);

De tuin renoveren staat hoog op mijn wensenlijstje

De tuin renoveren staat hoog op mijn wensenlijstje

We hebben weer een prachtige zomer achter de rug en veel mensen zijn vanwege corona thuis gebleven en hebben een staycation gehad: een vakantie in en om het huis dus. Zelf zijn we wel 2 weken op vakantie geweest met de caravan op een Nederlandse camping, maar dat waren net de weken dat het minder mooi weer was.

De rest van de vakantie waren we thuis en toen miste ik wel een tuin waar ik lekker kon relaxen. Ik zag vooral het vele werk dat er gedaan moest worden. En met de temperaturen die we gehad hebben, was werken in de tuin niet echt een optie. Schaduw en water was het enige wat je nodig had en laat dat nou allebei niet aanwezig zijn in onze tuin. Dus een tuinrenovatie staat hoog op ons wensenlijstje.

 

De tuin renoveren staat hoog op mijn wensenlijstje

Er staan best wat dingen op mijn wensenlijstje om te verbeteren aan ons huis. Zo is de badkamer nog uit het jaar 0 met waterval tafereeltjes op de grijze tegeltjes. Als ik nog lang wacht dan wordt het vast weer een keer hip. Ik kijk al ruim 20 jaar aan tegen die vreselijke tegeltjes. Dus die badkamer staat hoog op mijn lijstje om eens aan te pakken. Daarvoor zijn we al hard aan het sparen, maar mogelijk moet dit toch via een persoonlijke lening gerealiseerd worden t.z.t.

Want sinds deze zomer staat er een nieuwe klus op mijn lijst die nog hoger staat dan de badkamer en dat is de tuin renoveren. Ongeveer 13 jaar geleden is de tuin al een keer helemaal op de schop gegaan. Het lag er toen mooi en strak bij. Maar we hebben de afgelopen jaren last gehad van familie Mol en dat ooit prachtige gazonnetje is een mijnenveld met bulten en kuilen geworden waar inmiddels geen grassprietje meer groeit en overwoekerd wordt met onkruid. Ik zou de tuin volgend jaar heel graag weer mooi maken. En dan ook op een manier dat het een leeftuin wordt waar je graag wilt zijn.

 

Mijn wensen voor de nieuwe tuin

Ik wil heel graag een mooie overkapping waar we een mooie loungeset kunnen wegzetten en de BBQ. Het lijkt me heerlijk om daar zomeravonden te eten en te relaxen en misschien zelfs overdag in de schaduw te werken. Daaraan vast wil ik graag een zwembad. Gewoon een opzetzwembad, maar wel eentje die gewoon kan blijven staan en gedurende de hele zomer schoon water heeft.

Als ik dan nog een stukje over heb waar we graag gras hebben, dan moet daar maar kunstgras komen, zodat familie Mol niet opnieuw de boel kan ruïneren.

 

Inspiratie opdoen voor de nieuwe tuin

Als ik inspiratie nodig heb, dan ga ik altijd even op Pinterest kijken en daar stonden wel wat mooie plaatjes op die illustreren wat ik bedoel.

Dit zou mijn ideaal zijn, maar onbetaalbaar

loungeplek met zwembad in de tuin

 

Dus het zal meer zo’n zwembad worden

opzet zwembad voor achtertuin

 

Met zo’n overkapping

overkapping achtertuin

 

Laat die warme zomers dan maar komen! Ik zie mezelf al helemaal zitten.

 

Hoe ga ik mijn nieuwe tuin financieren?

Maar hoe ga ik mijn nieuwe tuin financieren? Zoals ik in het begin zei, zijn we aan het sparen voor een nieuwe badkamer. Ik wil dit potje gebruiken voor de tuin. Dat zal echter niet genoeg zijn dus mogelijk zal wat geld lenen mijn droomtuin voor volgend jaar doen uitkomen. Ik heb het er graag voor over, want mijn voorspelling is dat we vaker zeer warme zomers gaan meemaken. En dan is een tuin waar je heerlijk kunt relaxen en een plons in kunt nemen eigenlijk wel een dream come true.

Ik hou je op de hoogte van mijn tuinplannen!

 

Meer blogs van Esmée:

Elektrisch rijden? Hier moet je rekening mee houden!

Elektrisch rijden? Hier moet je…

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. De elektrische auto’s worden ook steeds beter. Dat mag ook wel, want ik vond het persoonlijk nog…

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.