);

Je huis in de gaten houden met een beveiligingscamera

Je huis in de gaten houden met een beveiligingscamera

Het is je wellicht bekend dat er in Londen enorm veel beveiligingscamera’s hangen, toch staan ze momenteel op de vierde plek in de top 10. In Chennai, India hangt er een camera per 25,5 inwoners. 6 van de steden in de top 10 bevinden zich in China, 3 in India en Londen is de enige Europese stad in de top 10 met een camera voor iedere 67,5 inwoners. Hoe staat het met jouw huis? Houd jij je eigen woning en bezit in de gaten met een IP beveiligingscamera?

 

Neemt een IP camera altijd op?

657 camera’s per vierkante kilometer, dat is het aantal CCTV camera’s in Chennai. Je denkt misschien dat het in een rustige wijk wellicht niet zo speelt, toch vinden inbraken juist vaak plaats op locaties waar niet zoveel mensen langslopen of thuis zijn. Een eigen IP beveiligingscamera is dus geen overbodige luxe, de prijzen zijn aanzienlijk gedaald en de kwaliteit is toegenomen. Tegenwoordig is een IP camera bereikbaar voor de meeste huishoudens. Een verschil met de CCTV camera’s van de gemeente en een persoonlijke wifi camera is vooral dat je eigen camera niet doorlopend opnames maakt.

Een slimme IP camera ‘ziet’ als er iets beweegt voor de lens van de camera en zal dan pas opnames gaan maken. Het is overigens wel mogelijk om handmatig de camera te activeren maar de hele dag opnames maken is niet de bedoeling. Dan kun je met persoonlijke beveiliging namelijk in de problemen komen met de privacy wetgeving. Het is overigens in de meeste gevallen ook niet nodig om de hele dag door opnames te maken, daarom is er slimme software ingebouwd die op het juiste moment opnames gaat maken.

Je kunt via de app instellen wat je wilt opnemen, voor welke tijd en voor welke tijdsduur de opnames bewaard blijven. Omdat de regelgeving omtrent persoonlijke beveiliging nog in ontwikkeling is kan een wifi camera via updates aangepast worden zodat je binnen de grenzen van de wet blijft.

 

Samen de buurt beveiligen

Een camera voor iedere 25,5 inwoners lijkt heel erg veel, dat is het natuurlijk ook. Het zijn wel steden waar enorm veel mensen van buiten de regio langskomen voor werk en recreatie. Toch zijn er zeker wijken in ons land waar het aantal hoger ligt. Als er in een straat met 50 huizen de helft een IP camera heeft hangen en er per huishouden gemiddeld 4 bewoners zijn, dan is er dus een camera voor iedere 8 personen. Maar dat zijn niet de mensen die je wilt filmen, het gaat juist om de bezoekers van buiten de wijk.

Steeds meer wijken hebben een buurtwacht of WhatsApp groep. Het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn dat die meneer op nummer 3 en die mevrouw op nummer 20 de hele dag voor het raam zitten om verdachte bewegingen te melden. Een bewakingscamera werkt een stuk beter, een keten aan camera’s is helemaal perfect. Het is wel zo dat je niet zomaar alles mag filmen om je woning.

 

Alleen voor eigen terrein

We hebben zojuist al genoemd dat de regelgeving voortdurend in ontwikkeling is, daarnaast kunnen lokale ordehandhavers de regels nog weleens anders interpreteren. Controleer dus eerst de regels voordat je de camera richt op je omgeving. In basis mag je alleen eigen terrein filmen, dus niet de openbare weg of de tuin van je buren. Omdat het soms onmogelijk is om een strook gras van je buurman uit beeld te houden kun je met toestemming van deze buurman toch opnames maken. Als de stoep of een deel van de openbare weg in beeld is zul je dit moeten afstemmen met de politie.

 

In het brein van een IP beveiligingscamera

Naast het apparaat speelt de software in een slimme IP camera een belangrijke rol in het grote geheel. Zo zijn er HDR technieken zoals in de Somfy outdoor camera die meer beeldinformatie laten zien ongeacht de hoeveelheid licht. In de avond schakelen beveiligingscamera’s over op infrarood en mensen worden onderscheiden van dieren. Is er een boom die beweegt door de wind? Stel dan de gevoeligheid in op een ander niveau.

Beheer van opnames door een wifi camera regel je eenvoudig via een app, dit geldt ook voor het instellen van notificaties of koppeling aan een smart home systeem. Zo kun je vanaf iedere locatie de beelden terugkijken of live kijken of de kust veilig is. Je kunt via een bridge zoals de TaHoma van Somfy koppelingen maken met een centraal alarmsysteem, de verlichting of raamdecoratie. Zo houd je niet alleen je huis in de gaten, je kunt ook je woning zelfstandig actie laten ondernemen als er onraad is. Dat is een echte smart home dus!

 

5 tips om een kindvriendelijke tuin te creeëren

5 tips om een kindvriendelijke…

Voor ouders met jonge kinderen is het van belang dat de tuin een veilige plek is om in te spelen. Maar hoe richt je nou een tuin zo veilig…

5 Redenen waarom je kind een eigen telefoon nodig heeft

5 Redenen waarom je kind een eigen…

Je kind voor het eerst een eigen telefoon geven. Misschien moet je er niet aan denken, omdat het zo vreselijk ongezellig is als ze alleen…

Tips om je relatie spannend te houden

Tips om je relatie spannend te…

Merk je dat jouw relatie met je partner de afgelopen tijd wat minder spannend is? Misschien zijn jullie beiden druk met werk, de kids, het…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.