);

5 leuke uitjes met kinderen buiten Amsterdam

5 leuke uitjes met kinderen buiten Amsterdam

Woon je in Amsterdam, dan heb je natuurlijk in je eigen stad heel veel leuks om te zien en te doen. Misschien heb je niet eens een auto tot je beschikking, dus ben je ook tot je eigen stad veroordeeld tenzij je graag met het openbaar vervoer rijdt. Parkeren is tenslotte een drama en nogal een dure aangelegenheid. Een deelauto zou een oplossing zijn, maar daarover later meer.

Je laat heel veel leuke uitjes liggen als je je kinderen nooit buiten Amsterdam meeneemt. Dingen die ze dan nooit zouden meemaken en zien.

In dit blog hebben we er een paar genoemd, die echt de moeite waard zijn.

 

Leuke uitjes buiten Amsterdam die je gedaan moet hebben

 

Dolfinarium in Harderwijk

Elk kind moet in haar of zijn leven een keer in het Dolfinarium geweest zijn: het grootste zeezoogdierenpark van Europa. De dolfijnenshows, de orka’s en de grappige zeeleeuwen. Zij maken het Dolfinarium een heerlijk dagje weg voor kinderen, hun ouders en grootouders. Is het mooi weer, dan kan je heerlijk buiten spelen en is het echt warm weer, dan is er zelfs een strand en neem je een duik in het Veluwemeer of je gaat lekker afkoelen in het waterpark: Waterpret met wel 7 snelle waterglijbanen.

Maar er zijn ook goedkopere en superleuke uitjes dichterbij huis.

 

Kinderparadijs

Oude kleren aan en gaan! Bij Kinderparadijs in Purmerend kan je samen met je kinderen hutten bouwen, fikkie stoken en je eigen pannenkoeken boven je zelfgemaakte vuurtje maken. Dit is geen uitje om als ouder op het terras te gaan zitten terwijl je kinderen zich vermaken. Nee, je zal actief met hen mee moeten doen.

Het is voor kinderen tot 12 jaar en de entree is gratis.

 

Bezoek een kasteel: Muiderslot

Een van de kastelen van Nederland is het Muiderslot. Ooit werd het bewoond door de dichter P.C. Hooft waar de Amsterdamse winkelstraat P.C. Hooftstraat naar genoemd is. Het slot heeft elke week wel leuke evenementen en workshops gepland staan voor zowel volwassenen als kinderen. Een speciale audiotour voor kids is beschikbaar in het Nederlands en het Engels. Ook kunnen de kinderen het slot verkennen door middel van een speurtocht. En wist je dat Sinterklaas elk jaar logeert in het Muiderslot?

 

Het Zuiderzeemuseum

Een heel leuk museum voor jong en oud is het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Het museum laat je zien en beleven hoe kinderen rond 1900 opgroeiden. Er is een kinderwerkstraat waar je net als vroeger meewerkt, zoals kleding met de hand wassen, schepen voorttrekken, boter karnen en garnalen pellen. En overal in het museum zijn Oudhollandse spelletjes te spelen.

 

Europa’s grootste speeltuin: Linnaeushof

In het Noord-Hollandse Bennebroek vind je de grootste speeltuin van Europa: Linnaeushof. En daar moet elk kind natuurlijk geweest zijn! Je vindt er 350 speeltoestellen en attracties, er is een waterspeeltuin om af te koelen tijdens warme dagen en komt er een buitje, dan is het ook binnen heel leuk spelen in Linnaeushof. Linnaeushof is nog t/m de herfstvakantie open en daarna is het tot het voorjaar gesloten.

 

Je huurt makkelijk een auto

Een auto delen Amsterdam is een optie als je zelf geen auto hebt of wilt vanwege de kosten en parkeerproblemen in de stad. Er staan vele auto’s klaar om elk moment van de dag in te stappen en weg te rijden. Het enige wat je moet doen is een app downloaden. Aanmelden is gratis, je reserveert een auto bij jou in de buurt, je opent de auto met de app, haalt de sleutel uit de boardcomputer en je bent onderweg. Aan het einde van je uitje zet je de auto weer terug op de locatie waar je ‘m opgehaald hebt en je sluit weer af met je app. Je huurt op die manier een auto voor een uur, een dag of een heel weekend. Ook voor bezoekjes aan familie of vrienden die niet in Amsterdam wonen, is dit ideaal.

Er is dus geen reden meer om binnen de stadsgrenzen te blijven. Ga eropuit met je kinderen!

 

Meer blogs van Esmée:

Familietijd: écht samenzijn en kwaliteit-tijd thuis

Familietijd: écht samenzijn en…

Merk je dat je gezin langs elkaar heen leeft? Dat je ’s ochtends in de stress schiet om alle kinderen de deur uit te krijgen om op tijd op…

Babykleding trends: lekker warm de winter door

Babykleding trends: lekker warm…

Als de bladeren vallen en het weer steeds guurder wordt, wordt het ook steeds belangrijker om passende warme kleding in huis te halen. Vooral…

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.