);

Gaan we wel of gaan we niet op vakantie?

Gaan we wel of gaan we niet op vakantie?

‘Zullen we dan toch…?’ Al weken kijk ik naar vakantiereizen. Gaan we wel of niet weg, dat is de vraag. Met bijna volledige vaccinatie lijkt een vakantie haalbaar. Het voelt gek om na al die tijd vakantieplannen te maken. Iedereen is er aan toe. De kinderen zijn jengelig. Het schoolplein staat vol met vermoeide ouders. Iedereen klaagt over hetzelfde: druk, moe, druk, moe en nog eens druk en moe. Als je al niet moe was, word je het wel na alle gemiep over hoe druk en moe iedereen is. 

Op school moet er nog veel gedaan worden voordat de zomervakantie begint. Schoolreisje zus, afscheid zo en dan ook nog eens alles in die verschrikkelijke Corona sferen. Pfffff. Het mag wel eens vakantie worden. De kinderen slapen onrustiger, lontjes zijn korter, huilmodus is net wat vaker aan. Iedereen is toe aan vakantie. Zelf ben ik er ook helemaal klaar mee. Zullen we dan toch…?

Als we deze zomer niet naar Turkije gaan, heb ik mijn zus al ruim 3 jaar niet gezien. Drie hele jaren… De jongste was nog een baby toen ze hem zag. Nu is K3 een hele baas die alles zelf regelt. Hij is gelukkig een knuffelkont gebleven, alleen heb je tegenwoordig meer arm en spierkracht nodig om de Kleine Pluis vast te houden. Turkije is code oranje. Nederland is inmiddels rood gekleurd. Met vakantie gaan in Coronatijd wordt nog een hele klus.

 

Goed voorbereid op vakantie

Ben jij ook toe aan weg, of is dit een luxe probleem? Sowieso moet je bijna elk land wat je wilt bezoeken, een negatieve pcr-test kunnen overhandigen, óf een vaccinatie bewijs danwel het bewijs dat je al COVID hebt gehad. Zorg dat je je zaakjes goed op orde hebt en niet voor verrassingen komt te staan. Op www.nederlandwereldwijd.nl van het Ministerie van BZ kun je de eisen voor jouw vakantieland bekijken en overige zaken die van belang zijn. Testen voordat je op vakantie gaat, doe je minstens 24 uur van te voren. Afspraken inplannen doe je hier:

https://afspraak.testenvoorjereis.nl/evenement/type

 

Negatief getest? 

Is iedereen negatief? Hoezee!  Dan ben je vrij te reizen, mits er geen beperkingen gelden voor je gastregio. Ook in Nederland zijn er pareltjes van vakantieplekken en er zijn momenteel zelfs een aantal risico vrije landen. Maar overal geldt: houd afstand en desinfecteer je handen. Niezen en hoesten in je elleboog. Jaja, we kennen het riedeltje na ruim 1 jaar wel. Gesneden koek. 

Mocht je na alle rompslomp nog met vakantie willen gaan: gezond en wel terug en heel veel plezier! 

» Kijk hier voor meer vakantie-inspiratie

 

Meer blogs van Melek:

Stop met dat geklooi aan die klok!

Stop met dat geklooi aan die klok!

Met een kleine schok schrik ik wakker. Waar ben ik? Huh, sliep ik nou? Wanneer ik voor de vierde keer in slaap ben gesukkeld op de bank en…

Nieuwe schooljaar stress

Nieuwe schooljaar stress

Je pikt ze er zo uit op het schoolplein, die nieuwe  ouders. Ze staan nog onwennig op het schoolplein met hun kind wat voor het eerst naar…

Theatervoorstelling Rapunzel recensie

Theatervoorstelling Rapunzel recensie

Onbewust ben ik aan het glimlachen als ik het onvervalst Amsterdamse accent naast me hoor. De oma is in de Meervaart samen met haar kleindochter…

Hoe spreek je haar naam eigenlijk uit? Meylek dus! Melek heeft samen met Wouter 3 dotjes van eigenwijze kinderen. De oudste en enige dochter is van 2014, rap volgde meneer in 2015 en in 2017 kregen ze hun jongste boef. Naast Neerlandica en blogger voor o.a. De Tuinschuur, is Melek ook eigenaar van het huiskamerrestaurant De Groene Smulpaap. Ze kookt en eet graag lekkere dingen, recenseert, moestuiniert, betwetert, reist, bemoedert en speelt óók nog eens improvisatietoneel. Met haar scherpe blik observeert en schrijft ze verhalen over en met haar kroost. Ze is begonnen met naailessen, dus wie weet rolt er nog eens een broekje uit de oven in plaats van taart!  

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.