);

Wat jij nog niet wist over parfum

Wat jij nog niet wist over parfum

Lekker ruiken, wie houdt daar nou niet van? Als het even kan douche ik met een lekker geurende doucheschuim, smeer ik me in met een heerlijke bodylotion en spray daarna nog wat bodymist of parfum op.

Nou ontving ik laatst een email met tips over hoe je het beste parfum bewaart en gebruikt met informatie uit de parfum gids. En wat blijkt? Ik doe het al bijna 49 jaar verkeerd! Dat riep gewoon om een blog om ook jullie te informeren. Want als ik het verkeerd doe, dan zullen er vast ook anderen zijn die dit niet wisten.

Lees je mee?

 

Parfum kiezen

Parfum sprayen op een papiertje – wat ik dus altijd doe, anders stink ik een uur in de wind – schijnt niet heel zinnig te zijn. Alleen op de huid kan je een parfum past echt goed ruiken. En een parfum op mijn huid ruikt anders dan op die van jou. Wat ik aanraad is spray een paar geurtjes op een papiertje en de geur die jou het meest aantrekt, spray je op je pols. NIET je polsen tegen elkaar wrijven want daarmee verander je de moleculen en gaat je parfum anders ruiken. Je moet daarbij even de alcohol laten verdampen en dan ruiken.

Sta je in de parfumerie, dan is het beste om dan even een boodschap te doen en later terug te komen als de geur is “gesettled”. Misschien een beetje omslachtig, maar wel de beste manier. En parfum is duur zat, dus je wilt geen miskoop.

Het schijnt overigens ook zo te zijn dat je maar 3 geuren in je op kan nemen. Daarna is je neus niet meer in staat om goed te ruiken. Even flink ruiken aan koffiedik schijnt te helpen om je neus weer “vrij” te maken. Ehhh…. wink

 

Parfum bewaartips

Parfum bewaren

Ik wist wel dat je parfum het beste op een donkere plek moest bewaren. Onder invloed van zonlicht gaat de kwaliteit van de geur snel achteruit. Maar wist jij dat je je parfum ook het beste in de koelkast bewaart? Dus de badkamer, waar ik mijn parfums altijd bewaar, schijnt zo’n beetje de slechtste plek van het huis te zijn: warm en vochtig.

Mijn nagellakjes bewaar ik ook al in de koelkast, dus ik weet niet of manlief het ziet zitten om ook m’n geurtjes daar terug te vinden. Maar toch… Best een handig weetje.

 

Hoe je het beste parfum opdoet

Zo ruik je langer lekker

Wist ik ook niet… Parfum op een vettige of vochtige huid schijnt langer te ruiken dan opgespoten op een droge huid. Dus zet jezelf eerst even in de lotion voordat je je favoriete geurtje opspuit.

Je haar neemt geuren langer en beter op. Dat is ook de reden waarom je haar blijft stinken naar sigarettenrook of frituurvet als je het na een avondje stappen of patat bakken niet wast. Dus een spraytje parfum over je haar doet wonderen voor lang genieten van je parfum. Waar je wel op moet letten is dat je het niet op je hoofdhuid sprayt of dat het in je gezicht terecht komt.

 

Wist jij dit allemaal van parfum en het gebruik ervan?

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.