);

De verlichting van de kinderkamer

De verlichting van de kinderkamer

De kinderkamer is in huis misschien wel de ruimte die het meeste verandert van gebruik. Van babykamer tot puberhok: verlichting blijft bij de inrichting altijd een belangrijk punt, want het heeft invloed op hoe de ruimte gebruikt wordt. In deze blog geven we je een aantal tips hoe je verlichting in de kinderkamer kunt gebruiken.


1 dimmer voor de babykamer

Midden in de nacht begint er eentje te huilen. De kleine heeft honger, dus mama komt de borst geven of papa komt met een flesje. Je wilt daarna dat de kleine weer lekker in slaap valt. Een felle lamp in het gezicht is hierbij niet echt bevorderlijk. Een dimmer helpt om genoeg licht te krijgen voor de voeding, maar om toch ook die nachtsfeer te behouden.

2 leeslampje

Vlak voor het slapen gaan nog even een verhaaltje voorlezen. De grote lamp is uit en het kleine lampje bij het bed brand. Genoeg licht om bij (voor) te lezen.

3 de lamp aan het plafond

De hele kamer verlicht voor als de kinderen aan het spelen zijn en het buiten al wat donker is. Aan het plafond een lamp die de complete ruimte goed verlicht. Dit kan natuurlijk in combinatie met de dimmer, zodat je het licht ook wat zachter kan maken. Door veel licht kun je dat ene weggesprongen Lego-onderdeeltje in ieder geval weer terugvinden.

4 spotje bij de commode

Hopsakee een volle luier. Die billen moeten schoon. Hoewel je een heleboel op de tast kunt doen met een doekje, wil je niet dat er resten achterblijven waardoor de kleine kapotte billetjes krijgt. Bij de commode een spotje hangen is dan zeker praktisch.

5 sfeerlampjes

Wat ooit begon als Kerstlampjes, wordt steeds vaker gebruikt als sfeerverlichting in het hele huis. Kleine lichtjes als een sterrenhemel boven het bed stralen rust uit. Ze stimuleren daarnaast ook fantasiespel. Helemaal betoverend wordt het met gekleurde lampjes.

6 nachtlampje

Kinderen die bang zijn in het donker vinden het prettig om een lichtpuntje te zien. Een lichte gloed in de kamer waardoor niet alles zo zwart is. Waardoor ze onderscheid kunnen maken tussen de voorwerpen die in de kamer staan.

Extra tip: duurzaamheid

Je kunt allerlei nieuwe lampen aanschaffen omdat de ouderwetse gloeilampen niet heel erg zuinig en milieuvriendelijk zijn, maar je kunt de armaturen ook hergebruiken. Tegenwoordig zijn er ook LED lampen verkrijgbaar met diverse fittingen. Deze lampen gaan een stuk langer mee en er is altijd wel een geschikte LED vervanger voor je lamp te vinden. Wil je LED lampen gebruiken in combinatie met een dimmer, kijk dan even goed op de verpakking of de lamp dimbaar is.

 

De afbeelding is van New Africa by Shutterstock

Tips om met het gezin te reizen binnen Nederland

Tips om met het gezin te reizen…

Op vakantie gaan hoeft echt niet opeens op te houden als je kinderen hebt, maar het kan wel handig zijn om het wat dichter bij huis te zoeken.…

Verlaagd libido: hierdoor kan het komen en zo los je het op

Verlaagd libido: hierdoor kan het…

Een laag libido kan erg vervelend zijn. Vooral als je partner en jij niet op één lijn liggen op het gebied van seks en intimiteit. Een laag…

Een tuin inrichten voor kinderen doe je met deze tips

Een tuin inrichten voor kinderen…

Als ouder wil je dat je kinderen zich veilig voelen in de tuin, maar ook dat ze er plezier kunnen hebben en zich kunnen uitleven. Het…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.