Vitaminen voor het hele gezin: wie slikt wat?

Vitaminen voor het hele gezin: wie slikt wat?

Zelf slik ik al jaren supplementen. Toegegeven ik eet veel te weinig groente en fruit, maar ook als ik die wel genoeg zou eten dan zou ik nog diverse vitaminen en mineralen extra slikken. Gewoon omdat ik me er goed bij voel en het idee heb dat het werkt. Zeker ter ondersteuning van mijn weerstand en ter voorkoming van mijn migraine aanvallen.

Sinds dat ik namelijk Magnesium slik, zijn mijn migraines in hoeveelheid afgenomen. Nog altijd is een aanval van 3 dagen in de 6 weken wat mij betreft teveel, maar de tussenpozen waren ook wel eens korter en dat is echt geen doen.

Eigenlijk slikt het hele gezin elke dag wel een supplement.

 

Wie slikt wat?

Dochterlief slikt de kindervariant van Echinaforce voor de weerstand. Het zijn kauwtabletjes die naar banaan smaken. Ik zweer bij die kleine pilletjes, waarvan ze er 2 per dag krijgt. Vooral in de maanden dat de verkoudheid en griep op de loer liggen, neemt ze die elke dag consequent. Het verhoogt de weerstand en bij een betere weerstand krijg je dus geen verkoudheid of griep. En áls je het dan toch krijgt, is het vaak een stuk sneller over. De griep is dan ook afgelopen winter aan onze deur voorbij gegaan.

Verder krijgt ze dagelijks CBD-olie voor concentratie.

Manlief is aan de vitamine D3 omdat hij vanaf de herfst last heeft van een winterdip. Je merkt bij hem echt dat de blaadjes gaan vallen en het zonnetje minder schijnt. Een winterdepressie is een groot woord, maar een chronisch chagrijnige man in huis is echt niet leuk. Hij heeft er last van en wij dus ook wink Sinds hij die vitamine D slikt, gaat het echt een stuk beter. En zodra in de lente de zon weer gaat schijnen, heeft hij de D3 niet meer nodig.

En ik? Ik slik een hele berg aan vitaminen en mineralen. Zo begin ik de dag met Magnesium en dan wel de bisglycinaat, want die is het beste opneembaar. Dan volgt een capsule visolie, omdat bepaalde vitaminen alleen opgenomen worden in je bloed in combinatie met een vet (wist jij dat?) en dan een multi vitamine pil waar een enorme berg aan vitaminen en mineralen in zit. Omdat het slikken van al die pillen best wat geld kost, wil ik de multi nog wel eens een dagje overslaan. Magnesium slik ik wel trouw elke dag in de ochtend en avond, want die helpen echt bij het onder controle houden van mijn migraines.

» Lees ook: migraine hoe kom je ervan af

En wat slik jij aan supplementen elke dag?

 

Meer blogs van Esmée:

Je dierbaren gedenken en dichtbij je dragen

Je dierbaren gedenken en dichtbij…

Vroeg je me het 20 jaar geleden dan wist ik het zeker. Ik wilde…

Het verlangen naar een maatje: hond Charlie

Het verlangen naar een maatje:…

Al sinds ze 6 is, staat het torenhoog op haar verlanglijstje: een hond. Het verlangen naar een maatje voor het leven (voor zolang dat hondenleven…

Dweilen is leuker met de Kärcher Floor Cleaner FC5

Dweilen is leuker met de Kärcher…

Als je me al langer volgt, dan weet je het: ik ben een slechte huisvrouw. Ik ben geen lui persoon, want ik ben lichamelijk behoorlijk actief.…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.