);

Van baby- naar kinderkamer

Van baby- naar kinderkamer

Er komt een tijd dat je de babykamer verandert in een kamer voor je peuter of kleuter. Je kleuter heeft waarschijnlijk al een eigen voorkeur voor een kleur of is fan van een Disney figuur dus zit je even tijdelijk opgescheept met een Cars of Frozen kinderkamer wink. Vaak maar erg tijdelijk want niets is zo veranderlijk als een kind en zijn voorkeur en smaak. Beter is het om zo’n tijdelijke adoratie om te zetten in kinderkameraccessoires die je daarna makkelijk weer kunt vervangen. Ga je los met thema-behang dan mag je 3 jaar later waarschijnlijk weer een nieuw behangetje plakken.

 

Een themakamer

Maar het is natuurlijk wel superleuk zo’n themakamer. Hou daarom de muren subtiel, het bed gewoon wit en geef de kamer smaak in het thema naar keuze door de accessoires die je kiest. Ben je op zoek naar smaakvolle gordijnen voor de kinderkamer neem dan eens een kijkje bij kindergordijnen.nl. Daar hebben ze honderden te gekke designs.

 

Elk kind wil een hoogslaper

Ik ken geen kind dat op enig moment in zijn of haar leven niet een hoogslaper wil op z’n kinderkamertje. Hier was dat ook een gekoesterde wens, maar die is voor ons niet te realiseren. Wij wonen in een oude dijkwoning en de slaapvertrekken zijn daarvoor niet hoog genoeg. Qua oppervlakte zijn het prima slaapkamers, maar omdat je vrijwel direct het dak hebt met ongeveer 50 cm vanaf de vloer en je er met 2 meter net kunt staan, is een hoogslaper geen optie. Een halfhoogslaper zou eventueel wel kunnen. Dat gaat NET. Ik heb hier verschillende soorten halfhoogslapers gevonden.

Zelf vind ik een hoogslaper wel een uitkomst als je een beperkte oppervlakte tot je beschikking hebt. Vaak kun je eronder lekker spelen, huiswerk maken, of maak er een relaxhoek bij met fijne poef of zitzak en een kastje met kinderboeken bijvoorbeeld. Superleuk!

 

Vloer van de kinderkamer

Het liefst hou je de vloer van de kinderkamer glad. Laminaat voldoet daarvoor prima. Een keer een ongelukje met een paar stiften is makkelijker schoon te maken op een laminaatvloer dan wanneer je vloerbedekking neemt. Wel fijn is om over het laminaat een zacht kleed te leggen waarop eventueel gespeeld kan worden. Je hebt ook daarvoor zulke leuke designs verkrijgbaar.

En opruimen doe je in een van die leuke opbergers die zoveel verkrijgbaar zijn.

 

Van beneden naar boven

Ga er maar vanuit dat je kind in eerste instantie niet zoveel op zijn of haar kamer zal spelen. Die speelt het liefst dichtbij jou beneden in de huiskamer. Pas wanneer ze de pre-puberende leeftijd bereiken, gaan ze zich terugtrekken op hun eigen kamer. Dan start weer een geheel nieuwe fase en mag je waarschijnlijk nogmaals je creativiteit uitleven op de kinderkamer die dan puberkamer wordt. Dan mag je weer je hart ophalen met verven, behangen en nieuwe accessoires uitzoeken.

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.