);

In welke jurk schitter jij tijdens de kerstdagen?

In welke jurk schitter jij tijdens de kerstdagen?

De kerst staat weer voor de deur. En de meeste mensen zullen de kerstboom ondertussen hebben staan. Nu zetten wij deze meestal pas een week voor de kerst op. Want eerst leven we helemaal naar Sinterklaas toe en daarna zijn we druk met verjaardagen. Het versieren van de boom is altijd wel een groot feest. Dit jaar is de boom versierd met veel lichtjes, bontgekleurde ballen en een prachtige blauwe lange ketting. Wanneer de kerstboom staat, gaan we ons richten op de kleding voor de kerstdagen en het kerstfeest op school. Met 3 dochters moeten er altijd 3 prachtige jurken aangeschaft worden met het liefst veel glitters. Voor Eline (9 jaar) is dit een zilvergrijze jurk waarvan de voorkant bedekt is met zilveren pailletten. Fenne (6 jaar) heeft een antraciet grijze jurk met aan de voorzijde pailletten en Vivine (4 jaar) heeft dit jaar een ”fout kerstvrouwjurkje”. De kinderen zien er al snel prachtig uit, maar wat zijn de trends als ik zelf een mooie jurk voor kerst zou willen aanschaffen?

 

Wat zijn de trends qua jurken voor de kerst van 2018

Voor het najaar en de winter van 2018 zullen er veel jurken worden gedragen met een zilvermetallic look en dierenprints, maar ook geplooide en leren jurken. Nu las ik dat bruin het nieuwe zwart is, maar voor kerst vind ik een feestelijke en stijlvolle zwarte jurk toch zeker tot de opties behoren.

 

Bestaat er voor kerst een dresscode?

Voor kerst schijnen er geen officiële kledingvoorschriften te bestaan, maar de meeste mensen gaan er wel vanuit dat je er feestelijk en verzorgd uitziet. Nu heeft het begrip feestelijk niet voor iedereen dezelfde betekenis en de “foute kerstvrouwjurkjes” zijn tegenwoordig ook behoorlijk populair. Nu zie ik mezelf daar zeker niet in lopen, maar tot mijn verbazing stond zo’n jurk in combinatie met een zwart colbert toch naast feestelijk ook behoorlijk gekleed. En ja, mijn dochter van 4 staat het toch ook zeker heel feestelijk.

 

In welke jurken schitteren wij (jij en ik) de komende kerstdagen?

Op de website van dressesonly.nl kwam ik een aantal leuke jurkjes tegen die volgens mij op de meeste kerstfeesten niet zullen misstaan.

Spreekt de huidige trend van dierenprints je enorm aan dan is de jurk Miriam Artwork (Part Two) of de Fillucca Drape Animal grijs (InWear) zeker een optie. De eerst is een hippe jurk met panterprint. Terwijl de tweede ook een animalprint heeft maar minder opvallend is.

kerstjurken met dierenprint

Voor een klassieke zwarte feestjurk zal ik gaan voor de jurk Lace and Studs van K-Design, een uni zwarte jurk afgewerkt met kant en zwarte studs. Wil je wel zwart maar spreekt de leertrend je aan dan is de alleskunner Eden van SRNDPTY een jurk die je figuur goed doet uitkomen.

zwarte kerstjurkje

Ga je voor de zilver glitter look dan is de Drapy Glitter blauw jurk van IEZ  een mogelijkheid. Echter zijn de zilveren glitters wel subtiel. Dat kan voor sommige een voordeel en voor anderen een nadeel zijn. Een echte opvallende glitter jurk vond ik op jurkjes.nl. De jurk van Claudia Pierlot bevat volop pailletten en is puur glitter. Goedkoop is de jurk niet, maar je zult er ongetwijfeld in schitteren. Voor een kleiner budget is de zilveren pailetten jurk van Pieces een optie.

kerstjurkjes met glitter

Welke jurk jij ook dit jaar met kerst zal gaan dragen. Eentje met veel pailletten, een met een dierenprint of toch die tijdloze zwarte jurk. Draag er een paar prachtige pumps bij en vergeet niet de accessoires en de sieraden. Maak je outfit extra feestelijk met bijvoorbeeld een bijpassend of juist opvallend clutch met glitters. Draag een mooie lange ketting om je hals en paar schitterende oorbellen en jij zult tijdens de kerstdagen schitteren.

 

Meer blogs van Shirley:

Een persoonlijk bericht van Sint voor jong en oud

Een persoonlijk bericht van Sint…

Bijna is het weer zo ver dat Sinterklaas vanuit Spanje naar Nederland komt gevaren. Mijn kinderen zijn er al druk mee bezig. De speelgoedboekjes…

Angela Schijf gaat op stap met Mozart

Angela Schijf gaat op stap met…

Al de hele herfstvakantie keken zowel de kinderen als ik uit naar ons geplande theaterbezoek in theater Agnietenhof in Tiel. We zouden gaan…

Een t-shirt bedrukken met je eigen glitter ontwerp

Een t-shirt bedrukken met je eigen…

Houden jij of je zoon of dochter van glitter? Hoe leuk is het dan om een t-shirt te bedrukken met een eigen ontworpen glitter afbeelding?…

Mijn naam is Shirley en ik ben moeder van 3 prachtige dochters Eline (2009), Fenne (2012) en Vivine (2014). Naast dat ik het heerlijk vind om moeder te zijn, ben ik 2015 gestart met mijn eigen bedrijf Ontspannen uk. Ik wilde namelijk andere ouders ook laten ervaren wat de positieve effecten van (baby)massage en yoga op kinderen zijn. Daarnaast ben ik druk met mijn webshop met leuke kraamcadeautjes.

In mijn blogs zal ik, net als ik tijdens mijn lessen babymassage, de lezers aan het denken willen zetten, herkenning willen oproepen of van tips willen voorzien. De onderwerpen waarover ik schrijf zullen gaan over de belevenissen met mijn dochters, weetjes over baby’s en alles wat ontspanning kan geven. Leuk als je reageert op mijn blogs!

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.