);

10 tips voor warme voeten tijdens een winterse wandeling

10 tips voor warme voeten tijdens een winterse wandeling

Ben je net als ik een enorme koukleum, maar houd je wel van strand- of boswandelingen, dan heb je gewoon lekker warme schoenen nodig in de winter. Schoenen die én lekker lopen én waarin je voetjes warm en droog in blijven. Want blijven je voeten warm, dan kan je de winterse kou veel beter handelen. 

Ik wandel elke dag zeker anderhalf uur met de hond. Door weer en wind. En in het weekend graag in het bos als het weer het toelaat. Ik ben al jaren op zoek naar dé ideale winterse wandelschoen en heb mijn ideale schoen gevonden!

 

Panama Jack schoenen

Mijn nieuwe Panama Jack schoenen staan bij mij met stip op nummer 1. Niet alleen zijn ze lekker warm, maar ze zitten ook fantastisch. En daarbij zijn ze waterdicht.

winterschoenen wandelschoenen Panama Jack

Ken je dat als schoenen in het begin wat knellen en je denkt: “ah dat loop ik nog wel uit, want het leer is soepel genoeg”. NIET DOEN! Gaat gewoon niet snel genoeg gebeuren en je wilt NU goede schoenen die lekker zitten én warm zijn. Die garantie geef ik je met de schoenen van Panama Jack. Dit merk komt uit Spanje en de schoenen worden handgemaakt. Ze zitten direct goed en het leer is heel soepel. Sommige modellen hebben een bontvoering van katoenwol of schapenvacht. Ideaal dus voor die winterse wandeling.

Momenteel zijn de Panama Jack schoenen in de sale bij Omoda. Het is maar dat je het weet…

Maar goed, heb je zo aan het einde van het jaar geen budget voor nieuwe schoenen en ligt je kerstgratificatie al onder de kerstboom, dan kan je met wat simpele maatregelen toch warme voeten houden tijdens je winterse wandeling.

 

10 tips voor warme voeten tijdens een winterse wandeling

  1. Koop lamswollen zooltjes voor in je favoriete wandelschoenen of in je stevige biker boots. De lamswol voelt zacht aan je voeten, het houdt je voeten warm en je krijgt er geen zweetvoeten in.

 

  1. Wandel niet in te krappe schoenen, want krappe schoenen stagneren de bloedomloop en die moet goed zijn als je warme voeten wilt houden. Liever een iets te ruime schoen dan een te krappe, want met een extra zooltje kan je een schoen vrijwel altijd een halve maat kleiner en passend maken.

 

  1. Stap in warme schoenen of doe je schoenen een half uur voordat je naar buiten gaat al aan en laat je voeten binnen wennen aan je wandelschoenen en ze verwarmen.

 

  1. Heb je je schoenen in een koude gang staan, zet ze dan eerst even in de woonkamer bij de warme radiator.

 

  1. Zorg ervoor dat je voeten warm zijn als je je schoenen aandoet. Als je met koude voeten in je schoenen stapt, worden deze buiten niet meer warm. Ook niet met warme wollen zooltjes.

 

  1. Je kan je voeten warm föhnen. Niet op een te hoge stand uiteraard.

 

  1. Heb je echt ijsklompjes als voeten, maak dan gebruik van verwarmingselementen in je schoenen. Die zooltjes zijn slechts een halve dag tot een dag te gebruiken en worden vaak gebruikt in skischoenen, maar zijn natuurlijk ook te gebruiken in wandelschoenen.

 

  1. Beweeg voldoende gedurende de dag. Door te bewegen gaat je hart harder werken en wordt je bloedomloop beter.

 

  1. Draag thermosokken of wollen sokken als de binnenzijde van je schoenen niet al van wol is.

 

  1. Wisselbaden met afwisselend warm en koud water zijn ook goed om de bloedomloop te stimuleren.

 

 

En krijg je tijdens je wandeling toch nog koude voeten in je schoenen en voel je ze op een gegeven moment niet meer? Kijk of je ergens kunt gaan zitten, doe je schoenen uit en wrijf en masseer je voeten flink. Het heeft vaak geen zin om door te lopen in de hoop dat ze weer warm worden.

Geniet van de winter, want het is echt geen seizoen om alleen maar binnen te zitten!

De getoonde Panama Jack schoenen heb ik voor deze review gekregen.

 

Meer blogs van Esmée:

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Investeren in je ontwikkeling door coaching

Investeren in je ontwikkeling door…

Elke euro die ik tegenwoordig besteed in mijn business aan coaching is direct een investering in mijn eigen ontwikkeling. Maar je hoeft natuurlijk…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.