);

Tips voor zolderkamers

Tips voor zolderkamers

Wij wonen op een dijk en hebben dus een typische dijkwoning. Wat dat is een typische dijkwoning? Dat is dus een flinke begane grond met daarop 1 slaapverdieping die direct onder het schuine dak bevindt. Eigenlijk dus een grote zolder. In ons geval betekent dit 3 slaapkamers met schuine daken en veel loze ruimte. En dat  hebben we als volgt opgelost.

 

Kastruimte op zolder

Buiten dat vrijwel geen enkele wand normaal recht is, zijn de paar rechte wanden die we hebben ook nog eens heel kort. Te kort om daar nou een flinke kledingkast kwijt te kunnen. Wij hebben in onze slaapkamer kastruimte gecreëerd door de schuine wanden te voorzien van roldeuren. Hierachter hebben we ligplanken en een mogelijkheid om kleding op te hangen. In de kamer van onze dochter hebben we een Ikea kastje geplaatst. Toen ze klein was voldeed dit prima, maar nu ze 12 is en bijna even lang als ik (173 cm) moeten we een andere oplossing zien te vinden.

 

Dakramen

Het enige licht dat in de slaapkamers komt, is van dakramen. Een heel mooie oplossing zou zijn om een dakkapel te plaatsen, maar daarvoor hadden wij geen budget. Ga je een dakraam plaatsen, dan heb ik daarvoor nog een tip: plaats het dakraam aan de Noord- of Oostkant van het huis of de slaapkamer. Wij hebben het dakraam van onze dochter op het Zuiden gericht en moeten het vanwege de warmte in de zomer afdekken met een laken omdat ze anders uit haar bed drijft. Zo warm wordt het dan in die kamer. Niet goed over nagedacht dus.

Sowieso zijn dakraamgordijnen die aan de zijde van het raam reflecterend zilver zijn en tevens verduisterend echt onontbeerlijk. En ik zou hoe dan ook voor de slaapkamers verduisterende gordijnen nemen.

 

Opbergen

Een voordeel van al die schuine wanden is, dat je veel zooi achter schotten kunt plaatsen. Dat zijn meters aan opslagplaats die wij dan ook goed benut hebben. Vooral spullen die je niet in een schuur of garage wilt leggen omdat die vaak vochtig zijn. Schoenen die vast wel weer een keer in de mode geraken, beddengoed, ski-outfits, verkleedkleding voor carnaval… alles ligt bij ons achter schotten onder de schuine daken van onze dijkwoning.

Toch wel handig die schuine daken wink

 

Afbeelding is van Radovan1 by Shutterstock

 

Elektrisch rijden? Hier moet je rekening mee houden!

Elektrisch rijden? Hier moet je…

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. De elektrische auto’s worden ook steeds beter. Dat mag ook wel, want ik vond het persoonlijk nog…

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.