieusticker nodig als je door bepaalde gebieden of steden rijdt. Als je alleen op de snelwegen blijft, dan heb je geen milieusticker nodig.

Ook Frankrijk kent een milieusticker als je bijvoorbeeld naar een stad als Parijs gaat. Voor andere steden kan dezelfde sticker gelden als er een langdurige luchtvervuiling dreigt.

» Lees ook: wintersport in Stubai Oostenrijk

 

Check 2: Zijn je ski’s scherp of is je snowboard gewaxt?

Als je een heel jaar lang of soms zelfs langer niet meer op de ski’s gestaan hebt, dan worden ze bot. Check daarom even of je ski’s nog scherp genoeg zijn voor een rondje wintersportvakantie. Een snowboard moet gewaxt worden om lekker te kunnen glijden. Je kan dat bijvoorbeeld bij DAKA sport laten fixen.

 

Check 3: Sneeuwkettingen aanwezig?

Ga je op wintersport dan zijn sneeuwkettingen verplicht in alle wintersportlanden, behalve inLuxemburg en Zwitserland. In de landen Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Tsjechië, Slowakije zijn winterbanden daarnaast ook verplicht. In Luxemburg alleen als er winterse omstandigheden zijn. Wanneer je een te smalle wielkast hebt voor “normale” sneeuwkettingen, dan kan je een speciale loopvlakketting aanschaffen.

 

Check 4: Wintersportuitrusting compleet en passend?

Niets is zo vervelend als er op je wintersportbestemming achter komen dat je skibroek een maat te klein is geworden omdat je het afgelopen jaar een paar kilo zwaarder bent geworden. Je moet tenslotte flink gehurkt die piste af en als je broek dan te strak zit… Nou ja, je voelt ‘m al waarschijnlijk. Dus pas een paar weken voordat je gaat even de skikleding die je in de kast hebt liggen. Doe dit ook bij je kinderen. Wat kan nog mee en wat moet vervangen worden, wordt dan snel duidelijk.

Vergeet ook niet mutsen, handschoenen, een helm, skibril en zeker ook niet de zonnebrand. Gewone zonnebrand voldoet niet voor de wintersport. Daarin zit teveel water waardoor je gezicht kan bevriezen. Koop een paar tubes speciale zonnecrème mét lippenbalm en geef iedereen er eentje mee. Het zijn van die handzame kleine tubes die je gewoon mee kunt nemen de piste op.

 

Check 5: Voldoet je reisverzekering?

Ga je op reis naar een wintersportbestemming check dan even of je een reisverzekering hebt die ervoor zorgt dat ALS er wat gebeurt op de piste en je naar huis moet, de kosten voor repatriëring vergoedt en ontzorgt. Dus een verzekering met wintersportdekking.

 

Heel veel wintersportpret!

 

Meer blogs van Esmée:

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

Je bent in verwachting! Wat leuk, gefeliciteerd! De eerste paar maanden kan je waarschijnlijk nog gewoon je “normale” kleding dragen, maar…

Een fijne werkplek in huis creëer je zo!

Een fijne werkplek in huis creëer…

Sinds kort ben ik qua werkplek verhuisd van de keukentafel naar een echt bureau en een eigen werkplek. Het werd ook wel tijd! Al ruim 7 jaar…

5 bespaartips voor een duurzamer huis

5 bespaartips voor een duurzamer…

Nu energieprijzen de pan uit rijzen, is de noodzaak van verduurzamen nog dringender geworden. Elke huiseigenaar die…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

Voeg een nieuwe reactie toe: