);

Op vakantie met kleine kinderen zonder stress doe je zo

Op vakantie met kleine kinderen zonder stress doe je zo

Gaan jullie op vakantie met jullie jonge kinderen? Jonge ouders worden soms onzeker van de bestemming waar zij naar toe gaan; past deze wel bij de kinderen en waar doe je nu wel of niet verstandig aan? Hoe zorg je ervoor dat zowel jij/ jullie, als ook de kinderen een heerlijke vakantie krijgen? We kijken naar de verschillende aspecten die eraan kunnen bijdragen dat de vakantie voor iedereen geslaagd is.

 

Gezinsvakantie met jonge kinderen, zónder stress!

Een van de vervelendste dingen als ouder is het besef dat je kind(eren) het niet leuk heeft tijdens de vakantie. Kunnen je kinderen niet genieten, zijn er veel baalmomenten, dan voelt dat niet goed voor ouders. Je kunt niet heerlijk ontspannen genieten als je kinderen het niet naar hun zin hebben. Laten we daarom gauw kijken naar het voorkomen hiervan: hoe zorg je dat het wél leuk wordt?

 

Welke bestemming en reisduur?

Om te zorgen dat de vakantie écht heerlijk wordt, is het belangrijk om te kijken naar de behoeften van je kind.

  • Kan jouw kind tegen lange autoritten? 's Nachts rijden is natuurlijk ook een optie; zo kan je kind de reistijd gedeeltelijk slapend overbruggen.
  • Om te zorgen dat jullie door alle spullen niet opgepropt in de auto zitten, kun je eenvoudig een dakdrager plaatsen op het dak van de auto; dat zorgt voor extra bergruimte.
  • Is vliegen een optie? De meeste bestemmingen rond en in Europa zijn relatief snel bereikt natuurlijk.
  • Welk klimaat past lekker goed bij jouw kind? Een warm land kan best een optie zijn, zo lang je kind maar vaak kan afkoelen in de zee of het zwembad en jullie een huisje met airco huren (dat maakt écht het verschil tussen heerlijk slapen of 's nachts wakker liggen van de hitte).
  • Zorg ervoor dat zich weinig stressmomenten kunnen voordoen. Wil je bijvoorbeeld per trein door Europa reizen, dan kan het zijn dat je aansluitingen mist en dergelijke, wat echt de nodige stress en onvoorziene omstandigheden met zich mee kan brengen; iets wat je niet wilt met een jong gezin.
  • Bereid je kind goed voor op wat komen gaat, leg uit hoe de reis zal verlopen en wat je kind kan verwachten. Bespreek ook alvast het gedrag wat daarbij verlangd wordt van het kind door anderen en de omgeving. Bijvoorbeeld 'niet rennen/gillen in het vliegtuig', want zielig voor vermoeide medepassagiers en dergelijke.

Bedenk goed wat een echte must is voor jullie kind(eren). Als ouders wil je graag je kind(eren) een ervaring meegeven, zoals een andere cultuur verkennen, even in een écht andere omgeving zijn. Maar de meeste kinderen hebben later weinig actieve herinneringen aan vakanties voor het vijfde levensjaar. Wil je kinderen dus een blijvende herinnering meegeven, begin daar dan mee rond de leeftijd van 7/ 8 jaar.

 

Naar een vakantiepark in de Benelux? Kinderen zijn er verzot op

Zijn je kinderen jonger dan 7 jaar, dan is de kans groot dat zij het vieren van vakantie in een vakantiepark ideaal vinden. Je kunt een vakantiepark uitzoeken in de Benelux, zodat de reis nog te behappen is. Het fijne van vakantieparken is dat er vaak voor ieder wat wils is; kinderen tot de basisschoolleeftijd vermaken zich er vaak perfect. Ook vakantieparken bieden huisjes in natuurlijke omgevingen, waar je echt over privacy én luxe beschikt.

 

4 Tips voor het opruimen van je kledingkast

4 Tips voor het opruimen van je…

Een opgeruimde kast is een opgeruimd hoofd, en zorgt voor overzicht! Een opgeruimde kast maakt het ook makkelijker om de juiste kledingstukken…

Alles wat je moet weten over collageen

Alles wat je moet weten over collageen

Collageen is een term waar je waarschijnlijk weleens van gehoord hebt. Niet gek, want de laatste jaren is er veel over gezegd en geschreven.…

Camping aan de Costa Brava: waar let je op?

Camping aan de Costa Brava: waar…

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel gezinnen het moment waar ze al maanden naar uit zitten te kijken: kamperen. En dat doen…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.