);

Vloeren die fijn zijn voor een gezin met kinderen

Vloeren die fijn zijn voor een gezin met kinderen

In een huishouden met (jonge) kinderen moet de vloer wel tegen een stootje kunnen. Een omgevallen glas met aanmaaklimonade, de vloer als tekenbord, speelgoed wat overal neergegooid wordt, het is nou niet dat ze er heel voorzichtig mee omgaan. Zelf heb ik dan ook nog te maken met een man die voor zijn werk in de zandbak speelt en een langharige hond die regelmatig van vachtje wisselt. Welke vloerbedekking kies je dan? Wat is geschikt, wat zijn de voor- en nadelen. Zoveel keuzes…

 

Laminaat

Is jouw criterium dat je vloer makkelijk schoon te houden moet zijn? Dan is laminaat zeker een goede optie. Vuil is makkelijk af te nemen met een doek. De vloer even stofzuigen en vervolgens de dweil eroverheen en je kunt er weer tegenaan. Een dergelijke vloer is dan ook beter geschikt voor mensen met een allergie. En hoewel de kinderen minder zacht vallen dan op tapijt, toch is laminaat redelijk lief bij een valpartij. Dit omdat laminaat zachter is dan bijvoorbeeld een houten vloer of parket. Ondanks dat het wat zachter is, heeft laminaat een hoge slijtvastheid, dus gaat hij lang mee. Daarnaast is laminaat in ontzettend veel vormen (planken, maar bijvoorbeeld ook tegels) en kleuren te verkrijgen, dus past het in ieder huishouden en is het helemaal naar jouw smaak in te richten.

 

Kurkvloer

Waar je misschien minder vaak over hoort, is een kurkvloer. Maar ook een kurkvloer is prima geschikt voor een huishouden met kinderen. Een kurkvloer is isolerend, dus geen koude voetjes als de kinderen uit hun bedje stappen. Kurk houdt de warmte van de omgeving vast en voelt daarom aangenaam aan. Ook heeft kurk een geluiddempende werking en het trekt het geen stof aan. Daarnaast is een kurkvloer onderhoudsvriendelijk en omdat het een natuurlijk product is, is het ook nog eens duurzaam. Een eigenschap van kurk is dat het rekbaar is. Dit zorgt ervoor dat een afdruk van zware meubels terug veert als deze verplaatst worden. Wel is het daarbij van belang dat de ondergrond volledig vlak is. Wordt kurk gelegd op een ondergrond die niet geheel vlak is, dan bestaat er een kans op beschadigingen.

 

Tapijt

Als je het over vloerbedekking hebt, bedoelt bijna iedereen tapijt. Maar tapijt is maar één vorm van vloerbedekking. Wel eentje die warmte uitstraalt. Toen wij een speelhoekje gingen maken voor onze dochter, was het voor mijn man duidelijk dat daar tapijt moest komen. Als ze zou vallen, valt ze lekker zacht. En dat is waar. Tapijt geeft daarbij ook een warme, knusse uitstraling. Tapijt is wel heel gevoelig voor stof en vuil dus moet wel goed schoongehouden worden. Een omgevallen beker drinken is hier wat lastiger schoon te krijgen. Ben je gevoelig voor allergieën, dan is tapijt waarschijnlijk niet de beste keuze.

 

PVC-vloer

Een pvc-vloer is eigenlijk redelijk vergelijkbaar met een laminaat vloer. Ook een pvc-vloer is makkelijk qua onderhoud en is hij valbestendig vanwege het zachtere oppervlak. Bijkomend voordeel van een pvc-vloer is dat hij ook nog eens waterbestendig is (of gemaakt kan worden). Pvc veroorzaakt daarnaast ook minder geluidsoverlast dan laminaat. Dit komt omdat er bij laminaat ruimte ontstaat tussen de vloer en de ondervloer (wordt zwevend gelegd), terwijl pvc rechtstreeks op de ondervloer gelegd wordt. Daarom is pvc ook meer geschikt bij vloerverwarming.

PVC kan ook gebruikt worden in badkamers.

Zo, je ziet het, genoeg mogelijkheden. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Overweeg je een nieuwe vloer? Misschien heb je iets opgestoken van dit blog, maar anders zou ik me zeker eens laten adviseren door een specialist. De keuze is reuze en er zal vast een vloer te kiezen zijn die goed beschermd is tegen de terreur van onze kinderen en er ook nog eens mooi uitziet. Succes!

 

Meer blogs van Joyce:

Vloeren die fijn zijn voor een gezin met kinderen

Vloeren die fijn zijn voor een…

In een huishouden met (jonge) kinderen moet de vloer wel tegen een stootje kunnen. Een omgevallen glas met aanmaaklimonade, de vloer als tekenbord,…

Geld besparen? Zo doe je dat!

Geld besparen? Zo doe je dat!

Jarenlang hebben mijn man en ik allebei fulltime gewerkt. We hadden geen kinderen en konden dus onze salarissen lekker aan onszelf uitgeven.…

De babykamer van Joyce

De babykamer van Joyce

Is het niet één van de eerste dingen waar je over na gaat denken als je net weet dat je zwanger bent? De babykamer? Bij mij was dat zeker…

Hallo! Joyce is de naam. Geboren in ‘84 en sinds ‘03 samen met mijn man John. Wij wilden graag een kindje, maar dat bleek nog niet zo eenvoudig. Na twaalf jaar lukte het ein-de-lijk om via IVF zwanger te zijn en te blijven. In september ‘19 mochten wij papa en mama worden van onze dochter Indy. Wij wonen in Oud-Alblas met gezinslid nummer 4, hond Kayla. Ik werk op een notariskantoor en in het weekend mag ik graag genieten van uiteraard ons gezinnetje, maar ook van een glaasje wijn, lekker eten en gezelligheid. Mijn blogs zijn zoals ik het ervaar, niet altijd even serieus en soms met een vleugje sarcasme. Lees je gezellig mee?

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.