);

Een vrolijke slinger maken

Een vrolijke slinger maken

Bij feestjes denk ik gelijk aan ballonnen en slingers. Ik word altijd erg blij van een versierde huiskamer. Daarom leg ik in dit knutselblog uit hoe je zelf een vrolijke slinger kunt maken. Leuk om op te hangen bij een verjaardag of gewoon omdat je er vrolijk van wordt.

 

De materialen voor het maken van een vrolijke slinger

Om de vrolijke slinger te maken heb je de volgende materialen nodig:

 • Gekleurd papier met verschillende motieven
 • Karton
 • Stokje
 • Schaar
 • Lijm
 • Garen
 • Naald met stompe punt
 • Potlood of pen
 • Glas of beker

Vrolijke slinger maken stap 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan de slag

Om te beginnen maak je van het karton twee sjablonen (twee cirkels in verschillende groottes). Ik heb hiervoor een glas gebruikt dat aan de bovenkant wijder was dan aan de onderkant. Teken met behulp van het glas cirkels op het karton en knip deze uit. Gebruik nu de kartonnen cirkels om cirkels te tekenen op het gekleurde papier. Knip ook deze uit. Per bal heb je vijf cirkels nodig. Voor de slinger heb ik vijf kleine ballen en vier grote ballen gemaakt.

Vrolijke slinger maken stap 2Vrolijke slinger maken stap 3

 

Vouw de cirkels dubbel met het motief naar binnen. Plak vijf cirkels aan elkaar door elke keer de helft met lijm in te smeren en deze op een volgende vast te maken. De laatste cirkel plak je vast aan de eerste cirkel. 

slinger maken stap 4slinger maken stap 5

Maak met het garen de ballen aan elkaar vast en vervolgens aan het stokje. Maak hiervoor eerst een knoopje in een stuk garen en trek het garen vervolgens met de naald door de bal. Maak nu nog een knoop hoger in het garen (hier blijft de volgende bal op “hangen”) en trek het garen door de tweede bal. Maak een knoopje tegen de bal aan en knip de rest van het garen af. Rijg zo drie ballen aan elkaar (wissel groot en klein af) en maak deze vast aan het stokje. Maak zo drie rijen in totaal aan het stokje vast.

Slinger maken stap 6

Maak tenslotte nog een stuk draad aan de uiteinden van het stokje vast om de slinger te kunnen ophangen. Hiermee is je vrolijke slinger af.

deurslinger

Veel knutselplezier!!

 

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 1

 1. Joyce

  mei 31, 2017 at 09:45

  Wat een leuk en eenvoudig knutselwerkje. Die ga ik onthouden! :-)This thread has been closed from taking new comments.