Even voorstellen: Pongo ons konijn

Even voorstellen: Pongo ons konijn

Ik wil even ons 4e gezinslid aan jullie voorstellen. Dit hier is ons konijn Pongo, een mannetjes konijn oftewel een Rammelaar. Waarom mannetjes konijnen rammelaars worden genoemd, geen idee. Weet jij het? Rammelen kan hij overigens goed. Aan zijn konijnenhok wel te verstaan. Gewoon om aandacht, eten of als z’n water op is dan rammelt hij erop los.

Hij is nu ruim 4 jaar oud en het is een lief beest. Geen knuffelkont of zo want uit zichzelf komt hij niet naar je toe om geaaid te worden, maar hij bijt niet, behalve in onze snoeren. Hij doet zijn behoefte netjes in zijn konijnenhok en altijd in dezelfde hoek. Dus eens in de 2 weken krijgt hij een schone bak met zaagsel en elke dag schep ik even het natte hoekje uit zijn bak.

Want ja, stinken doet het wel zo’n konijn. Maar ja, ga maar eens bij iemand langs die katten heeft of een hond. Je ruikt zo’n beest altijd. Tenminste… ik wel. 

 

Een konijnenhok niet té schoon houden!

Pas geleden sprak ik met andere konijnenbezitters en toen kwam ik erachter dat een konijn af en toe z’n eigen keutels dient op te eten. Daar zitten vitaminen en mineralen in die hij in ander voedsel niet vindt en die hij nodig heeft. Altijd dus maar hooi in z’n hok houden zodat hij altijd iets te eten heeft, is helemaal niet goed, want dan eet hij z’n eigen keutels niet. Nou heeft die van ons regelmatig niks te knagen. Je moet dus ook niet het hok té schoon houden Vandaar dat die van ons het waarschijnlijk gewoon nog jaren vol gaat houden.

Marisa met Pongo het konijn in 2013

 

We hebben een heel duur konijn

In de zomervakantie was Pongo bij mijn schoonouders. Die passen altijd op hem als wij op vakantie zijn. Hij had al een paar maanden een flink gezwel aan zijn zijkant hangen. Het leek op een vetbult. Tijdens de vakantie is hij open gegaan en moest hij voor het eerst naar de dierenarts. Oudere konijnen schijnen hier wel vaker last van te krijgen. Toen kregen we de keuze: zo laten en dan maar kijken hoe lang hij het ermee uithoudt of opereren maar wel tegen de 200 euro aan kosten maken. We kozen voor het laatste. Ondanks dat ik geen heel warme gevoelens voor Pongo koester, is het wel verder een gezond dier en dat laat je niet dood gaan. Niet zonder slag of stoot in ieder geval. Dus het is nu officieel ook een heel duur konijn geworden. Maar zolang hij het nog doet, houden wij ‘m er graag bij. Ondanks doorgeknaagde snoertjes, afgebeten voetjes van vergeten barbie’s en vlokken konijnenvacht als hij weer eens in de rui is.

 

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Niet dat mijn leven elke dag vol met belangwekkende gebeurtenissen is hoor. Maar de maand juni was er eentje met hoogtepunten en dieptepunten.…

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Als ik een week hard gewerkt heb of ik heb wat moeizame momenten gehad die dag, dan móet ik even tijd voor mezelf nemen. Ik zet dan Esmée…

De zwartste dag uit mijn leven

De zwartste dag uit mijn leven

Het is morgen 30 jaar geleden: 16 juni 1989. 30 jaar geleden dat ik ’s ochtends nog vol verwachting en onschuld wakker werd, uitkijkend naar…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.