);

Zou jij wat veranderen aan jezelf?

Zou jij wat veranderen aan jezelf?

Ik ben net 50 jaar geworden en dat vind ik echt een dingetje. De mensen die zeggen dat leeftijd maar een getal is, zien mij ’s ochtends niet m’n bed uit komen of kijken niet zo vaak in de spiegel. Toegegeven, ik mag er nog best zijn met m’n bijna 50. Ik heb nog steeds een goed stel borsten en verdorie nog m’n eigen haarkleur, maar toch… het doet pijn… een beetje.

 

Zou ik wat veranderen aan mezelf?

Ik was altijd faliekant tegen het in mezelf snijden of spuiten als het niet medisch noodzakelijk was. Maar ja, toen was ik nog 30. Inmiddels ben ik 20 jaar ouder. En daarbij is het al veel meer ingeburgerd en wordt het gewoner gevonden dan 20 jaar geleden. Voor een borstvergroting of -verkleining, neus-, buikwand-, ooglid- of schaamlipcorrectie draaien we tegenwoordig ons hand niet meer om.

Nou heb ik het kleinste neusje van de wereld, is mijn buik nog net zo strak als voor mijn zwangerschap en is mijn onderkantje vanwege een keizersnede nog prima in orde. Maar als ik iets zou willen veranderen, dan zijn het de verticale lijnen in mijn gezicht. Die kunnen wel een spuitje gebruiken wink En nee, die zitten er niet van het vele lachen, haha.

 

Om mij heen

Om mij heen zie ik steeds vaker dat er in het gezicht of lijf wat gemodificeerd is. Jonge vrouwen die net zo goed voor 40 als voor 25 kunnen doorgaan, omdat hun hoofd vol staat met fillers en botox. Ze worden leeftijdsloos. Dat hoeft van mij dus ook niet. Juist niet zou ik zeggen.

Een vriendin van me heeft een ooglidcorrectie ondergaan en had gewild dat ze er jaren eerder voor gekozen had. En dat kan ik me goed voorstellen. Haar oogopslag is zoveel frisser dan daarvoor. Haar oogleden hingen steeds over haar ogen en dat maakt natuurlijk dat je er moe en lusteloos uitziet zonder dat je dit bent. Om maar niet te spreken van de hoofdpijn die je ervan kan krijgen.

Een andere vriendin heeft haar onderkantje strakker getrokken, want na 3 kinderen was de rek er een beetje uit zeg maar.

En een paar dorpsgenoten (allemaal vrouw) die her en der een spuitje in hun gezicht hebben laten zetten. En in sommige gevallen is het echt wel een verbetering.

 

Ik weet het nog niet

Toch weet ik nog niet of ik voor mijn 50e verjaardag mezelf zo’n behandeling “cadeau” doe. Ik blijf denk ik nog even smeren met de beste producten. Maar als mijn eigen hoofd me echt tegen gaat staan en ze me niet meer 10 jaar jonger schatten zoals ze tot nu toe wel deden, dan sluit ik niks uit.

 

En jij? Heb jij iets aan jezelf veranderd en verbeterd of zou je dat willen?

De foto is van Sofia Zhuravetc by Shutterstock

 

Meer blogs van Esmée:

Elektrisch rijden? Hier moet je rekening mee houden!

Elektrisch rijden? Hier moet je…

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. De elektrische auto’s worden ook steeds beter. Dat mag ook wel, want ik vond het persoonlijk nog…

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.