);

Toffe fashion wintertrends

Toffe fashion wintertrends

Als de herfst is losgebarsten en de koude winter om de hoek komt kijken, dan begint het bij mij te kriebelen. Ik krijg dan altijd zin in het shoppen naar een nieuwe outfit en nieuwe schoenen. Om weer fris en fruitig voor de dag te komen. Keertje naar de kapper, kleurtje erin, nieuwe kleren en schoenen en ik kan er weer tegenaan. Even mezelf in de watten leggen. Dat heeft een mens – ik tenminste – af en toe zo nodig!

Ook deze winter kriebelde het weer. En dus ging ik op zoek naar de nieuwste wintertrends als het gaat om kleding en schoenen.

 

Over kleur deze winter

Elk seizoen zie je weer andere kleuren in de schappen hangen. Als ik kijk naar de dameskleding dan zie je naast zwart, wat natuurlijk geen kleur is maar die wel altijd aanwezig is in een nieuwe collectie, een prachtige kleur groen dat richting donker olijf gaat. Als we het over groen hebben, dan ben ik vele tinten tegen gekomen: van hardgroen tot een groen dat tussen groen en blauw in zit. Een beetje aqua zeg maar. Maar ook knalkleuren als rood en felroze kom je veel tegen. Ook verschillende tinten blauw en violet zijn terug te vinden op modegebied. Ook oker dat nijgt naar een goudkleur komt voorbij en bruin. En dat mixt ook leuk met elkaar samen met blauw of die aqua groen.

 

Mode

De pantalon is weer helemaal terug en het liefst met een vouw aan de voorzijde. Je hebt ze met een rechte pijp of met flinke flair. Het is vooral ruitjes wat de klok slaat. Grote ruiten, kleine ruitjes, ruiten in houthakkershemden, blazers, broeken, rokken, jassen en op je sokken. Ik ben er gek op. Zeker als de ruit in een mooie kleurencombinatie gebruikt is. Naast ruitjes als print, zie je ook veel dierenprints in voornamelijk blouses.

 

Pak een pak

De pakken zijn ook weer helemaal terug. Dit najaar kocht ik een prachtig pak in donkergroen, maar ze zijn echt in alle bovengenoemde kleuren verkrijgbaar. Met een enkellaarsje of pump maak je het pak zakelijk en stijlvol. Met een hoge sneaker maak je je pak weer casual en hip. Hetzelfde geldt voor wat je onder je pak aantrekt. Een blouse maakt het een zakelijke outfit, maar een leuk shirt met print, waar de kleur van je pak in terugkomt, geeft het weer een hip uiterlijk. Sowieso is een goed pak in je kast dit najaar een must. Je kan er alle kanten mee op.

 

Lange vesten en jassen

De vesten en de jassen zijn ultra lang tot zeker over de knie en als we het over de jas hebben, dan mag deze bijna tot op de enkels vallen. Veel ervan zijn wollig en aaibaar. Het probleem met de lange jas vind ik persoonlijk wel, dat wil je er een beetje bewegingsvrijheid in hebben, dan moet je ‘m open laten hangen. En dat is prima als je in de auto van A naar B moet, maar voor een wandeling met de hond is het niet praktisch. Toch zie je de ultra lange jas heel veel gedragen worden. En ik moet zeggen… ze zijn ook wel erg leuk.

 

schoenen trends modetrends winter 2022 en 2023

Schoenen: love it!

De modekleuren zie je ook terug in het schoenenaanbod. Vooral de fashionable pumps zijn in kleuren als groen, rood, roze, blauw en dierenprint verkrijgbaar. Als we kijken naar de laarzen dan valt op dat je naast uiteraard zwart ook alle tinten bruin en beige aanwezig zijn. En bruine laarzen passen weer heel goed bij veel van de modekleuren. Het enkellaarsje dat je hierboven ziet, móest ik gewoon hebben. Hetzelfde zie je terug in de sneakers. Ook daar is het vooral veel zwart en verschillende bruin en beige tinten die de klok slaan. Daar waar vorig jaar nog sneakers met heel felle kleuren te koop waren, zie je die nauwelijks nog terug.

Wat is jouw favoriete modekleur deze winter?

 

Meer blogs van Esmée:

Elektrisch rijden? Hier moet je rekening mee houden!

Elektrisch rijden? Hier moet je…

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. De elektrische auto’s worden ook steeds beter. Dat mag ook wel, want ik vond het persoonlijk nog…

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.