Ik heb uitstelgedrag en ben daar niet trots op

Ik heb uitstelgedrag en ben daar niet trots op

Er zijn van die rotklusjes die ik maar voor me uit blijf schuiven. Als een telefoontje naar de tandarts voor die wortelkanaalbehandeling die wel noodzakelijk is maar waar je geen zin in hebt. Zoiets. Ik geef het toe… ik heb last van uitstelgedrag. Dingen die ik niet leuk vind, stel ik liever uit naar morgen, en naar overmorgen en als het even kan naar volgende week en als ik het dan vergeet… ach… dan was het waarschijnlijk niet zo belangrijk. Toch? Fout!

Dit staat al tijden op mijn lijstje om te doen en om allerlei redenen, die ik momenteel niet kan verzinnen maar op het moment zelf natuurlijk heel belangrijk zijn, heb ik ze nog steeds niet gedaan. 9 van de 10 keer hebben die klusjes met administratieve zaken te maken. Maar omdat ze me direct en indirect bijvoorbeeld geld opleveren, moet het gewoon een keer gebeuren. Ik zou een dief van mijn eigen portemonnee zijn als ik ze nog langer uitstel.

 

Veranderen van energieleverancier

Echt, je bespaart een flink aantal euro’s als je jaarlijks overstapt naar een andere energieleverancier. Ik weet het en toch is dit iets wat al maanden, wat zeg ik ruim een half jaar, op mijn to do lijstje staat. Al sinds mijn broer mij overtuigde van het feit dat hem dit jaarlijks een leuk bedrag oplevert en mij de link doorstuurde. Mijn aanmelding levert hem vervolgens overigens weer 20 euro op, wat ik hem graag gun wink.  En het schijnt zo simpel te zijn. Je kunt heel makkelijk energie vergelijken: je geeft aan via welke maatschappij je nu een contract hebt voor gas en energie. Als je het weet, kan je ook je jaarverbruik ingeven. Vervolgens krijg je een lijst met maatschappijen die in jouw buurt de gas en energie leveren, je kiest een leverancier waar je lekker wat korting krijgt en het wordt geregeld. Je krijgt vervolgens nog 14 dagen bedenktijd en daarna gaat je nieuwe contract in.

Update: Dit is eindelijk van mijn to-do lijst af. Ik heb met 1 druk op de knop 131,08 bespaard en een vakantiecheque van 50 euro. Had ik dit niet veel eerder moeten doen? (Ja, waarschijnlijk wel zegt ze beschaamd)

 

Indienen zorgnota’s

Ook zo’n doorn in het oog. De tandarts die niet de nota’s direct indient bij de zorgverzekeraar maar naar mij stuurt. En dan moet ik ze daarna uiteraard declareren. Dat ligt ook al weken op mijn stapel met uitzoekwerk. Ook weer keiharde euro’s en dat feit alleen al zouden me aan moeten zetten tot actie. Maar nee…..

 

Administratie

Voor mijn ondernemingen maak ik uiteraard facturen en ontvang ik facturen. Als ik die nou eens direct uitdraai zodra ik ze maak en zodra ik ze ontvang, dan heb ik niet zo’n enorme klus als het kwartaal is afgelopen en ik de hele handel bij de boekhoudster in moet leveren. Nee, ik spaar het op – oftewel schuif het voor me uit – waardoor ik op het moment dat het MOET daar dagen mee zoet ben om alles bij elkaar te zoeken.

Hetzelfde geldt voor de jaarlijkse belastingaangiftes. Ook zoiets waar ik tegenaan blijf hikken. Dat heb ik afgelopen keer opgelost door het uit handen te geven aan iemand die het leuk genoeg vindt om er zijn werk van te maken… Hij liever dan ik.

 

Die dingen weet ik allemaal van mezelf en toch blijf ik voor me uitschuiven. Heb jij ook last van uitstelgedrag?

 

De foto is van Shutterstock

Meer blogs van Esmée:

Je dierbaren gedenken en dichtbij je dragen

Je dierbaren gedenken en dichtbij…

Vroeg je me het 20 jaar geleden dan wist ik het zeker. Ik wilde…

Het verlangen naar een maatje: hond Charlie

Het verlangen naar een maatje:…

Al sinds ze 6 is, staat het torenhoog op haar verlanglijstje: een hond. Het verlangen naar een maatje voor het leven (voor zolang dat hondenleven…

Dweilen is leuker met de Kärcher Floor Cleaner FC5

Dweilen is leuker met de Kärcher…

Als je me al langer volgt, dan weet je het: ik ben een slechte huisvrouw. Ik ben geen lui persoon, want ik ben lichamelijk behoorlijk actief.…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.