);

Vakantie in de Ardennen: camping Parc la Clusure

Vakantie in de Ardennen: camping Parc la Clusure

Volgens eigen zeggen is Camping Parc la Clusure de leukste camping van België. Of dat ook zo is mochten we in het eerste weekend van onze zomervakantie gaan ervaren, hoewel ik wel al bij voorbaat twijfels had of we dat in een weekend in alle opzichten wel konden beoordelen. Het was tenslotte een bliksembezoek van 3 nachten waarbij we effectief 2 dagen hadden om de camping en de omgeving te ontdekken. Maar we waren erg benieuwd naar deze 4 sterren camping in de Belgische Ardennen die door veel mensen zo geprezen wordt.

 

De reis naar de Belgische Ardennen

Camping Parc la Clusure ligt in het hart van de Belgische Ardennen aan de oever van het riviertje L’Homme. Een prachtig glooiend gebied wat uitnodigt tot wandelen, fietsen en ontdekken met vele grotten en leuke stadjes. In principe was de reis in 2,5 uur te doen ware het niet dat we later in de middag vertrokken en natuurlijk volop in de spits kwamen. Eerst rond Antwerpen wat gewoonweg 24/7 een drama is, daarna rond Brussel en later ook nog een keer vanwege wegwerkzaamheden. Eigenlijk was de hele weg van Brabant tot de Ardennen een langgerekte file en deden we er uiteindelijk iets van 5 uur over.

Gelukkig is de receptie vrijwel altijd bereikbaar (tot 23.00 uur) via een bel en konden we gewoon inchecken bij een zeer vriendelijke Nederlands sprekende receptie.

 

De camping Parc la Clusure

Camping Parc la Clusure is redelijk langgerekt met een deel verhuur accommodaties en een deel camping waar je met eigen tent, caravan of camper kunt staan. Als ik het in mag schatten dan is 60% verhuur en 40% camping met ruim opgezette plaatsen. Over de lengte van de camping loopt een weg waar je 8 km per uur mag rijden met je auto. Aan weerszijden zijn er velden met accommodaties en campingplaatsen. De laantjes waar de stacaravans in staan, vond ik redelijk strak op en tegenover elkaar staan. Van wat ik van het sanitair gezien heb, zag dit er erg proper en fijn uit. Geen straf om daar te douchen dus.

 

De accommodatie: een stacarvan

Wij verbleven in een stacaravan voor 6 personen. Deze heeft opvallend goede bedden. Wij hebben 3 nachten heerlijk geslapen. Verder heeft het een ruime badkamer, een flinke tv, een bank, een eettafel waar het met 6 personen lastig zitten is. Die had 10 cm langer moeten zijn of kleinere stoeltjes moeten hebben. Maar omdat het mooi weer was, hebben we vooral buiten gezeten. En o zo heerlijk: een vaatwasser. Buiten op het stenen terras een kunststof eettafel met stoeltjes en 2 verstelbare tuinstoelen. Ook 1 ligbed (waarom geen 2, voor elke ouder 1?) en een parasol. 

 

Faciliteiten op camping Parc la Clusure

De camping heeft een zwembad met apart peuterbadje. Het water was goed van temperatuur. Wij waren er in het eerste volle weekend van juli, dus de camping was nog niet vol maar het zwembad wel. We konden nog net een bedje en stoeltje bemachtigen. Daarom ga ik ervan uit dat in het hoog hoogseizoen het zwembad niet toereikend zal zijn voor alle bezoekers.

De animatie schijnt heel professioneel opgezet te zijn, maar daarvan hebben wij niets mee kunnen maken. Op zaterdag is deze namelijk vrij en op zondag waren we op pad. Maar er is aan elke leeftijd gedacht. Vooral heel leuk leek ons de “Ardennen Rangers” die je kinderen meenemen op avontuur door de natuur. Bijna elk uur van de dag is er een activiteit gepland waaraan je vrijblijvend kunt deelnemen.

In het achterliggende riviertje L’Homme kunnen de kinderen leuk spelen, vissen en dammen bouwen. Het water staat erg laag en is dus ook veilig voor kleinere kinderen. Spelen kunnen we overigens ook in de speeltuinen die verdeeld zijn over de camping en waarvan de grootste bij het centrale deel bij de entree te vinden is.

Kijk hieronder voor een impressie van de camping

 

 

Te doen in de omgeving van camping Parc la Clusure

Als je logeert op camping Parc la Clusure dan móet je even naar de grotten van Han, die je vindt op ongeveer 15 minuten afstand van de camping. Wij vonden dit uitje zeer de moeite waard. De wandeling door de grot duurt ongeveer 1,5 uur en is op momenten best pittig qua trappen lopen. De temperatuur van de grot is een constante 13 graden. Hoe warm het buiten ook is, de grot is lekker koel. Dus houd rekening met schoeisel (i.v.m. de wandeling) en kleding i.v.m. de koelte van de grot. De grot én de geweldige lichtshow was absoluut de moeite en het geld waard. Erg indrukwekkend.

Grotten van Han Ardennen

Je kunt vooraf of daarna een wandeling of safari rondrit maken door het wildlife park. Ook erg leuk om te doen. Omdat wij eerst de grot gedaan hebben en al redelijk moe waren, hebben we het wildpark met de open safari-bus gedaan en het wandelen aan anderen over gelaten. Als ik keek naar de drukte die dag, is een andere volgorde (eerst wildpark en daarna grot) aan te raden. Dan ben je ook op het heetst van de dag lekker in de koele grot wink

Wilpark bij grotten van Han Ardennen

Na de grot kunnen de kids nog even lekker spelen in de speeltuin waar je doorheen loopt op weg terug naar het dorp. Ook kan je hier nog even het museum bezoeken.

Meer te doen in de omgeving:

  • Struisvogelboerderij in Rochefort (10 km)
  • Grot van Lorette Rochefort (10 km)
  • Kasteel van Rochefort (10 km)
  • Archeoparc Rochefort (10 km)
  • Le Château de Lavaux Sainte Anne (14 km)
  • Euro Space Center (14 km)

 

Wat wij vonden van camping Parc la Clusure

Of het de állerleukste camping in België is, weten we niet. Daarvoor hebben we nog te weinig campings in België bezocht. Maar het is absoluut een aanrader als je houdt van een actieve vakantie, redelijk dichtbij huis met Nederlands sprekend campingpersoneel en animatie. Je hoeft je geen moment te vervelen op deze schone en nette camping en je kinderen zullen dat zeker niet doen. Je kunt alles krijgen op de camping. Van een ijsje tot een heerlijk diner en van een drankje bij het zwembad tot eten uit de goed uitgeruste campingwinkel.

Wij waren er op een moment dat België tegen Brazilië won in het Wereld kampioenschap, dus de sfeer zat er goed in op de camping. Wat ons betreft een goede start van onze zomervakantie.

Wil je meer informatie over de camping, klik dan HIER.

» Lees ook: de leukste bungalowparken van Nederland en leuke kindvriendelijke campings in Nederland

 

 

 

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.