);

Een vreemde taal leren met Squla

Een vreemde taal leren met Squla

Je kind een vreemde taal (laten) leren, vind ik een van de grootste geschenken die je hem of haar kunt geven. Al vroeg prima Engels, Duits, Frans of Spaans kennen… daar heb je de rest van je leven zoveel lol van. Omdat dochterlief een redelijke talenknobbel lijkt te hebben, zei ik GRAAG toen Squla me benaderde om de nieuwe talentoevoeging in hun leeromgeving te beoordelen.

 

Al vroeg kennis maken met de Engelse taal

Ik heb Marisa, mijn dochter, al vroeg laten kennis maken met de Engelse taal door haar toen ze een jaar of 3 was Engelstalige YouTube filmpjes met Amerikaanse versjes en liedjes te laten zien en horen. Al gauw zong ze alle liedjes met gemak mee en het Engelse alfabet wist ze eerder uit haar hoofd op te noemen dan het Nederlandse. Ze zit nu in groep 5 en krijgt sinds dit jaar Engels in de klas, maar ze is al ver vooruit bij de andere kinderen. Ze kan zichzelf in het Engels heel goed verstaanbaar maken en kent de taal op haar 9e al beter dan menig Nederlander wink

Doordat ze er al vroeg mee in aanraking kwam en nu dus goed Engels spreekt, vindt ze het ook leuk. Heel graag zou ze nu dan ook een tweede vreemde taal erbij leren. Omdat we minimaal 1x in het jaar op vakantie gaan naar Frankrijk, heeft ze voor Frans gekozen.

Squla vreemde taal leren

 

Via Squla een vreemde taal leren tijdens de vakantie

Heb je een abonnement op Squla, dan heb je vanaf nu ook de mogelijkheid om de basis van een vreemde taal te leren zoals Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans. Omdat dochterlief de Engelse taal dus al goed beheerst, koos ze nu voor Frans vanwege de vakanties. Je kunt kiezen uit verschillende onderwerpen die allemaal met “vakantie” te maken hebben en heel spelenderwijs maakt je kind kennis met een nieuwe taal in 3 niveaus.

 

We zijn dus aan de slag gegaan en binnen 1 week spreekt ze al bijna beter Frans dan ik wink Ze heeft zo de smaak te pakken dat ze hierna Spaans wil gaan doen.

Is het wat voor jouw kind om voor en in de vakantie een nieuwe taal op te pakken, zodanig dat het zich een beetje verstaanbaar kan maken tijdens de vakantie? Je kunt hier een Squla vakantiedemo uitproberen en kijken of je kind het leuk vindt. Mijn dochter is in ieder geval super enthousiast.

 

De voordelen van een Squla abonnement

Een jaarlidmaatschap op Squla kost €7,95 per maand. Natuurlijk is het geld en ik kan in niemands portemonnee kijken, maar ik vind het elke euro waard. Mijn dochter leert ondanks haar prima intelligentie niet heel makkelijk. En alles wat moeizaam gaat, is veel minder leuk dan wanneer je ergens in uitblinkt. Voor mijn dochter met een concentratieprobleem is Squla echt een uitkomst. Daar waar ik altijd moest aandringen om even een half uurtje schoolwerk te oefenen, komt ze nu uit zichzelf om Squla te gaan doen. Wat een winst!

Ook vind ik het prettig dat het abonnement net voor de vakantie inging. Dan kan ze ook tijdens de vakantie spelenderwijs het leren op niveau houden. En nu met de extra toevoeging van die vreemde talen heeft het voor mij als ouder alleen nog maar meer waarde gekregen. Mama = blij laugh

 

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Investeren in je ontwikkeling door coaching

Investeren in je ontwikkeling door…

Elke euro die ik tegenwoordig besteed in mijn business aan coaching is direct een investering in mijn eigen ontwikkeling. Maar je hoeft natuurlijk…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 1

  1. Dit lijkt me een erg leuke manier voor kinderen. Zelf volg ik een taalcursus Spaans op het moment en mijn kind wil altijd erg graag een paar nieuwe Spaanse woorden van mij leren. Dus ik denk dat we dit maar eens gaan proberen. Dan kunnen we samen een taalcursus volgenThis thread has been closed from taking new comments.