);

Hoe is de tote bag geëvolueerd?

Hoe is de tote bag geëvolueerd?

Grote draagtassen zijn niet alleen een mooi maar ook praktisch accessoire. Hun enorm volume biedt veel plaats voor allerlei noodzakelijke dingen die men koopt of gewoon dagelijks bij zich hebben moet. Afgezien van het feit, dat we nog geen tas gevonden hebben, waarin we de sleutels of ons kleine oogpotloodje vaak niet vinden zonder lang rond te woelen, is een trendy draagtas ideaal voor dagelijks gebruik.

Maar grappen terzijde, of het nu boodschappen zijn, boeken voor de universiteit, of je gaat een dagje naar het strand, alles past erin. Duurzaamheid en langdurig uithoudingsvermogen zijn ook nog twee pluspunten. Bovendien is de tote bag met de handige en sterke hengsels makkelijk te dragen.

 

Waar komt het woord Tote vandaan?

Tote is een oud Engels woord en betekent dragen. The tote bag heeft een interessant verhaal. Het maakte zijn debuut in de jaren 40, maar werd al voordien gebruikt. Omdat deze tassen veel ruimte hebben en dus veel kunnen dragen, werden ze eerst gebruikt om verpakte ijsblokken te transporteren. In die tijd werd ijs van de bestelwagen naar de koelkast gedragen en daarvoor had men sterke tassen nodig.

Kort daarop, toen men zag hoe duurzaam die tassen waren, begonnen vrouwen de tote bag voor boodschappen te gebruiken. Ze werden nu uit canvas gemaakt. Canvas is een materiaal dat eerst voor industriële doeleinden werd geproduceerd. Dus, met de introductie van de tote bags kreeg canvas een mooie heropleving.

 

De tote bag door de jaren heen

In de jaren 50 en 60 beleefde de tote bag een modieuze revival. De tas werd met lange hengsels gemaakt die eronder doorlopen. Dat maakt de tote bag extra stevig en geeft het zijn duurzame draagfunctie.

Vooral in de jaren 60 werd de tote bag erg populair bij de Flower Power beweging. In de jaren 80 hadden tote bags vaak politieke of anti-kernwapen slogans, of ze waren bedrukt met vredessymbolen of tekens van sociale bewegingen.

Dan waren er tote bags met de naam of gedrukte foto’s van je favoriete groep, zoals bijv. The Police, Duran Duran, The Clash, Wham!, e.a.

Tote bag een grote draagtas

Een universeel symbool van functionaliteit

Ook hedendaags krijgen tote bags nog steeds krachtige slogans, korte berichten van bepaalde groepen of organisaties, of logo’s van bedrijven en ook non-profitorganisaties.

Nu dat vele supermarkten geen wegwerptassen meer aanbieden en we het gebruik van plastic willen vermijden, is het enorm handig een tote bag – of meerdere – bij je te hebben. Biologische tote bags zijn populair en de meeste tassen worden van duurzaam materiaal zoals biologisch katoen, canvas of jute gemaakt.

Tote bags blijven niet alleen trendy, ze zijn enorm praktisch, en met hun groot volume past er veel in. Kortom, met een tote bag zit je altijd goed.

 

Steeds stijlvol, gisteren en vandaag

Tot slot kan men zeggen dat de tote bag een interessante geschiedenis heeft gehad. Het is van een praktische drager voor verpakt ijs, naar een grote oppervlakte voor het drukken van slogans en logo’s geëvolueerd. Uiteindelijk groeide de tote bag uit naar een evergreen modieuze tas. Vooral nu we bewuster met ons milieu moeten omgaan is een duurzame tote bag de ideale keuze om alles wat je elke dag nodig hebt te dragen.

 

Het belang van vrije tijd voor moeders

Het belang van vrije tijd voor…

Het moederschap is een van de meest intensieve en veeleisende rollen die je als vrouw kan vervullen. Dat zal je met me eens zijn. Dag in,…

Ontspannen slapen in een landelijke slaapkamer

Ontspannen slapen in een landelijke…

Een goede nachtrust is, naast gezond eten en voldoende bewegen, één van de pijlers waarop een goede gezondheid rust. Lekker slapen verlaagt…

Het belang van ontspanning: tips om tot rust te komen

Het belang van ontspanning: tips…

Het leven van een moeder zit vol uitdagingen en verantwoordelijkheden, van het opvoeden van kinderen tot het runnen van het huishouden en…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.