);

Top 5 leesboeken voor jongens

Top 5 leesboeken voor jongens

Door Lodi: Fanatieke lezers zijn het hier. dat hebben ze van ons. Het komt geregeld voor dat we met zijn vieren op de bank zitten en allen een boek aan het lezen zijn. Ik ben hier heel blij mee, vooral omdat mijn man en ik ook zo fervente lezers zijn, maar dit ging niet bij beide jongens vanzelf. Vandaag deel ik met jullie de favoriete boeken top 5 van de jongens. Helemaal zelf door hun aangegeven.

» Lees ook: uitleg AVI leesniveaus

 

Lezen stimuleren

De oudste is altijd geïnteresseerd geweest in lezen en in boeken. Vanaf het moment dat hij leerde lezen, is hij enthousiast. Dit is niet meer veranderd. Bij de jongste duurde het enthousiasme om te lezen ietsje langer. In groep drie - toen hij begon met lezen- vond hij er niks aan en het koste me moeite om hem aan het lezen te krijgen. In die tijd had ik een cliënt, zij is leesconsulent en liet mij weten zo min mogelijk druk op hem te leggen qua lezen. Wel gaf ze aan gewoon te blijven voorlezen en hem af en toe te stimuleren, om zelf te lezen, maar vooral geen druk. Dit heeft gewerkt, want vanaf groep 4 is hij net zo enthousiast over lezen als de rest van de familie.

 

Fantaseren

Ook ik ben opgegroeid met boeken. Wanneer we vroeger op vakantie gingen bestond de halve auto uit bibliotheek boeken en dat is binnen ons gezin eigenlijk niet veranderd. Ook wij nemen een vracht aan boeken mee. Op vakantie, maar ook thuis. Lezen is goed voor de ontwikkeling van een kind, door te lezen heeft het zijn hele brein nodig: de waarneming, de taal, het redeneren, het geheugen de aandacht en het vermogen om te selecteren tussen hoofd- en bijzaken. 


Ook prikkelt lezen de verbeeldingskracht: je kunt je echt helemaal verliezen in een verhaal en je eigen film erover maken in je hoofd. De emotionele verwerking speelt hierin ook een belangrijke rol. Wanneer het verhaal je aanspreekt, voel je er iets bij. Soms angst, vaak spanning, vertedering, een warm gevoel. 

 

Bibliotheek

Elke drie weken gaan we naar de bibliotheek, waar ik drie leesboeken voor mezelf mee neem, een boek voor de man en de jongens ook zoeken naar boeken. Meestal nemen ze drie of vier leesboeken mee en nog een aantal voorleesboeken en bouwboeken (bijvoorbeeld van Lego). Sowieso lezen ze altijd even een kwartiertje in bed, na het voorlezen.

 

Top 5 leesboeken van de jongens

Nu hebben ze natuurlijk een voorkeur bij hun keuze voor boeken en ik vond het wel leuk om eens samen met hen een top 5 op te stellen. Unaniem werd besloten, maar ik moest er wel bij zetten van de jongens dat ze alle 5 even leuk zijn.

 

Boek Dolfje Weerwolfje1.Dolfje Weerwolfje

De Dolfje Weerwolfje boeken zijn geschreven door Paul van loon en gaan over Dolfje, een jongetje die op zijn zevende verjaardag verandert in een weerwolf. Samen met zijn (pleeg)ouders, broer Timmie, vriendin Noura, neef Leo en opa weerwolf beleven ze de meest spanende avonturen. Eerst vond Dolfje het helemaal niet leuk om een weerwolf te zijn, maar nu vindt hij het helemaal niet erg meer, zeker nu zijn beste vriendin Noura ook een weerwolf is.

De Dolfje weerwolfje boeken zijn ook hele leuke boeken om voor te lezen.

Kijk hier voor de boeken van Dolfje Weerwolfje bij Bol.com

 

 

Boek Fantasia2.Fantasia

Net als van Dolfje Weerwolfje zijn er van Fantasia ontzettend veel boeken te vinden. Elk Fantasia boek gaat over de fantasiastische reizen die Geronimo maakt door het rijk Fantasia. Wanneer er gevaar dreigt in het rijk, roept feeënkoningin Florina de Fleur altijd de hulp in van Geronimo. Samen met bijzondere medereizigers, die uiteindelijk allemaal vrienden voor het leven worden, probeert Geronimo keer op keer het rijk Fantasia te redden. Dit is Geronimo al maar liefst acht keer gelukt, getuige de dikke, fantasiastisch mooie boeken die hij over zijn Fantasia avonturen heeft geschreven! De boeken zijn echte ontdek boeken. Waarbij pagina’s bekeken kunne, worden met een 3D bril en er geroken en gevoeld kan worden.

Kijk hier voor de Fantasia boeken bij Bol.com

 

Boek Reis door de tijd3. Reis door de tijd

Net als de Fantasia boeken zijn de Reis door de Tijd boeken ook van Geronimo Stilton. In deze reeks neemt hij kinderen mee op avontuur door de tijd. Het oude Egypte wordt ontdekt, er komen dinosaurussen langs en Geronimo leeft in de middel-eeuwen. Alles wordt in het boek op een duidelijke manier uitgelegd, waardoor het ook zeer informatief is.

Reis door de tijd boeken koop je hier.

 

 

Boek Alleen op de Wereld4. Alleen op de wereld

Onlangs werd dit boek uitgezonden als serie op tv. De jongens vroegen daarna of wij het boek misschien voor wilden lezen voor het slapen gaan en dus zochten wij het boek op (deze lag op zolder) en zijn hier nu mee begonnen. Alleen op de wereld, geschreven door Hector Malot is echt een klassieker. Het boek gaat over Remi, 8 jaar oud. Hij werd ooit te vondeling gelegd en werd opgevoed door een vrouw waarvan hij niet wist dat het zijn moeder niet was. wanneer na jaren de echtgenoot langs komt en Remi hier nog blijkt te wonen, wordt hij verstoten. Remi ontmoet de Italiaanse muzikant Vitalis, waarna hij een heleboel spannende avonturen beleeft. Echt een prachtig boek om voor te lezen.

Een nieuwe gebonden versie van dit prachtige boek komt deze week uit. Bekijk het boek hier.

 

Boek Koen kampioen lezen5. Koen Kampioen

Met twee voetballende jongens in huis is Koen kampioen een ontzettende leuke reeks om te lezen. De boeken gaan over Koen van Loon, een jongetje die begint als voetballer bij FC Top, maar gescout wordt door Spark, een club waar hij uiteindelijk gaat voetballen. Koen speelt samen in het team met zijn vrienden en vriendinnen en beleeft spannende avonturen.

Boeken van Koen Kampioen bekijk en koop je hier.

Zijn jullie kinderen ook zo enthousiast over lezen? en wat zijn de favoriete boeken bij jullie thuis?

 

Informatie over lezen is afkomstig van deze website

Wanneer je kindje een bril moet

Wanneer je kindje een bril moet

Net drie was de oudste toen hij voor de ogentest naar het consultatiebureau moest. Thuis hadden we de plaatjes achterin…

Leuke uitjes tijdens de voorjaarsvakantie

Leuke uitjes tijdens de voorjaarsvakantie

Nog even en de voorjaarsvakantie begint weer. Veel mensen gaan deze week op wintersport, maar er zijn natuurlijk ook nog meer dan genoeg die…

Top 5 leesboeken voor jongens

Top 5 leesboeken voor jongens

Door Lodi: Fanatieke lezers zijn het hier. dat hebben ze van ons. Het komt geregeld voor dat we met zijn vieren op de bank zitten en allen…

Hallo, ik ben Lodi, getrouwd en moeder van 2 monsters (2007 en 2009). Dol op mijn gezin, klimmen en sporten. Mijn passie voor schrijven is begonnen toen wij in 2011 zeven maanden aan het reizen waren. Naast dat ik toen reisverslagen schreef, blogde ik voor een mamablog. Daar is de liefde voor het schijven begonnen en sindsdien schrijf ik veel. Tegenwoordig heb ik mijn eigen blogsite lodiblogt. Naast het bloggen ben ik druk met mijn praktijk Balans Gewichtsconsulent, waar ik volwassenen en kinderen met overgewicht begeleid naar een gezonde leefstijl. Op mijn blog lees je dan ook naast de dingen die mijn monsters doen, uitjes, recepten en andere zaken gericht op gezondheid. Bij Website4Mama zal ik maandelijks een blog schrijven waar ik ook dat stukje gezondheid en voeding bij kinderen aan bod zal laten komen.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.