);

Zo blijf je lekker warm komende winter

Zo blijf je lekker warm komende winter

Nu we allemaal de thermostaat een graadje lager hebben gezet om te besparen op de gasrekening trekken we warme truien en dikke sokken weer uit de kast. Lekker cocoonen met een fleecedekentje op de bank. Nou ja lekker… ik ben echt een ongelooflijke koukleum, dus dat gaat echt nog een behoorlijke uitdaging worden om deze winter warm te blijven.

Vandaar dat ik ook eens door mijn wintergarderobe ging om te zien of deze nog een aanvulling kan gebruiken. Nou heb ik nog wat dames skikleding in de kast liggen, maar mijn dochter is in een paar jaar tijd van maat 168 naar een maatje M gegroeid met haar 1.79. Dus die moest sowieso weer een nieuwe winterse garderobe en meisjes skikleding hebben.

Het voordeel van een grote dochter is, dat we allebei in dezelfde maat passen. Dus ik ging online shoppen en vond bij Protest een prachtige groene fleecetrui die we beiden passen. En daarbij bestelde ik ook nog een prachtige winterjas voor mijn dochter.

 

Warme kleding voor buiten

Ben je net als ik een koukleum zorg er dan voor dat je aangekleed gaat in laagjes. Eerst een hemdje of t-shirt dat strak tegen je huid aan ligt, daaroverheen een skipulli of een trui en daaroverheen een fijn fleecevest.

Ik ben gek op fleecevesten. Krijg je het toch te warm, dan is het vest ook gemakkelijk weer uit. Maar is het fris dan is een fleecevest heerlijk om in weg te duiken. Ook voor binnen overigens.

Ga je regelmatig op wintersport, dan heb je vast wel de basis in huis als een paar pulli’s, een skibroek en warme skijas. Heb je die niet, dan is het hebben van dames skikleding en heren skikleding nog steeds een goed idee. Een skibroek kan je dan wellicht achterwege laten en in plaats daarvan een thermolegging aanschaffen, maar de skijassen zijn altijd van exceptionele kwaliteit. Je blijft er geheid warm in. Een muts voor warme oortjes en lekkere handschoenen en you’re good to go!

 

Warme kleding voor binnen

Heb je net als wij de thermostaat een graadje (of twee) naar beneden bijgesteld, dan zal je op andere manieren warm moeten blijven. Het eerder genoemde fleecevest is echt een must-have en ook een koltruitje of skipulli is dan erg fijn, maar denk ook aan gevoerde sokken die je over je “normale” sokken aantrekt: de zogenaamde huissokken.

Nog een paar tips om warm te blijven zonder de verwarming hoger te zetten:

  • Ga een wandeling maken: na een wandeling in de koude buitenlucht heb je het binnen al snel een stuk warmer. Dat komt door het temperatuurverschil, maar ook doordat je je lichaam buiten opwarmt omdat je bloed sneller gaat stromen.
  • Heb je de oven gebruikt in de keuken? Laat deze dan open staan na gebruik.
  • Een dekentje of plaid wordt onontbeerlijk deze winter. Dus heb je er nog geen? Aanschaffen!
  • Steek kaarsjes aan. Kaarsjes zijn niet alleen gezellig, ze geven ook warmte af.
  • Kopje thee! Heb je koude handen, warm ze dan aan een kop thee. De thee verwarmt ook je lijf.
  • Heb je een huisdier? Neem ‘m op schoot! Had je de regel dat de hond niet op de bank mocht… ehhh jammer dan! Nood breekt wetten. De hond kan je de winter doorhelpen wink

 

Dus met bovenstaande tips en warme winterkleding ga jij goed de winter in.

 

Van kledingmerk Protest mag ik een kortingscode met jullie delen: website4mama10. Deze code is geldig tot en met 31-03-2023. Deze kortingscode is zowel op de nieuwe als oudere collecties geldig.

 

Meer blogs van Esmée:

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

Je bent in verwachting! Wat leuk, gefeliciteerd! De eerste paar maanden kan je waarschijnlijk nog gewoon je “normale” kleding dragen, maar…

Een fijne werkplek in huis creëer je zo!

Een fijne werkplek in huis creëer…

Sinds kort ben ik qua werkplek verhuisd van de keukentafel naar een echt bureau en een eigen werkplek. Het werd ook wel tijd! Al ruim 7 jaar…

5 bespaartips voor een duurzamer huis

5 bespaartips voor een duurzamer…

Nu energieprijzen de pan uit rijzen, is de noodzaak van verduurzamen nog dringender geworden. Elke huiseigenaar die…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.