);

Dé trends voor de babykamer

Dé trends voor de babykamer

Er is een kleine op komst of je wilt de babykamer opnieuw inrichten. De meeste vrouwen vinden het geweldig om de babykamer in te richten. Kleuren, thema’s, stijlen en woonaccessoires; allemaal dingen om over na te denken. Weet je nog niet zeker hoe jij de babykamer wilt gaan inrichten? Haal je inspiratie uit onderstaande trends en het inrichten kan beginnen.

 

Trendy kleuren

Vroeger kreeg een jongenskamer al snel de kleur blauw en een meisjeskamer de kleur roze. Tegenwoordig gebeurt dit nauwelijks meer. We zien dat veel ouders kiezen voor neutrale tinten. Ook wordt er vaak gekeken naar de inrichting van het huis en in die stijl wordt de babykamer ook ingericht. Elk jaar zijn er nieuwe trendkleuren en zo ook dit jaar. Pastelkleuren zijn ontzettend populair. Weet je het geslacht van de baby nog niet maar wil je alvast de kamer inrichten? Dan zit je met zachte pasteltinten altijd goed. Denk hierbij aan zachtgeel, mintgroen of lila. Deze zachte tinten passen evengoed in een jongens- als meisjeskamer. Pastelkleuren creëren een gevoel van rust. Een voordeel van pastelkleuren is dat ze goed te combineren zijn met andere kleuren die je terugziet in meubels en accessoires. Pak je kwasten er maar vast bij; het schilderen kan beginnen.

 

De natuur

Naast pasteltinten zien we de afgelopen tijd ook veel neutrale aardetinten. Denk hierbij aan kleuren zoals beige, terracotta, bruin en taupe. Eenvoudig gezegd zijn het alle tinten die we in de natuur terugzien. Aardetinten geven de babykamer een warme uitstraling. De Flexa kleur van het jaar is dan ook Braveground. Deze aardse kleur staat voor natuur, warmte en eenvoud. In combinatie met natuurlijke materialen zoals bamboe, riet en jute, creëer je een fijne en rustige omgeving voor de baby. Ook het plaatsen van planten in een babykamer kan prima. Ze staan niet alleen leuk, maar hebben ook verschillende voordelen. Planten zuiveren de lucht en zorgen voor een goede nachtrust. Let er wel op dat je kiest voor planten die niet giftig zijn voor de kleine.

 

Dierenrijk

Een andere leuke babykamertrend is dieren. Giraffen, olifanten, tijgers, vogels en zebra’s; er wordt vaak gekozen voor dieren uit de jungle. Dit sluit geheel aan bij de jungle trend. Een palmboomprint of fotobehang van een jungle op de muren gecombineerd met pluche dieren, een groen dekbedovertrek en meubels uit natuurlijke materialen. Ook een jungle babykamer kan aangekleed worden met planten. Plaats planten die ook echt in het regenwoud voorkomen. Ook een hangstoel is een echte eyecatcher in een dierenkamer. Wij zouden zeggen: begin direct met het opmeten van de babykamer, zodat je de leukste plannen kan maken voor de babykamer. Is jouw partner een echte klusser en wil je het klussen voor hem een stukje persoonlijker maken? Laat klusspullen zoals gereedschapsets, schroevendraaiers en rolmaten bedrukken met zijn naam of een liefdevolle tekst.

Tijdens het klussen in de babykamer moeten we goed blijven drinken, vooral bij warm weer. Zorg dat je altijd een glas of drinkfles met water bij je in de buurt hebt staan. Glazen, drinkflessen en bidons bedrukken is mogelijk en leuk om in te zetten als functioneel cadeau.

 

5 tips om een kindvriendelijke tuin te creeëren

5 tips om een kindvriendelijke…

Voor ouders met jonge kinderen is het van belang dat de tuin een veilige plek is om in te spelen. Maar hoe richt je nou een tuin zo veilig…

5 Redenen waarom je kind een eigen telefoon nodig heeft

5 Redenen waarom je kind een eigen…

Je kind voor het eerst een eigen telefoon geven. Misschien moet je er niet aan denken, omdat het zo vreselijk ongezellig is als ze alleen…

Tips om je relatie spannend te houden

Tips om je relatie spannend te…

Merk je dat jouw relatie met je partner de afgelopen tijd wat minder spannend is? Misschien zijn jullie beiden druk met werk, de kids, het…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.