);

Terug van weggeweest: de trend tie-dye

Terug van weggeweest: de trend tie-dye

Tie-dye is ontstaan in de jaren 90 en is nu weer hot. Veel mensen kunnen zich deze trend nog herinneren. Tie-dye was namelijk ontzettend populair in die tijd. Velen gingen zelf creatief aan de slag wat zorgde voor kleding met verrassende effecten. Voornamelijk de T-shirts met een tie-dye print waren favoriet. Voor de creatievelingen onder is dit goed nieuws; ze mogen weer hun artistieke kant laten zien. In 2020 zien we de print niet alleen terugkomen in T-shirts, maar ook in andere kledingstukken zoals truien en broeken. Hoe kunnen wij deze terugkomende vrolijke trend zelf verwerken in kleding en andere artikelen? Dat bespreken we in dit artikel.

 

Wat is tie-dye?

We kunnen de trend tie-dye het eenvoudigst omschrijven als gevlekte kleding. Deze gevlekte kleding creëren we zelf. Koop de gewenste kleur textielverf en zorg dat je een wit kledingstuk in huis hebt. Voordat de kleding daadwerkelijk geverfd gaat worden, leg je knopen in het kledingstuk of bind je delen van de stof samen. Vervolgens pakken we water en zout erbij om het proces te kunnen starten. Het kledingstuk mengen we met de textielverf, water en zout. Zorg ervoor dat het kledingstuk minimaal een uur in het mengsel blijft liggen. Haal vervolgens het kledingstuk uit het mengsel en spoel hem af met water. Haal de knopen uit de stof en stop het kledingstuk in de wasmachine. Er zijn verschillende manieren om mooie effecten te creëren. Naast het leggen van knopen, kan je denken aan het oprollen van het kledingstuk of draai tot je een spiraal hebt. Laat je creativiteit de vrije loop voor de mooiste eindresultaten.

Tie-Dye methode met knopen

 

Een tie-dye workshop

Weet je inmiddels hoe je tie-dye kleding ontwerpt? Deel deze kennis met vrienden of je kinderen. Laat je kinderen vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen en maak er een kleurrijke workshop van. Ook tijdens een kinderfeestje van je kinderen is zo’n workshop een origineel idee. Een creatieve middag met enthousiaste kinderen zorgt voor leuke reacties aan het einde van de dag. Haal de textielverf en witte kledingstukken in verschillende kindermaten in huis en het feest kan beginnen.

Niet alleen kledingstukken, maar ook andere artikelen kunnen voorzien worden van een tie-dye print. Denk bijvoorbeeld aan mondkapjes of tassen bedrukken met een tie-dye design. Jouw uniek ontworpen tie-dye mondkapjes zullen overal gezien worden en de tassen kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Wil je het tie-dye proces liever uitbesteden? Neem de kinderen mee naar een drukkerij en laat de artikelen daar bedrukken. Een bezoekje aan een drukkerij is voor kinderen een vermakelijke en leerzame ervaring.

Het tie-dye’en van kleding is een leuke activiteit voor jong en oud. Alleen of met een groep kunnen kleurrijke kledingstukken gerealiseerd worden. Naast kleding kunnen ook andere artikelen voorzien worden van dit vrolijke spektakel.

Tie-Dye shirt maken

 

Een hypotheek voor alleenstaande moeders

Een hypotheek voor alleenstaande…

Het idee om een huis te kopen als alleenstaande moeder kan zeer uitdagend lijken. Er zijn veel vragen die in je op kunnen komen zoals: "Zal…

Zo creëer je de ultieme kinderkamer

Zo creëer je de ultieme kinderkamer

Hoe moet je de kinderkamer inrichten? Dat is een vraag die ouders zich op een gegeven moment allemaal stellen. De kamer moet zowel voor jongens…

De geschiedenis van Flat White koffie

De geschiedenis van Flat White…

Koffiedrinkers genieten al heel lang van koffiedrankjes op basis van espresso, zoals cappuccino, macchiato en latte. Maar sinds kort is er…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.