);

Voordelen van de jade roller: geschiedenis en hype

Voordelen van de jade roller: geschiedenis en hype

Vraag je je ook af waarom je overal op social media de jade roller voorbij ziet komen? Jade rollen is een eeuwenoude traditie ontstaan in de 7e eeuw in het oude China. Het was een ritueel dat voorbehouden was voor de elite. De jade steen werd beschouwd als een kostbare edelsteen met superkrachten die veroudering tegen gaan. In het Chinees staat de jade roller ook wel bekend als Yushi Gunlun. Echte superkrachten heeft de jade roller natuurlijk niet, maar het kan wel zeer bevorderend werken voor je huid. De Chinezen gebruikten dit handgereedschap gemaakt van jade steen voor een rustgevende gezichtsmassage. 

 

Waarom jade in de Chinese geneeskunde de "steen van de hemel" wordt genoemd 

De volledige geschiedenis van jade beauty roller is onbekend, hoewel er veel artikelen, essays en verslagen zijn die beweren dat Chinese prinsessen dol waren op de jade roller en deze ijverig gebruikten om hun jeugdigheid te behouden. De jade roller werd ook eeuwenlang gebruikt in de Chinese holistische geneeskunde en er zijn verschillende oude tekstuele verwijzingen naar de jade roller die in Azië als huidverzorgingsproduct wordt gebruikt vanwege zijn kalmerende en stimulerende eigenschappen.

De jadesteen vertegenwoordigde in de oudheid gezondheid, rijkdom en welvaart en er wordt ook gezegd dat de jade face roller meer dan 500 jaar lang werd gebruikt door de Afrikaanse Egyptenaren en Maya's. Deze verkoelende steen zou gestreste organen kunnen kalmeren, onzuiverheden kunnen wegspoelen, het proces van celveroudering kunnen vertragen en de gezichtsspieren verjongen voor een stralende teint.

Een echte jade roller stimuleert de bloedstroom en verwijdert onzuiverheden via lymfedrainage. De rollende werking verstevigt het uiterlijk van de huid, waardoor de elasticiteit en stevigheid worden verbeterd door de bloedsomloop tijdens de massage te vergroten. De verhoogde bloedstroom geeft de huid een heldere uitstraling. Omdat de jadesteen niet-poreus is, verspreid het geen bacteriën die huidproblemen kunnen veroorzaken.

De jadesteen heeft in de Chinese cultuur altijd al een bijzondere rol gespeeld. Maar jade-rollers zijn pas de laatste jaren populair geworden over de hele wereld. Nadat Vogue een artikel publiceerde met de titel "Maak kennis met de Jade Roller: het Chinese huidverzorgingsmiddel dat je huid strakker maakt", werd de term jade beauty roller het meest gezochte zoekwoord op elk sociaal platform.

Jade roller werkt het echt?

Maar werkt de jade beauty roller echt?

Jade rollers hebben een enorme populariteit gecreëerd met vijf sterren beoordelingen, verbluffende voor- en na-effecten en worden sterk aanbevolen door beautybloggers. Een jade roller en de bijbehorende massage bevordert je bloedcirculatie wat een reeks aan voordelen voor je huid met zich meebrengt.

 

Wat zegt de wetenschap?

In wezen is een jade gezichtsroller net zo effectief als elke andere gezichtsmassage die goed wordt gedaan. Wanneer je je gezicht masseert, verhoog je de bloedsomloop waardoor je huid er stralender uitziet en je een stralende gloed krijgt. Bij regelmatig masseren ziet het gezicht er minder gezwollen en meer voorgevormd uit. Het voordeel van de jade roller is dat deze heerlijk koel aanvoelt en de massage makkelijker maakt.

De jade roller is eenvoudig te gebruiken, betaalbaar en veelzijdig. Het kleine gereedschap heeft duidelijk een revolutie in huidverzorging teweeggebracht met veel voordelen. Zorg er wel voor dat je investeert in een 100% echte jade roller om het meeste uit je huidverzorgingsroutine te halen, zoals deze: https://www.shytobuy.nl/eco-masters-jade-gezicht-roller-met-gua-sha-middel-en-serum.html.  Na verloop van tijd kan de jade roller bij regelmatige massage leiden tot nauwere poriën, een helderdere huid en minder fijne lijntjes.

 

Hoe gebruik je de jade roller voor het beste resultaat? 

Regelmatig gebruik van een jade roller kan veel voordelen hebben voor de huid in combinatie met een gezichtsolie of een vitamine C-serum. Breng eerst je huidverzorgingsproducten aan en gebruik daarna de roller, want dit zorgt voor een betere opname en diepe penetratie van het product om je eerder zichtbare resultaten te geven.

Zolang je de roller desinfecteert, kun je er zeker van zijn dat deze geen bacteriën overbrengt. Zorg er ook voor dat je niet te hard op je huid duwt, omdat dit huidirritatie kan veroorzaken. Begin altijd vanuit het midden van je gezicht en masseer zachtjes naar buiten terwijl je van je neus naar je jukbeenderen gaat. Gebruik de grote roller op je wangen, kaaklijn en voorhoofd en de kleine roller voor je ogen. Je kunt de jade roller op je oogleden, wenkbrauwbot en onder je ogen gebruiken om te helpen bij lymfedrainage en om wallen tegen te gaan. Deze massagetechniek helpt ook om spanning te verminderen en puistjes aan te pakken voor merkbare resultaten.

Voor een heerlijk verkoelend effect kun je de jade roller na het schoonmaken ook in de koelkast bewaren. De koelte vernauwt haarvaatjes onder de ogen waardoor je wallen zichtbaar kunt verminderen. Bij zorgvuldig en dagelijks gebruik kan je huid er helderder, steviger en strakker uitzien. Geen wonder dat dit het meest aanbevolen product is!

 

Dit is een gastblog.

Het belang van vrije tijd voor moeders

Het belang van vrije tijd voor…

Het moederschap is een van de meest intensieve en veeleisende rollen die je als vrouw kan vervullen. Dat zal je met me eens zijn. Dag in,…

Ontspannen slapen in een landelijke slaapkamer

Ontspannen slapen in een landelijke…

Een goede nachtrust is, naast gezond eten en voldoende bewegen, één van de pijlers waarop een goede gezondheid rust. Lekker slapen verlaagt…

Het belang van ontspanning: tips om tot rust te komen

Het belang van ontspanning: tips…

Het leven van een moeder zit vol uitdagingen en verantwoordelijkheden, van het opvoeden van kinderen tot het runnen van het huishouden en…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.