Waar ik trots op ben

Waar ik trots op ben

Soms lees je wel eens een blog van een ander dat je inspireert om zelf ook na te denken en je gedachten op te schrijven. Blogvriendinnetje Karen van Dejlig.nl, die weer geïnspireerd was door een blog op Lifesabout.nl, riep op om zelf ook een lijst aan te leggen met dingen waar je trots op bent. Vaak hebben we geen moeite om op te noemen wat er allemaal niet deugt aan onszelf, maar de mooie eigenschappen van jezelf benoemen? Vooral voor vrouwen een lastig ding merk ik om mij heen. Ik heb eigenlijk best veel om trots op te zijn en dus ben ik dat eens gaan opschrijven.

Ik daag jou uit hetzelfde te doen!

 

Waar ik nou trots op ben:

 1. Ik ben altijd mezelf en eerlijk. Ik hoor je denken… ja ik ook. Heel goed, maar zo vanzelfsprekend is dat niet hoor. Er zijn heel veel mensen die in allerlei situaties zich transformeren in iemand die ze thuis niet zijn. Daarop kun je mij niet of nauwelijks betrappen. Ik ben buitenshuis net zo eerlijk als binnenshuis en soms net zo ongeduldig en chagrijnig of juist vrolijk als dat ik elders zou zijn.

 

 1. Ik zet mezelf regelmatig op nummer 1. Als je nog geen kinderen hebt, is dat heel vanzelfsprekend. Maar op het moment dat je kinderen krijgt, dan lijkt het heel normaal te zijn om jezelf compleet weg te cijferen. Daar ben ik niet zo goed in, mezelf wegcijferen. Soms weiger ik mijn toetje af te staan omdat die van mij net iets lekkerder lijkt dan het zelfgekozen toetje van dochterlief. Jammer de pammer. Ik hou ook van toetjes. En nee, ik heb nu geen zin in het spelen van een spelletje. Ik heb nog een heel spannend boek liggen dat al dagen mijn naam roept. Ik ben er trots op dat ik mezelf, ondanks kind, gewoon nog steeds regelmatig op nummer 1 zet. Nu even NIET de mama, maar gewoon Esmée. My number one.

 

 1. Ik ben liefdevol, oprecht, spontaan, leuk en je kunt met me lachen. Zo, dat zijn er gelijk een hele hoop in 1, maar het wordt een beetje klef om van elk punt een aparte te maken. Zo bescheiden ben ik dan ook wel weer wink. Ik ben niet persé lief, want ik heb een te grote dosis egoïsme in me om lief te zijn, maar ik ben wel liefdevol. Ik ben een expressief en spontaan persoon. Sta jij alleen te zijn in een ruimte met veel mensen, dan ben ik waarschijnlijk de eerste die je tegemoet treed en een praatje met je maakt. Ken ik je al wat langer en vind ik je aardig, dan raak ik je aan, knuffel ik je als ik daar zin in heb of zeg tegen je dat ik je lief en leuk vind.

 

 1. Ik ben een probleemoplosser en kom op voor de zwakkeren. Zijn we vrienden, dan wil ik jouw problemen oplossen. Ik ga voor je door het vuur. Ook als we niet direct vrienden zijn en ik hoor van jouw nijpende probleem, dan wil ik jou helpen. Ik kan heel slecht tegen onrecht, oordelen en vooroordelen. Ik word er vooral heel verdrietig van.

 

 1. Ik ben een doorzetter en daar ben ik trots op. Als ik een doel heb, dan ga ik ervoor. Ik stop niet als het even tegenzit en al zijn het heel kleine stapjes, ik kom er wel.

 

 1. Ik ben er trots op dat ik zo’n leuk kind heb. Ik heb toch het idee, maar wellicht is het een illusie, dat dit mede door mijn opvoeding komt, mijn liefde en toewijding. Maar ook door mijn buigzame standvastigheid. Buigzaam als het kan en standvastig als het moet. Dan is nee ook gewoon nee. Lekker duidelijk.

 

 1. Ik ben erg goed in voor mezelf opkomen. You don’t f..ck with me!

 

 1. Ik kan prima Nee zeggen. Nee, daar heb ik geen zin in… Nee, daar heb ik nu geen tijd voor… Nee, ik heb even genoeg aan mezelf en kan het er even niet bij hebben… Nee, gewoon nee. Ik ben er trots op dat ik mijn grenzen goed kan bewaken. Ik scheen dat als kind al goed te kunnen, maar heb me daarin gaandeweg meer in ontwikkeld. Ik heb dan ook van dichtbij meegemaakt wat er kan gebeuren als je geen grenzen aangeeft en je over je heen laat lopen. Misschien dat ik daar ooit nog een blog over schrijf...

 

 1. Ik ben erg goed in complimenten geven. Niet zelden heeft dit een grotere impact op mensen als dat ik mij in eerste instantie realiseer. Daar kom ik soms vele jaren later pas achter. Ik ben er best trots op dat ik door mijn oprechte compliment zo’n verschil kan maken in andermans leven.

Ik heb er 9 gevonden die ik zo op kon schrijven. Die tiende had waarschijnlijk ook nog wel gelukt, maar als je er te lang over na moet denken dan wordt het te ver gezocht naar mijn gevoel. Eigenlijk best lekker om op te schrijven waar je trots op bent bij jezelf. Ik daag jou uit om hetzelfde te doen Rory van 40envoorheteerstmoeder.nl. Waar ben jij trots op?

En ik ben natuurlijk ook benieuwd waar JIJ trots op bent. Laat je het hieronder weten?

Je dierbaren gedenken en dichtbij je dragen

Je dierbaren gedenken en dichtbij…

Vroeg je me het 20 jaar geleden dan wist ik het zeker. Ik wilde…

Het verlangen naar een maatje: hond Charlie

Het verlangen naar een maatje:…

Al sinds ze 6 is, staat het torenhoog op haar verlanglijstje: een hond. Het verlangen naar een maatje voor het leven (voor zolang dat hondenleven…

Dweilen is leuker met de Kärcher Floor Cleaner FC5

Dweilen is leuker met de Kärcher…

Als je me al langer volgt, dan weet je het: ik ben een slechte huisvrouw. Ik ben geen lui persoon, want ik ben lichamelijk behoorlijk actief.…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 4

 1. Mooi om te lezen Esmee! 2. Karen

  jan 09, 2017 at 08:14

  Leuk om te lezen EB! Ik herken wel wat dingen van jou in mezelf. Vooral 1, 3, 4, 5 en 6 natuurlijk!!! 3. Merel

  jan 13, 2017 at 05:19

  Mooi, Esmée!
  Je komt inderdaad zo over, dus dat zegt denk ik al genoeg :) 4. Rory

  jan 18, 2017 at 03:08

  Superleuk om te lezen (en een topfoto natuurlijk). Vanzelfsprekend neem ik de tag over. Ik doe graag mee! Ik moet en wil er even goed de tijd voor nemen. Wordt vervolgd! Groetjes, RoryThis thread has been closed from taking new comments.