);

Tips voor je verhuizing met kids

Tips voor je verhuizing met kids

Verhuizen: ik geloof niet dat ik iemand ken die het voor zijn of haar lol doet. Vooral als je al enige tijd in je huidige huis woont, dan verzamel je een ongelooflijke hoeveelheid zooi. Spullen die je al jaren niet meer in handen gehad hebt, niet eens meer wist dat je ze had. Het ruimt wel op zo’n verhuizing, want alles moet op dat moment beoordeeld worden. Gaat het mee naar het nieuwe huis of verdwijnt het naar grof vuil?

En zo zijn er nog tal van zaken die je van tevoren moet regelen. Een verhuischecklist is daarom altijd handig en eigenlijk wel noodzakelijk. 

 

Tips voor je verhuizing met kids

Net als je eigen spullen moet ook het speelgoed van je kinderen uitgezocht worden. Geen betere manier om eens flink huis te houden en weg te gooien, op marktplaats te verkopen of weg te geven bij een verhuizing. Is het speelgoed nog in goede staat en compleet, doneer het dan aan de Speelgoedbank. De Speelgoedbank heeft vestigingen door heel Nederland. Via deze link vind je een lijst met alle speelgoedbanken in Nederland. 

Verhuis je naar een ander dorp of stad en moeten je kids naar een nieuwe school of kinderdagverblijf? Stel school en kinderdagverblijf dan minimaal een maand van tevoren op de hoogte.

Vaak wordt een afscheid georganiseerd in de groep van je kindje. Vergeet in alle verhuishectiek niet een traktatie om op school of bij de opvang uit te delen.

Uiteraard moet je dan ook een nieuwe school of kinderdagverblijf zoeken in je nieuwe woonplaats. Laat de oude school de schoolrapporten opsturen naar de nieuwe school.

Koop of maak met je kids samen verhuiskaartjes die je kind(eren) aan vriendjes en vriendinnetjes kan uitdelen. Het is natuurlijk heel leuk om van je “oude” vriendjes en vriendinnetjes een kaartje te ontvangen op je nieuwe adres.

Vergeet niet op tijd sportverenigingen op te zeggen. Sommige verenigingen hanteren een ruime opzegtermijn.

Oh, en vergeet je biebboeken niet terug te brengen voor je verhuizing wink

Regel een opvangadres voor je kinderen op de dag van verhuizing. Het liefst breng je ze de nacht ervoor al bij opa en oma onder en haal je ze pas op als het verhuisbedrijf alle meubels en dozen op hun plek gezet hebben en jij hun plekje al hebt ingericht. Verhuizen is over het algemeen geen relaxte bezigheid en een klus waar je echt even je aandacht voor nodig hebt. Aandacht vragende kinderen kun je er dan gewoon niet bij hebben. Hoe graag ze ook mee willen sjouwen.

 

Ga jij verhuizen? Hopelijk heb je iets aan mijn verhuistips gehad.

De afbeelding is van Shutterstock

Dit artikel is via een samenwerking tot stand gekomen.

Gooi het roer om en ga aan de slag vanuit huis

Gooi het roer om en ga aan de slag…

Je bent ZZP’er en huurt elders een ruimte om te werken. Maar je merkt dat het je steeds meer moeite kost om ’s ochtends naar ‘kantoor’ te…

Een ouderwets gezellige spelletjesplek

Een ouderwets gezellige spelletjesplek

Natuurlijk, computers hebben de toekomst. En nee, vroeger komt nooit meer terug. Maar soms is het gewoon lekker om weer even terug te kruipen…

Zo bouw je een gecoördineerde garderobe

Zo bouw je een gecoördineerde garderobe

De modewereld is continu in beweging en dat betekent dat de huidige mode ook ieder seizoen anders is. Tegenwoordig blijven trends maar kort,…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.