);

Veranderende relatie na het krijgen van een baby

Veranderende relatie na het krijgen van een baby

Veel kersverse ouders ervaren problemen in hun relatie na het krijgen van een baby. Logischerwijs verandert er na het krijgen van een baby, zeker bij de eerste, heel veel in je leven. Plotseling draait niet alles meer om jullie, maar om die kleine meid of jongen. Dan is het niet meer dan logisch dat je naast genieten van het gezin ook een beetje moet wennen aan jullie nieuwe rol als papa en mama. Misschien lukt het je zelfs even niet om elkaar los te zien van die rol. Dat is niet erg. Het is echt niet erg als er een tijdelijk dipje zit in de relatie. Zeker niet in het begin. Wel moet je er op letten dat deze dip niet uitmondt tot een ware crisis. Het is wel de bedoeling dat jullie na enkele weken tot maanden weer nader tot elkaar komen en elkaar weer opnieuw als man en vrouw gaan zien. Niet alleen als ouders. Maar wat doe je als dat niet lukt?

 

Extra aandacht voor elkaar in de slaapkamer

Bij verschillende onderzoeken onder jonge ouders blijkt dat de meeste stellen hun seksleven zwaar achteruit hebben zien gaan sinds de komst van de kinderen. Dat is dan ook niet meer dan gek. Door de enorme drukte overdag en de misschien ook nog wel slechte nachten, ben je waarschijnlijk alleen al blij als je kunt slapen. Laat staan dat je dan ook nog elkaar de nodige aandacht moet geven. Toch is dit wel heel belangrijk voor de relatie. Daarom is het belangrijk om elkaar de nodige extra aandacht te blijven geven. Ook in de slaapkamer. Plan dit eventueel zelfs in. Gewoon even een momentje samen.

Wil je het liever niet al te zakelijk aanpakken of heb je wel iets nodig om meer pit in jullie seksleven te brengen? Maak dan bijvoorbeeld eens gebruik van de seksspeeltjes van Lovense. Dat biedt meer vernieuwing, maakt het interessanter om samen aan de slag te gaan en zorgt voor meer plezier in het opzoeken van elkaars intimiteit. Onthoud goed dat intimiteit van levensbelang is voor de relatie. Zonder kan je niet. Een dipje is niet erg, maar ga niet maanden zonder enige vorm van intimiteit.

 

Betere communicatie

Alles valt of staat met communicatie. Bij een gebrek aan communicatie kan er onnodig frictie ontstaan. Zij vindt dat hij vaker mag helpen in het huishouden of bij het naar bed brengen met de kinderen en hij vindt dat zij weer meer interesse mag tonen in zijn werk. Als jullie allebei met deze onuitgesproken irritaties blijven rondlopen, zal dit uiteindelijk ook zijn tol eisen voor de gezondheid van de relatie. Daarom is het belangrijk om elkaar kleine communicatieopdrachtjes te geven. Eindig bijvoorbeeld iedere dag even met een kort gesprekje waar jullie alles op tafel kunnen leggen. Wat er die dag gebeurd is, wat je graag zou zien veranderen, enzovoorts.

Is jullie relatie eigenlijk heel goed, maar jullie seksleven minder? Schroom je dan ook niet om hierover te praten. Juist door te praten kunnen er veranderingen worden doorgevoerd. Wil je bijvoorbeeld eens experimenteren met een Lovense Hush buttplug of iets heel anders? Vertel dit dan! Niets is te gek! Zeker niet als dit ervoor zorgt dat jullie weer man en vrouw worden en niet alleen papa en mama. Een goede relatie is goud waard. Ook voor de kinderen. Dit verdient dus ook best wel wat extra tijd en aandacht.

 

Meer gastblogs:

Kerstkaarten kopen: klein gebaar veel waardering

Kerstkaarten kopen: klein gebaar…

Verstuur je nog steeds kerstkaarten? Daarmee laat je zien aan je vrienden en familie dat je echt om ze geeft. In dit digitale tijdperk versturen…

De verbouwing van je woning: waar begin je mee?

De verbouwing van je woning: waar…

Voel je je niet meer helemaal thuis in je woning? Bevalt bijvoorbeeld de keuken of badkamer niet meer helemaal? Of vind je de stijl van je…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.