);

Blije voeten na een lange wandeling

Blije voeten na een lange wandeling

Wij waren altijd al van de boswandelingen en sinds we hond Charlie hebben, wandelen we nog veel meer. Elk gezinslid heeft dan ook goede wandelschoenen. Waarom ik dan nog een wandelsokken had, begrijp ik nog steeds niet. Want als er iemand lastige voeten heeft en altijd ergens pijn van een sok die net niet lekker zit, dan ben ik het wel. Dochterlief is precies hetzelfde. Die krijgt onderweg ook altijd pijnlijke voeten van een randje dat gaat irriteren of een sok die halverwege de wandeling verder afzakt, waardoor je op een gegeven moment op opkroppende sokken loopt.

Dus toen ik werd gevraagd om de wandelsokken van SockWell uit te proberen, kwam die vraag meer dan welkom! Ook met het oog op onze komende zomervakantie naar Zweden waar heel veel gewandeld gaat worden.

 

Wandelen zonder pijn

Maak je lange wandelingen dan zijn allereerst goede wandelschoenen belangrijk. Afhankelijk van de ondergrond waarop je loopt: rotsen (met een stijvere zool) of bosgrond (met een wat soepelere zool) koop je de geschikte wandelschoenen.

Maar je zult al snel merken dat lange wandelingen met goede wandelschoenen maar met de verkeerde sokken al snel voor pijnlijke voeten zal zorgen. Een klein naadje in de sok of een sok die niet goed aansluit aan je voet kan voor grote problemen zorgen. Bij mij dusdanige problemen dat ik nog hinkend verder moet lopen. En dan vergaat de lol je al snel kan ik je vertellen.

Het werd dus echt tijd voor goede wandelsokken.

 

Goede wandelsokken

Dus over die wandelsokken… een verademing! Ik kreeg een paar enkelsokken en wandelsokken die tot net onder de aanzet van de kuit komen in maat 35 – 38. Ik heb maat 36 en als ik de sokken in eerste instantie aantrek, dan blijft er nog een beetje ruimte over. Maar wanneer je de sok verder over je voet trekt, waarbij je wel de hiel daar houdt waar die moet zijn dan past de sok perfect om het maatje 36 dat ik heb. De sokken zijn lekker warm, maar ook met een temperatuur van 23 graden + heb ik ze aangehad en ze werden niet eens nat. Ze reguleren de temperatuur perfect.

De wandelsokken zijn heel zacht en geven goede ondersteuning onder mijn voet, maar ook rond m’n enkel en onderbeen. De hiel en onder de voet is de sok wat dikker, waardoor ze goed dempen. Het is alsof je op wolkjes loopt.

wandelen op goede schoenen en goede wandelsokken

Waarom wandelsokken in plaats van gewone sokken

Even een paar redenen waarom je wandelsokken moet gebruiken in plaats van gewone sokken bij een flinke wandeling:

  • Goede wandelsokken geven ondersteuning (compressie) in de voetzool, op de wreef en bij de hiel wat de bloedcirculatie bevordert. Je krijgt daardoor minder snel vermoeide voeten.
  • Wandelsokken nemen meer en beter vocht op dan gewone sokken
  • Wandelsokken sluiten nauwer aan, waardoor ze niet schuren. Hierdoor is de kans op een blaar vele malen kleiner dan bij gewone sokken
  • Wandelsokken hebben geen vervelende naadjes, die op de grote of kleine teen kunnen drukken. Hebben jouw wandelsokken die wel, dan zijn het geen (goede) wandelsokken

 

Hier kan je goede wandelsokken dames kopen.

 

Even nog over de webshop SockWell

Zoals gezegd heb ik de sokken van webshop SockWell. Ze hebben sokken voor dames en heren van maat 35 t/m 47 en voor allerlei toepassingen. Niet alleen hebben ze sokken voor wandelaars, maar ook voor mensen die houden van hardlopen, skiën, hockey, tennis, fitness en golfen. En zelfs voor mensen met obesitas en diabetes (sokken merino wol) zijn er speciale sokken én voor mensen die last hebben van hielspoor of spataders.

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.