);

Even voorstellen: Emy Dirks

Even voorstellen: Emy Dirks

Hi! Sinds vandaag ben ik één van de bloggers op Website4Mama en omdat ik nieuw ben zal ik mij eerst even voorstellen, zodat jullie weten wie deze mama achter deze (digitale) pen is. Mijn naam is Emy, ben 34 jaar, woon sinds 8 jaar in Hilversum samen met mijn man/beste vriend waar ik nu bijna 2 jaar mee getrouwd ben, maar al dik 12 jaar een relatie mee heb.  Én sinds 8 maanden zijn wij de trotse ouders van Baby boy Jax!

 

Newbie mom

Wat gaat de tijd toch snel! Toen ik vorige week foto´s terug keek zag ik dat hij echt groeit als kool. Wat veranderen ze veel zeg die eerste maanden. Gisteren stond meneertje gewoon. Ok, manlief zette hem tegen een kistje aan, maar Jax bleef best lang staan. En oh, wat ben ik dan trots. Ook ging door mijn hoofd dat hij eigenlijk al helemaal niet meer op een baby lijkt. Hij lijkt steeds meer op een echt mini mensje. Volgens het consultatiebureau doet hij het goed, want hij valt in de curve van de gemiddelde Nederlander. Dat is best grappig aangezien ik en mijn man best klein zijn. Ik ben 1.64cm en mijn man is zelfs maar 1.62cm. Tja, we zijn dan ook niet helemaal Nederlands. Zijn ouders komen van de Molukken en mijn opa en oma uit Indonesië. Daar is men gewoon wat kleiner. Maar des te grappiger vinden wij het dat hij wel aan de Nederlandse norm voldoet. Jax is een vrolijke baby. Hij eet en slaapt goed. Houd van knuffelen en samen spelen. Wat kan je je nog meer wensen?! Ik ben echt zo dankbaar dat hij in ons leven is gekomen. Het klinkt misschien cliché, maar hij heeft echt ons leven verrijkt!

Als newbie mom is alles nieuw. Wat logisch is en jammer genoeg bestaat er geen boek voor je kind waarin precies staat hoe je het moet of kan doen. Wat moet je veel samen uitvinden zeg! Van eet- en slaapritmes, tot wat voor een persoontje je baby is. Hoe kan je hem troosten, hoe kan je hem laten lachen en ga zo maar door. Daar werd ik de eerste maanden erg onzeker van. Als hij hoestte, of een loopneus had belde ik de huisarts. Meestal kreeg ik te horen dat neusspray voldeed. Tot 2x toe had Jax in de avond hoge koorts en belde ik voor de zekerheid de huisartsenpost. Omdat hij beide keren nog geen 3 maanden was moesten we steeds direct langskomen. De laatste keer vertrouwden ze het niet helemaal en werden we direct doorverwezen naar de kinderarts in het ziekenhuis. In een roes reden wij die kant op. Toen we daar aankwamen kregen we te horen dat hij symptomen had van een hersenvliesontsteking en dat ze testen gingen doen. Nou wij schrokken ons een ongeluk! Jax kreeg ook een ruggenprik. Dat was zo zielig. Zijn lichaampje werd helemaal dubbel gevouwen en hij trok helemaal geel weg. Daarna viel hij wel snel in slaap. Wij moesten nog een paar uurtjes wachten op alle uitslagen. Man o man wat waren wij bang dat er iets ergs zou zijn! Gelukkig bleek er niks aan de hand te zijn. Gewoon een griep. Wat waren wij opgelucht! Maar ik hoop dit nooit meer mee te hoeven maken zeg.

 

Al die verschillende rollen

Naast mama van-, vrouw van-, vriendin van-, collega van-, ben ik ook nog 'mezelf' hihi. Dit zijn best veel rollen die ik eigenlijk allemaal perfect wil uitvoeren. Ik ben er nu wel achter dat dat niet kan, dus probeer ik weer balans in mijn leven te krijgen. Tja, als newbie mom neemt het mama-zijn ineens al je tijd in beslag hè, want zeg nou zelf, Mama zijn is echt het leukste dat er is! Ik volg nu een 10-weekse online training 'Powermama' om mijn leven weer wat in balans te brengen. Het bestaat o.a. uit video's over focus, je dromen, perfectionisme, energiegever- en vreters, je zwangerschapshormonen en pilates oefeningen. Ik ben nu 5 weken op weg en ik moet zeggen dat het best goed gaat. Ik probeer nu vooral om elke dag een rustmomentje in te bouwen en dat werkt echt!

Nou, tot zo ver mijn voorstelrondje! Ik hoop dat je mij nu iets beter kent én dat je mijn volgende blogs met veel plezier zal lezen.

Liefs, Emy

Even voorstellen: Emy Dirks

Even voorstellen: Emy Dirks

Hi! Sinds vandaag ben ik één van de bloggers op Website4Mama en omdat ik nieuw ben zal ik mij eerst even voorstellen, zodat jullie weten wie…

Hi! Mijn naam is Emy, 34 en de kersverse moeder van Babyboy Jax (16-9-16)! Ik vind het echt super leuk om een Newbie Mom te zijn en samen met Jax en mijn man nieuwe dingen te ontdekken. Hier op Website4Mama kan je onze ontdekkingstocht volgen in mijn blogs. Ik heb een passie voor reizen, lifestyle, muziek, fotografie en marketing & communicatie. Van dit laatste heb ik mijn beroep mogen maken als freelance Marketing Communicatie specialist. Verder hou ik ervan om gezellige dingen te doen met mijn gezin, vrienden of familie. Lekker uit eten, een city trip, dagje weg of gewoon thuis op de bank met lekkere hapjes een serie kijken. Wil je meer over mij weten of meer blogs van mijn hand lezen? Ga dan naar mijn persoonlijke blog eMyLife.nl

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.