);

Wensen voor de nieuwe badkamer

Wensen voor de nieuwe badkamer

Al 5 jaar wacht ik met smart op een nieuwe badkamer. Zo lang wonen wij in ons huis en al even zo lang kijk ik uit naar nieuwe strakke tegels en niet meer die aanblik van 40 jaar oude troep. 40 jaar oud?! Jawel, onze mini badkamer is 40 jaar oud. Tijdens de verhuizing was ik hoogzwanger, dus er moesten keuzes gemaakt worden. In een oude badkamer kun je óók prima douchen en zo geschiedde... 

 

Mooi blauw is niet lelijk 

2 rijen met bloemetjestegels sieren de blauwe tegels af. Mooi blauw is niet lelijk. Hoe fijn is dat jaren 70 bloemetjesbehang in tegelvorm? Nou, níet kan ik je verzekeren. 

Een badkamer vervangen; daar komt wel wat bij kijken. Niet alleen de indeling is belangrijk, het hangt ook af van je budget. 

Ga je voor praktisch, of ga je voor mooi? Of wordt het een combinatie van beiden? Onze kinderen zijn nog klein en er is zelden file in de badkamer, maar dat komt er aan. Straks zitten we met zijn vijven in die ene vierkante meter, wanneer iedereen tegelijkertijd op school of werk moet zijn en de make up van een dame in spé  maar niet wilt lukken. Hoe herkenbaar! Maar ook, aaah, dat is de hel! Een nieuwe badkamer is dan ook absoluut geen overbodige luxe. Met de bouw van het dakkapel is er al rekening gehouden dat er op termijn een nieuwe badkamer komt. Zo vooruitziend was de blik dan toch wel. Als we de muur uitbreken, hebben we er een stuk bij. Dat voelt als een cadeautje, want die klus is alweer een paar jaar geleden geklaard. Grinnik, het voelt alsof je moeiteloos extra ruimte in je schoot geworpen krijgt, want de stress daarvan is gelukkig alweer een poosje verleden tijd.  

 

De badkamerindeling 

Ik droom regelmatig over de ruime, spiksplinternieuwe badkamer na al die tijd te hebben gedoucht in onze oude, aftandse miniatuurdouche. Het is er zo klein, dat ik steevast de deur open laat om me minder claustrofobisch te voelen. De nieuwe badkamer moet dan ook absoluut ruimer zijn. Check. 

Een glazen douchewand, voor nóg meer ruimtelijk effect is ook een must. Check. Een douchecel met regendouche en onder het raam, een groot bad. Check.

 

Nooit meer in de rij om je tanden te poetsen

Met 3 koters die straks allemaal tegelijk hun tanden gaan poetsen boven de wasbak, is het ideaal om een dubbele wasbak te hebben. Dat ziet er ook nog eens lekker strak uit. Maar het allerbelangrijkste blijft dat daar met gemak 3 kinderen naast elkaar passen. Weet je wel hoe belangrijk dat is?! 

Geen tandenpoetsrij in de badkamer = geen zeurende kinderen = een heel blije mama! Whoop whoop, die nieuwe badkamer is nu al geslaagd! 

 

Meer blogs van Melek:

Na een verbouwing de kinderkamer inrichten

Na een verbouwing de kinderkamer…

Er is weer eens verbouwd in Huize D. 2 van de kinderkamers hebben nieuwe ramen gekregen. Pfff, wat een werk zeg. Maar wat een heerlijk vooruitzicht…

Eropuit naar het Scheepvaartmuseum in Amsterdam

Eropuit naar het Scheepvaartmuseum…

Oooo, dit is de állermooiste kelder die ik ooooooit heb gezien!’ roepen de kinderen in koor uit. We zijn nog geen 5 minuten in het Scheepvaartmuseum…

Gaan we wel of gaan we niet op vakantie?

Gaan we wel of gaan we niet op…

‘Zullen we dan toch…?’ Al weken kijk ik naar vakantiereizen. Gaan we wel of niet weg, dat is de vraag. Met bijna volledige vaccinatie lijkt…

Hoe spreek je haar naam eigenlijk uit? Meylek dus! Melek heeft samen met Wouter 3 dotjes van eigenwijze kinderen. De oudste en enige dochter is van 2014, rap volgde meneer in 2015 en in 2017 kregen ze hun jongste boef. Naast Neerlandica en blogger voor o.a. De Tuinschuur, is Melek ook eigenaar van het huiskamerrestaurant De Groene Smulpaap. Ze kookt en eet graag lekkere dingen, recenseert, moestuiniert, betwetert, reist, bemoedert en speelt óók nog eens improvisatietoneel. Met haar scherpe blik observeert en schrijft ze verhalen over en met haar kroost. Ze is begonnen met naailessen, dus wie weet rolt er nog eens een broekje uit de oven in plaats van taart!  

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.