);

Een vrolijk aapje knutselen

Een vrolijk aapje knutselen

Heb jij ook al zo’n zin in de vakantie? Even lekker niets doen en niet moeten. Jij en je man vrij van werk, de kinderen vrij van school en dan de boel lekker de boel laten. Misschien gaan jullie wel lekker op vakantie of er in Nederland lekker op uit. Echt even samen genieten omdat het kan. En komt er dan een momentje dat de kinderen zich gaan vervelen, dan kunnen ze even lekker aan de knutsel en dit vrolijke aapje maken!

 

Materialen voor het vrolijke aapje

Om het vrolijke aapje te maken heb je drie bruine chenille draden, één geel chenille draad, twee kralen met groot gat, wat lichte en wat donkere verf, wiebelogen, lijm en een schaar nodig.

 

Zo wordt dit aapje gemaakt

Draai de drie bruine chenille draden in elkaar. Neem de eerste kraal en doe deze om de drie draden in het midden.

vrolijk aapje maken stap 1vrolijk aapje maken stap 2

 

Maak aan de onderkant van twee draden pootjes door in het midden een voetje te maken (je maakt als het ware een hartje) en vervolgens het uiteinde om het eerste gedeelte te wikkelen richting de kraal. Het derde uiteinde aan de onderkant wordt de staart. Wikkel dit een paar keer om je vinger en knip het op maat. De armen maak je op dezelfde manier als de pootjes, maar iets korter. Aan de bovenkant is het derde uiteinde voor het hoofdje. Knip dit af op de maat van de tweede kraal.

vrolijk aapje maken stap 3vrolijk aapje maken stap 4vrolijk aapje maken stap 5

 

Doe wat lijm op het korte stukje en doe hier de kraal overheen. Maak van deze kraal een gezichtje door de wiebelogen erop te plakken. Van twee reststukjes chenille draad oortjes te maken en deze vast te plakken. En tenslotte met de verf een bekje op de kraal te schilderen. Knip nu nog een klein stukje van de gele chenille af en stop dat in één van de handjes als banaan om je aapje af te maken. Dit vrolijke aapje is erg leuk als versiering om een pen of potlood!

vrolijk aapje maken stap 6vrolijk aapje maken stap 7vrolijk aapje maken stap 8

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.