);

Welke jas trek ik aan?

Welke jas trek ik aan?

Als ik ’s ochtends de deur uit ga, dan is het echt nog fris. Fris genoeg voor mijn winterjas. Afgelopen week heeft het zelfs nog gevroren ’s nachts. Maar ’s middags kan de temperatuur zomaar opgelopen zijn naar 16 graden of hoger. Dus dan breekt het zweet me weer uit. Uit die jas. En het liefst zou ik mijn spijkerbroek verruilen voor een korte broek of een rok als ik uit de wind in de zon zit. Maar ja, dan blijf je aan de gang, want later op de dag wordt het weer kouder. Wat is ’s ochtends dan de juiste keuze als je de deur uitgaat? Welke kleding trek je aan? Een herkenbaar dilemma? Daarom kan ik ook niet zonder tussenjas.

 

De tussenjas

Iedereen weet toch hopelijk wel wat een tussenjas is, toch? Dat is een jas die je draagt bij overgangsweer van koud naar warm en van warm naar koud. Een ideale jas voor de lente en de herfst. Vaak is een tussenjas een licht gevoerde trenchcoat, maar je kan uiteraard ook voor een leren (biker)jack kiezen of een licht gewatteerd bomberjack. Als het maar warm genoeg is voor kille ochtenden en koel genoeg blijft als de temperatuur in de loop van de dag oploopt.

 

Mijn tussenjas

Zelf heb ik een licht gevoerde trenchcoat van het merk: Summum, maar de trenchcoats en bikerjacks van Giacamo vind ik ook heel mooi.

 

Giacomo jas bikerjackGiacomo trenchcoat tussenjasGiacomo tussenjas trenchcoat

 

Ook draag ik als tussen oplossing regelmatig een vest met daaroverheen een poncho. Het enige nadeel daarvan is, dat het geen zakken heeft. Maar een poncho is heel makkelijk voor als je even snel een boodschap moet doen. Geen idee of poncho’s nog modieus zijn tegenwoordig. Maar ik ben er gek op, dus who cares.

Op de webshop van Anna Toor vond ik nog een paar echt prachtige jassen.

Deze zijn bijvoorbeeld van Reset, maar er zijn zoveel merken met toffe jassen voor dit voorjaar.

Reset tussenjas zebraprint lentejaswitte jas voor lente en zomer van ResetBomberjas van Reset

 

 

Handig bij een tussenjas

Omdat er in de lente en herfst nog best eens een buitje kan vallen, is het handig als de jas een (afneembare) capuchon heeft. Let er ook op dat de jas licht gevoerd is of ongevoerd met een goede windstopper. Een ongevoerde dunne jas is met dit soms gure voorjaarsweer of in de herfst echt nog te koud. Omdat het in de lente en herfst nog flink kan waaien is een jas die sluit met een rits de beste keuze.

En jij? Ga jij voor een tussenjas dit seizoen? Ik heb m’n winterjas inmiddels opgeborgen en mijn spijkerjacks en trenchcoat tevoorschijn gehaald. Laat het lenteweer nu maar komen!

 

Meer blogs van Esmée:

Een beetje (kerst)liefde door de brievenbus

Een beetje (kerst)liefde door de…

Hou je ook zo van het krijgen van post? Ik wel! Nu de kans groot is dat kerst wederom een feest wordt dat thuis met het gezin gevierd wordt…

Dingen die je als ZZP'er moet regelen

Dingen die je als ZZP'er moet regelen

Hoewel ik nog elke dag dankbaar ben dat ik als zelfstandig ondernemer mijn geld verdien en dat dit voor mij betekent dat ik thuis ben als…

Altijd een strak gazon: mijn ideaal

Altijd een strak gazon: mijn ideaal

Wij hebben een redelijk grote tuin. De helft van de tuin bestaat uit bestrating en grind met hierin plantvakken en de andere helft uit iets…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.