);

Even voorstellen: Pongo ons konijn

Even voorstellen: Pongo ons konijn

Ik wil even ons 4e gezinslid aan jullie voorstellen. Dit hier is ons konijn Pongo, een mannetjes konijn oftewel een Rammelaar. Waarom mannetjes konijnen rammelaars worden genoemd, geen idee. Weet jij het? Rammelen kan hij overigens goed. Aan zijn konijnenhok wel te verstaan. Gewoon om aandacht, eten of als z’n water op is dan rammelt hij erop los.

Hij is nu ruim 4 jaar oud en het is een lief beest. Geen knuffelkont of zo want uit zichzelf komt hij niet naar je toe om geaaid te worden, maar hij bijt niet, behalve in onze snoeren. Hij doet zijn behoefte netjes in zijn konijnenhok en altijd in dezelfde hoek. Dus eens in de 2 weken krijgt hij een schone bak met zaagsel en elke dag schep ik even het natte hoekje uit zijn bak.

Want ja, stinken doet het wel zo’n konijn. Maar ja, ga maar eens bij iemand langs die katten heeft of een hond. Je ruikt zo’n beest altijd. Tenminste… ik wel. 

 

Een konijnenhok niet té schoon houden!

Pas geleden sprak ik met andere konijnenbezitters en toen kwam ik erachter dat een konijn af en toe z’n eigen keutels dient op te eten. Daar zitten vitaminen en mineralen in die hij in ander voedsel niet vindt en die hij nodig heeft. Altijd dus maar hooi in z’n hok houden zodat hij altijd iets te eten heeft, is helemaal niet goed, want dan eet hij z’n eigen keutels niet. Nou heeft die van ons regelmatig niks te knagen. Je moet dus ook niet het hok té schoon houden Vandaar dat die van ons het waarschijnlijk gewoon nog jaren vol gaat houden.

Marisa met Pongo het konijn in 2013

 

We hebben een heel duur konijn

In de zomervakantie was Pongo bij mijn schoonouders. Die passen altijd op hem als wij op vakantie zijn. Hij had al een paar maanden een flink gezwel aan zijn zijkant hangen. Het leek op een vetbult. Tijdens de vakantie is hij open gegaan en moest hij voor het eerst naar de dierenarts. Oudere konijnen schijnen hier wel vaker last van te krijgen. Toen kregen we de keuze: zo laten en dan maar kijken hoe lang hij het ermee uithoudt of opereren maar wel tegen de 200 euro aan kosten maken. We kozen voor het laatste. Ondanks dat ik geen heel warme gevoelens voor Pongo koester, is het wel verder een gezond dier en dat laat je niet dood gaan. Niet zonder slag of stoot in ieder geval. Dus het is nu officieel ook een heel duur konijn geworden. Maar zolang hij het nog doet, houden wij ‘m er graag bij. Ondanks doorgeknaagde snoertjes, afgebeten voetjes van vergeten barbie’s en vlokken konijnenvacht als hij weer eens in de rui is.

 

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Kamperen is het leukste wat er is voor de kids

Kamperen is het leukste wat er…

Zolang het droog weer is, is kamperen tijdens de vakantie het allerleukste wat er is. Dat vond ik 20 jaar geleden en dat vind ik nog steeds.…

Energie besparen begint bij isoleren!

Energie besparen begint bij isoleren!

Een goed geïsoleerd huis is essentieel om energie te besparen en het comfortniveau te verhogen. Daar bedoel ik mee, dat het makkelijk behaaglijk…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.