);

Vermoeide en zware benen? Wat kan je doen?

Vermoeide en zware benen? Wat kan je doen?

Drukte, Werk, kinderen, op een gegeven moment ben je er op de dag wel klaar mee. Dan is het tijd om eens lekker onderuit te zakken met je favoriete serie en een wijntje. Even reflecteren over wat er die dag allemaal gebeurd is.

Het leven van een moeder of vader gaat niet altijd over rozen en we weten allemaal dat het niet altijd even makkelijk is om een beetje rust te vinden. Dit kan wel eens averechts werken voor onze gezondheid. Eet je wel genoeg fruit en groenten op een dag en beweeg en hydrateer je wel voldoende? Met andere woorden drink je wel genoeg water?

Lees ook: hoeveel water drink je per dag?

Van hard werken en van hot naar her vliegen, word je moe. Uitrusten helpt niet altijd als de reden van je vermoeidheid in de doorbloeding van je lichaam zit.

 

Je doorbloeding

Bij een gezond leven is het helemaal geen probleem een goede gezondheid te houden. Naar mate je ouder wordt, krijg je vaak meer tijd om weer meer en beter voor jezelf te zorgen. Maar als je als jonge ouder alles bij moet houden, dan schiet je eigen gezondheid er wel eens bij in. Dit kan ten koste gaan van met name je doorbloeding.

De eerste tekenen hiervan zijn zware vermoeide benen.  Je hebt het idee dat je altijd moe bent, geen zin meer hebt in lange wandelingen en je benen voelen hangerig aan. Als je dit te ver door laat gaan, zul je zogenaamde spataderen krijgen. Dit zijn aderen die door slechte doorbloeding opzetten en lijken alsof ze op je benen gaan liggen. Buiten het feit dat het niet heel erg mooi eruit ziet, is dit een teken van slechte doorbloeding, meestal als gevolg van een tekort aan vitamine C.

 

Het werk

Heb je veel staand werk of ben je vaak op de been voor het werk, dan is de kans groot dat je vermoeide benen kan gaan krijgen. Mensen met een licht tot matig overgewicht zijn hier wat gevoeliger voor, daar de benen het zwaarder hebben om je lichaam te dragen. De aderen in je lichaam moeten dagelijks 5 liter bloed rondpompen en dat gaat moeilijk als de benen in staat van constante activiteit zijn. Rust om het uur is dan ook aan te raden om zware vermoeide benen te voorkomen.

Doordat de benen continu onder “druk” liggen, gaat de kwaliteit van de bloedvaten omlaag. Dit is niks anders dan een van onze organen, dus deze moeten ook verzorgd worden door voldoende rust. In de avond even omhoog kan al wonderen doen, niet alleen voor je lichaam, maar ook voor jezelf.

 

De leeftijd speelt mee

Natuurlijk speelt de leeftijd mee in de algehele kwaliteit van je lichaam. Zware vermoeide benen zijn dan hier dan ook geen uitzondering. Bloedvaten moeten flexibel zijn en blijven. En zoals iedereen weet gaat de flexibiliteit niet omhoog met de leeftijd. Hoe ouder men wordt, hoe stugger de huid en alles gaat minder functioneren.

 

Wat kun je er aan doen

Een van de oplossingen voor zware vermoeide benen is een capsule met ingrediënten om niet alleen de doorstroming optimaal te houden, maar ook de flexibiliteit van de aderen optimaal te houden. In een dergelijk product zitten druivenpit- en bladeren, die voor flexibiliteit van aderen zorgen, maar ook zorgt voor een goede doorstroming. Verder zit er vitamine C in om de bloedvaten op topconditie te houden en pijnboomschors, wat een hele collectie aan antioxidanten met zich meeneemt.

 

Conclusie

Het is niet heel moeilijk een superouder te zijn voor je kinderen, maar het begint een uitdaging te worden als je jezelf ook niet wilt vergeten. Door je bloedvaten op orde te houden, kun je je dag weer met veel meer energie tegemoet lopen, rennen of rijden en heb je straks de keuze of je lekker met dat wijntje op de bank wil duiken. En niet omdat je moe bent van de dag!

De afbeelding van een vermoeide vrouw is van fiskez by Shutterstock

 

Camping aan de Costa Brava: waar let je op?

Camping aan de Costa Brava: waar…

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel gezinnen het moment waar ze al maanden naar uit zitten te kijken: kamperen. En dat doen…

Meer veiligheid in de badkamer

Meer veiligheid in de badkamer

Natuurlijk wil je overal een veilige omgeving creëren waar je kleintjes zorgeloos kunnen spelen. Heb je ook al eens gedacht aan de badkamer?…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.