);

Zo wapen jij je tegen het Coronavirus

Zo wapen jij je tegen het Coronavirus

Iedereen is in de ban van het Corona virus, maar wat kan je er tegen doen? We zijn massaal WC papier aan het inslaan. Waarschijnlijk omdat mensen bang zijn zonder te komen zitten als ze gedwongen worden thuis te blijven en geen boodschappen kunnen doen. Toch denk ik dat we ons druk maken om de verkeerde dingen. Preventie tegen het Corona Virus is vele malen belangrijker dan of jij een paar maanden aan wc rollen op voorraad hebt. Wij zijn daarom als gezin aan de vitamines gegaan en de voedingssupplementen om onze weerstand te verhogen. Want dat we Corona gaan krijgen, lijkt vrijwel vast te staan. Dus maar beter goed voorbereid, bedacht ik me.

 

We krijgen vrijwel allemaal het Coronavirus, maar wat kan je doen?

Premier Rutte zei het nog in zijn toespraak: een groot deel van Nederland wordt besmet met het virus. Dat is een feit. Het percentage ligt ongeveer rond de 60% - 70% zo is de verwachting. En als we dan toch het Coronavirus krijgen, dan maar beter goed voorbereid.

Deze supplementen zijn goed om preventief te slikken tegen het Corona Virus. Het zal je weerstand verhogen, waardoor het virus minder kans krijgt om je ziek te maken. Je kan wel besmet raken, maar de kans dat je van deze besmetting nare gevolgen ondervindt, zijn vele malen kleiner als je weerstand op orde is.

Ik heb van elke vitamine de juiste variant opgezocht en hiervan een link opgenomen. 

 

Het belangrijkste wapen tegen Corona: Vitamine C

Slik dagelijks een hoge dosering van Vitamine C. En dan moet dit Vitamine C zijn in Ascorbaat vorm. Deze is beter opneembaar en doet langer zijn werk. Het advies is om meer dan de dagelijkse geadviseerde hoeveelheid Vitamine C per dag te slikken met een maximum van 4 gram per dag. Het teveel aan Vitamine C plas je weer uit. Het kan zijn dat je een dunne ontlasting krijgt als je hoge doseringen slikt. Dat is in dit geval goed. Het betekent dat je lijf genoeg Vitamine C heeft opgenomen. Je kan als dat gebeurt de dosering verlagen. Het advies is om bij een besmetting de dosering te verhogen.

Let er wel op dat je de juiste vitamine C koopt en niet die lekkere potten kauwtabletten van de drogist. Je moet de ascorbaat variant hebben en deze komen meestal in grote pillen die je door moet slikken. Dat kan voor kinderen wel vervelend zijn. Het is even zoeken, maar ze zijn er ook voor kinderen in kauwtablet. Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem en het energieniveau. Het is ook een goede antioxidant en het is van belang voor het behoud van sterke tanden en botten.

Deze vitamine C hebben wij

 

Goed voor je immuunsysteem: Zink

Zink ondersteunt het immuunsysteem en draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. Verder is het goed voor het geheugen, het leervermogen en de concentratie. Ook is het goed voor het haar, huid en nagels.

Dit is een goede

 

Goed voor je afweersysteem: Vitamine D3

Vitamine D3 ondersteunt het afweersysteem. Heel belangrijk dus bij het afweren van het Corona Virus. Daarnaast is Vitamine D3 belangrijk voor sterkte botten en tanden en is het goed voor de spieren.

Voor volwassenen kan je deze gebruiken en deze gebruik je voor kinderen.

 

Zo blijf je goed in balans: Astragalus Extract

Dit poedertje komt in capsules. Astragalus is een plantje en wordt veel gebruikt in de Chinese geneeskunde. Het is een goede antioxidant en adaptogeen. Een adaptogeen is een combinatie van geneeskrachtige planten die goed zijn tegen stress en je in balans houden. En dat is wat vooral moeders de komende tijd goed kunnen gebruiken met hun kinderen de hele dag thuis. wink Astragalus extract is verder goed voor het afweersysteem, voor de vitaliteit en je bloedvaten. En het draagt bij aan een normale bloeddruk.

Kijk hier voor Astragalus extract

 

Weerstand opbouwen met Echinacea

We kennen waarschijnlijk allemaal wel de Echinaforce van Dokter A. Vogel. Altijd goed om een pot hiervan in huis te hebben. Koop de forte variant, want deze is extra geconcentreerd. Deze zijn er in kauwtabletten en pillen om te slikken. Je hebt Echinaforce ook in kauwtabletjes voor kinderen en deze smaken prima.

Je koopt ze hier

 

Eet voldoende verse groenten en fruit

En tot slot eten we nog bewuster als voorheen verse groenten en fruit. De vezels uit verse groenten en fruit zijn belangrijk voor onze darmen. En gezonde darmen = een gezond lijf met meer weerstand.

 

Het klinkt allemaal misschien wel veel en ook wat overdreven, maar ik neem liever geen risico qua gezondheid. Omdat ik ook echt denk dat we immuniteit voor dit virus moeten opbouwen, zoals de deskundigen aangeven, wil ik het Coronavirus niet kost wat kost uit de weg gaan door mezelf en gezin op te sluiten. Natuurlijk nemen we de richtlijnen van het RIVM heel serieus, maar echt voorkomen kan ik het niet. Ik moet toch boodschappen doen en uiteindelijk neem ik dan dit rotvirus mee naar huis of mijn man via zijn werk. Maar dan is ons lichaam erop voorbereid om de strijd tegen het virus zo goed mogelijk aan te gaan. Daar gaat het me om.

Is jouw lichaam voorbereid?

PS: ik ben geen arts en het is mogelijk dat dit artikel niet helemaal volledig is. De vitamines en supplementen zijn me wel aangeraden door iemand met een geneeskundige achtergrond. Vandaar ook dat ik er volledig achtersta om deze informatie met je te delen.

De afbeelding is van RossHelen by Shutterstock

Meer blogs van Esmée:

Elektrisch rijden? Hier moet je rekening mee houden!

Elektrisch rijden? Hier moet je…

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. De elektrische auto’s worden ook steeds beter. Dat mag ook wel, want ik vond het persoonlijk nog…

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.